Bilgisayar Mühendisliği okursam Meslek lisesine geçebilir mi

Kodla Büyü

aslican34

Üye
Arkadaşlar ben BÖTE mezunuyum ve 7 yıldır MEB de bilişim teknolojileri öğretmeni olarak çalışıyorum.

Malumunuz BÖTE mezunları meslek liselerine atanamıyor.

Bende bu yıl DGS sınavına girdim.

Ahmet Yesevi uzaktan eğitim ile Bilgisayar Mühendisliği okumayı düşünüyorum.

Bu bölümü bitirdiğimde acaba Meslek liseleri bana direk olarak açılır mı?

Alan değişikliğine gerek yok diye düşünüyorum çünkü tek bi alan var zaten(Bilişim teknolojileri)

Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar...

Talim terbiyenin çizelgesinde bilgisayar mühendisliği mezununun meslek liselerine atanmasında bir engel olmadığı ve de tek branş olduğu için atanabilirsiniz diye düşünüyorum.

ben şunu merak ediyorum.

MEBBİS te mezun olduğu branş olarak BÖte görünüyor şu anda.

Acaba ben mühendislik diplomasını verdiğim zaman orada mühendislik diploması mı görünecek yoksa atanırken kullandığım böte diploması mı?

meslek lisesinde sadece ek ders fazla o kadar başka artısı yok.Ben bu sene il dışı için hem meslek lisesi hem alan şefliğinden vazgeçtim.şimdi 8 saat dersim var ama gene de mutluyum kendime zaman kalacak.Tamamen tercih meselesi meslek lisesi.

Nadir SERT' Alıntı:
meslek lisesinde sadece ek ders fazla o kadar başka artısı yok.Ben bu sene il dışı için hem meslek lisesi hem alan şefliğinden vazgeçtim.şimdi 8 saat dersim var ama gene de mutluyum kendime zaman kalacak.Tamamen tercih meselesi meslek lisesi.

hocam yeni geçtin sanırım 2 sene sonra da aynı düşünceleri paylaşacak mısın görmek isterim?

meslek lisesinde
ek ders sıkıntısı yok hem de fazlasıyla ek ders var...
btr yok...
norm fazlası kalma derdi yok
bilgisayar bölümü öğrencilerinden oluşan bir ekip kurup okulun bütün işlerini onların yapmasını sağlayabilirsin...

daha ne istenir ki başka... altı üstü öğretmenlik yapıyoruz...

hocam ben sunu merak ettim. 4 yıllık fakülte mezunuyken dgs ye nasıl girdin. böyle bir hak varda bizim mi haberimiz yok. ??????

stattlich' Alıntı:
hocam ben sunu merak ettim. 4 yıllık fakülte mezunuyken dgs ye nasıl girdin. böyle bir hak varda bizim mi haberimiz yok. ??????
..
arada bir 2 yıllık okursunuz uzaktan eğitim. mezun olunca dgs yolu da açılır

aslican34' Alıntı:
ben şunu merak ediyorum.

Acaba ben mühendislik diplomasını verdiğim zaman orada mühendislik diploması mı görünecek yoksa atanırken kullandığım böte diploması mı?
..
hocam öncelikle EML lere atanmanız için sadece mühendis olmanız yeterli değil.
http://oyegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... elgesi.pdf ekteki çizelge derki:

Yanında (*) işareti bulunan bölüm mezunlarının Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan / açılacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlamış olması gerekmektedir.

diyor
..
ama burası Türkiye ve burda 2 mahkeme aynı davada 2 ayrı karar verebiliyor. (örneğin yüksek lisans diploması ile Uzmanlık davaları) o yüzden transkriptinizdeki eğitim derslerini saydırarak bundan muaf olabilirsiniz...

BaRBaRYaN' Alıntı:
aslican34' Alıntı:
ben şunu merak ediyorum.

..
hocam öncelikle EML lere atanmanız için sadece mühendis olmanız yeterli değil.
http://oyegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyala ... elgesi.pdf ekteki çizelge derki:

Yanında (*) işareti bulunan bölüm mezunlarının Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan / açılacak olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlamış olması gerekmektedir.

diyor
..
ama burası Türkiye ve burda 2 mahkeme aynı davada 2 ayrı karar verebiliyor. (örneğin yüksek lisans diploması ile Uzmanlık davaları) o yüzden transkriptinizdeki eğitim derslerini saydırarak bundan muaf olabilirsiniz...

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar...

bende aldığım eğitim derslerini formasyon olarak sayarlar diye düşünüyorum...

Aslında aldığım puanla Boğaziçi veya ODTÜ bilgisayar mühendisliğini de yazsam geliyor.

Ancak bu saatten sonra nasıl okurum diye kaygılanıyorum.

Yaş 30, evliyim, çocuk var.

Sanırım ahmet yesevi yazacağım.

Bitirirsem yine buradan yazarım durumları...

aslican34' Alıntı:
Aslında aldığım puanla Boğaziçi veya ODTÜ bilgisayar mühendisliğini de yazsam geliyor.

Ancak bu saatten sonra nasıl okurum diye kaygılanıyorum.

Yaş 30, evliyim, çocuk var.

Sanırım ahmet yesevi yazacağım.

Bitirirsem yine buradan yazarım durumları...

yerinizde olsam (kurum değiştirmek gibi bir amacınız yoksa) böyle bir tercihte bulunmazdım.

Geri