hocalarım laboratuvarımda ki bilgisayarlarda kablolu internet bağlantlarında sorun var . sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor internete girmiyor? neden olabilir internet bağlantısını nasıl kurabilirim?
hocam switchinizin fişini çekip bi 10 dakika bekletmeyi deneyin önce.pawofeagle' Alıntı:hocam bir hat var. iki modem bende anlamadım bi modemden kablosuz öteki modeme bağlantı var kablosuzda internet var fakat yerel hağlantıda yok. kablolu bağlanan hiç bir bilgisayarda yok internet. switch bir tek laboratuvarda var bir tane lab a gelen bir kablo var onu switch e taktım.
gozzde' Alıntı:Benim labda da genelde öğleden sonraları "Sınırlı Bağlantı veya Bağlantı Yok" uyarısı veriyor. Ve internet bilgisayarlardan sırayla birer birer gidiyor. Benim çözümüm modemi kapatıp açıyorum, düzeliyor. Sorun ne bilmiyorum ama her gün en az 1 defa oluyor.
Kabloların içindeki renk sıralamasından mı bahsediyorsunuz? Eğer sorun ondansa bile tek tek tüm kabloları nasıl değiştireceğim ki?alperre' Alıntı:gozzde' Alıntı:Benim labda da genelde öğleden sonraları "Sınırlı Bağlantı veya Bağlantı Yok" uyarısı veriyor. Ve internet bilgisayarlardan sırayla birer birer gidiyor. Benim çözümüm modemi kapatıp açıyorum, düzeliyor. Sorun ne bilmiyorum ama her gün en az 1 defa oluyor.
yerel ağ trafiğinden olabilir bunu rahatlatmak için switcler arası kabloyu kontrol edin genelde düz bağlanmış oluyorlar. düz ise kros bağlamayı deneyin bakalım
tüm kabloları değil hocam sadece switchden switche gelen kablonun rj45 girişlerini.Ama önce bi kontrol edin.gozzde' Alıntı:Kabloların içindeki renk sıralamasından mı bahsediyorsunuz? Eğer sorun ondansa bile tek tek tüm kabloları nasıl değiştireceğim ki?alperre' Alıntı:gozzde' Alıntı:Benim labda da genelde öğleden sonraları "Sınırlı Bağlantı veya Bağlantı Yok" uyarısı veriyor. Ve internet bilgisayarlardan sırayla birer birer gidiyor. Benim çözümüm modemi kapatıp açıyorum, düzeliyor. Sorun ne bilmiyorum ama her gün en az 1 defa oluyor.
yerel ağ trafiğinden olabilir bunu rahatlatmak için switcler arası kabloyu kontrol edin genelde düz bağlanmış oluyorlar. düz ise kros bağlamayı deneyin bakalım
hocam ısınma oluyormu?yildiray75' Alıntı:ya bizde de bu hafta başladı sorun şu. internet durduk yere gidiyo bt sınıfındaki switch i açıp kapıyorum anında geliyo ne iş anlamadım.
alperre' Alıntı:hocam switchinizin fişini çekip bi 10 dakika bekletmeyi deneyin önce.pawofeagle' Alıntı:hocam bir hat var. iki modem bende anlamadım bi modemden kablosuz öteki modeme bağlantı var kablosuzda internet var fakat yerel hağlantıda yok. kablolu bağlanan hiç bir bilgisayarda yok internet. switch bir tek laboratuvarda var bir tane lab a gelen bir kablo var onu switch e taktım.
sonra iki modemin arasındaki bağlantı kablosuz mu?yoksa onlar birbirine kablo ile mi bağlanıyor?
yani ikinci modem switch olarak mı çalışıyor access pointmi?bunları yapmak ta zor zahmetli işlerdir kim ayarlamış olabilir böyle daha önce?
hocam mantıken düşündüğümde 2 modem birbirine nasıl bağlanır? eğer kablosuz modem varsa 2. modemle ne işin var çıkar kenara koy kablosuz modemden hem kablolu hem kablosuz bağlan.pawofeagle' Alıntı:alperre' Alıntı:hocam switchinizin fişini çekip bi 10 dakika bekletmeyi deneyin önce.pawofeagle' Alıntı:hocam bir hat var. iki modem bende anlamadım bi modemden kablosuz öteki modeme bağlantı var kablosuzda internet var fakat yerel hağlantıda yok. kablolu bağlanan hiç bir bilgisayarda yok internet. switch bir tek laboratuvarda var bir tane lab a gelen bir kablo var onu switch e taktım.
sonra iki modemin arasındaki bağlantı kablosuz mu?yoksa onlar birbirine kablo ile mi bağlanıyor?
yani ikinci modem switch olarak mı çalışıyor access pointmi?bunları yapmak ta zor zahmetli işlerdir kim ayarlamış olabilir böyle daha önce?
iki modem birbirine kablo ile bağlanıyor hocam. benden önceki bilgisayar öğretmeni yapmış bayağı bilgili imiş galiba ama kablolu net için uğraşmamış sanırım öğrenci bilgisayarlarının bazılarında wireles var kablosuz bağlanıyor öğretmen bilgisayarıda öyle