bilgisayar laboratuvarı ağ bağlantısı ?

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocalarım laboratuvarımda ki bilgisayarlarda kablolu internet bağlantlarında sorun var . sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor internete girmiyor? neden olabilir internet bağlantısını nasıl kurabilirim?

sorun onlardamı acaba onları sağlamlaştıracak alet yok malesef burada. doğuda bir yerde görev yapıyorum da. o aletten almak lazım o zaman. kablolar sağlam görünüyor aslında. bilgisayarlara sabit ip vermedim ondan olabilir mi ?

hocam çalışan bilgisayarın kablosunu al ona tak dene bakalım kablodan mı değil mi ozaman belli olur.

hocam kabloyu denedikten sonra laba gelen internet hattının ucunun modemde doğru yere takılıp tkılmadığına bak derim

bende ilk çalıştığım yerde aynı sorunla karşılaştım modem de kablo yanlış yere takılmış bek derim

bizde de bilirkişinin biri modemde ana hattı yanlış yere taktığı için 1 ay sorunu bulamadım.hepsinde net yoksa ana hattandır. bazılarında var bazılarında yoksa rj45lerin kanalda takıldığı yerde sorun olabilir.

hocam okulda ağ hattını tarif eder misiniz?
tek bir internet hattınız mı var?
modemden bağlantı alan kaç switch var?
switchden switche hat gidiyor mu?
hepsinde birden sınırlı bağlantı sorunu mu yaşıyorsunuz?

hocam bir hat var. iki modem bende anlamadım bi modemden kablosuz öteki modeme bağlantı var kablosuzda internet var fakat yerel hağlantıda yok. kablolu bağlanan hiç bir bilgisayarda yok internet. switch bir tek laboratuvarda var bir tane lab a gelen bir kablo var onu switch e taktım.

Benim labda da genelde öğleden sonraları "Sınırlı Bağlantı veya Bağlantı Yok" uyarısı veriyor. Ve internet bilgisayarlardan sırayla birer birer gidiyor. Benim çözümüm modemi kapatıp açıyorum, düzeliyor. Sorun ne bilmiyorum ama her gün en az 1 defa oluyor.

pawofeagle' Alıntı:
hocam bir hat var. iki modem bende anlamadım bi modemden kablosuz öteki modeme bağlantı var kablosuzda internet var fakat yerel hağlantıda yok. kablolu bağlanan hiç bir bilgisayarda yok internet. switch bir tek laboratuvarda var bir tane lab a gelen bir kablo var onu switch e taktım.
hocam switchinizin fişini çekip bi 10 dakika bekletmeyi deneyin önce.
sonra iki modemin arasındaki bağlantı kablosuz mu?yoksa onlar birbirine kablo ile mi bağlanıyor?
yani ikinci modem switch olarak mı çalışıyor access pointmi?bunları yapmak ta zor zahmetli işlerdir kim ayarlamış olabilir böyle daha önce?

gozzde' Alıntı:
Benim labda da genelde öğleden sonraları "Sınırlı Bağlantı veya Bağlantı Yok" uyarısı veriyor. Ve internet bilgisayarlardan sırayla birer birer gidiyor. Benim çözümüm modemi kapatıp açıyorum, düzeliyor. Sorun ne bilmiyorum ama her gün en az 1 defa oluyor.

yerel ağ trafiğinden olabilir bunu rahatlatmak için switcler arası kabloyu kontrol edin genelde düz bağlanmış oluyorlar. düz ise kros bağlamayı deneyin bakalım

alperre' Alıntı:
gozzde' Alıntı:

yerel ağ trafiğinden olabilir bunu rahatlatmak için switcler arası kabloyu kontrol edin genelde düz bağlanmış oluyorlar. düz ise kros bağlamayı deneyin bakalım
Kabloların içindeki renk sıralamasından mı bahsediyorsunuz? Eğer sorun ondansa bile tek tek tüm kabloları nasıl değiştireceğim ki?

ya bizde de bu hafta başladı sorun şu. internet durduk yere gidiyo bt sınıfındaki switch i açıp kapıyorum anında geliyo ne iş anlamadım.

gozzde' Alıntı:
alperre' Alıntı:
gozzde' Alıntı:

Kabloların içindeki renk sıralamasından mı bahsediyorsunuz? Eğer sorun ondansa bile tek tek tüm kabloları nasıl değiştireceğim ki?
tüm kabloları değil hocam sadece switchden switche gelen kablonun rj45 girişlerini.Ama önce bi kontrol edin.

arkadaşlarımızın dediği gibi switch ve modemi reset leyin. mac tablolarında şişme olma ihtimali yüksek epeydir kapatılmadıysalar tabi. eğer oda olmazsa belirli makinalara sabit IP vermeniz yeterli olacaktır....

alperre' Alıntı:
pawofeagle' Alıntı:
sonra iki modemin arasındaki bağlantı kablosuz mu?yoksa onlar birbirine kablo ile mi bağlanıyor?
yani ikinci modem switch olarak mı çalışıyor access pointmi?bunları yapmak ta zor zahmetli işlerdir kim ayarlamış olabilir böyle daha önce?

iki modem birbirine kablo ile bağlanıyor hocam. benden önceki bilgisayar öğretmeni yapmış bayağı bilgili imiş galiba ama kablolu net için uğraşmamış sanırım öğrenci bilgisayarlarının bazılarında wireles var kablosuz bağlanıyor öğretmen bilgisayarıda öyle

pawofeagle' Alıntı:
alperre' Alıntı:
pawofeagle' Alıntı:

iki modem birbirine kablo ile bağlanıyor hocam. benden önceki bilgisayar öğretmeni yapmış bayağı bilgili imiş galiba ama kablolu net için uğraşmamış sanırım öğrenci bilgisayarlarının bazılarında wireles var kablosuz bağlanıyor öğretmen bilgisayarıda öyle
hocam mantıken düşündüğümde 2 modem birbirine nasıl bağlanır? eğer kablosuz modem varsa 2. modemle ne işin var çıkar kenara koy kablosuz modemden hem kablolu hem kablosuz bağlan.

Benzer sorun bendede var. Lab inteneti kullanılınca öğretmenler odasının neti gidiyor. Lab da bilgisayarların 8 tanesinde internet var ancak diğerlerinde sınırlı bağlantı oluyor. Bağlantı laba modem--->switch--->switch şeklinde dağılıyor. Bu arada bütün bilgisayarlara sabit IP verdim değişen bir durum olmadı. Düz bağlantı mantıklı aslında daha denemedim. yarın deneyecem insallah.

Geri