Bilgisayar laboratuarını kullanmayı nasıl öğretebiliriz?

Kodla Büyü

landowner

Site Gezgini
arkadaşlar herkesin genel sorunudur sanırım bunun için neler yapabiliriz afiş asmak, sözlü uyarmak dışında

Zaten bunun gibi küçük ve nitelikli mesleki sorunlarımızı pek tartışmıyoruz hocam. Öğretim yöntem ve tekniklerimizi de pek derleyip toplamadık bu güne kadar. Neyse...
* Ben BT Sınıfının kullanım kurallarını her sene ilk derste detaylı biçimde anlatırım.
* BTS hazır olduğunda (örneğin haftaya tam olarak hazır olacak) teneffüslerde de öğrencilerin kullanımına açarım
* Oturma planları doğrultusunda oturmaları gerektiğini, bu oturma planlarının elimde olacağını belirtilirim.
* Her bilgisayar üzerine o bilgisayarda oturan öğrenci bilgilerini ilan ederim.
* Öğrencilere sınıfa girer girmez bilgisayarlarında veya parçalarında bir arıza olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini, eğer bir sorun varsa onlardan önce hangi sınıf varsa o sınıftakinin sorumlu olacağını, yine kendilerinden sonra gelecek olan sınıfın da benzer kontrolü yapacağını belirtirim.
* Ders esnasında bir sorun olursa o ayrı, hemen öğretmene bildirilmelidir.
* Bolca ve büyük puntolarla (yasak savmak için değil) net ifadelerle uyarı levhalarını BTS'nin dört bir yanına asarım

Temel olarak bunlar... Sınıf yönetim yazılımlarının kullanımı, kulaklıkların daha az arıza yapması gibi konulara dilerseniz değiniriz... Kolay gelsin.

Bilgisayarın kablolarına ve elektrik prizlerine dokunmayınız
Sorun olduğunda ya da bilgisayar bozulduğunda öğretmene haber veriniz
Yiyecek ve içerek madde getirmeyiniz

Benim BT Sınıfımda sadece bu üçü asılı ve büyük ikişer adet.

Geri