Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Kodla Büyü

katamaran

Üye
Arkadaşlar sizce Böte mezunu Kadrolu bir öğretmenin Bilgisayar Mühendisliği alanında Y.lisans yapması nasıl bir fikir. aklım biraz karışık yorumlarınızı bekliyorum.

hangi üniversitelerde yaptınız acaba? bende bilgisayar mühendisliği istiyorum ama çoğu üniversitede almıyor böte'yi.

Hocam ozel sektore yonelik dusunun.Hacettepe animasyon ve oyun programlamayi bitir avrupada oyun studyolari cok.

bilg. müh. tezli yüksek lisans yaptım yetmedi kpds 92 aldım bakanlıkta bunlar para etmiyor eğer akademik hayat düşünüyorsan kendi alanında yap. Doğu ve iç anadoluda öyp ile bazı üniversitelere yerleşebiliyordum ama aile durumumdan dolayı istemedim. Meb te eğer tekrar açılırsa uzman öğret. vs. durumunda da kendi alanında yüksek lisans daha avantajlı oluyor. Kısacası ben bir faydasını göremedim.

1 kademe + fiilen girilen saatten alınan ek dersin %5 zamlı olması haricinde bir artısı yok.
Mühendis ünvanı için mutlaka fakültesini bitirmek gerekiyor. Değişik memurluklardan kurumlararası geçişle öğretmen olanlar oluyor ama öğretmenlikten mühendisliğe geçebilen görmedim. İlk atama mühendislik için de öğretmenlikten istifa edip yeni KPSS puanı ile başvurmak gerekiyor. Onun da kontenjanı çok az.

computing' Alıntı:
bilg. müh. tezli yüksek lisans yaptım yetmedi kpds 92 aldım bakanlıkta bunlar para etmiyor eğer akademik hayat düşünüyorsan kendi alanında yap. Doğu ve iç anadoluda öyp ile bazı üniversitelere yerleşebiliyordum ama aile durumumdan dolayı istemedim. Meb te eğer tekrar açılırsa uzman öğret. vs. durumunda da kendi alanında yüksek lisans daha avantajlı oluyor. Kısacası ben bir faydasını göremedim.

Hocam,bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atanmak için talim terbiye 80 Nolu çizelgeye baktığımızda atanmaya kaynaklık eden alanlarda böte de var bilgisayar mühendisliğide..yani böte li de olsa tef li de olsa bilgisayar mühendisliği de olda hepsinin "atanacağı alan" bilişim teknolojileri diye geçiyor..dolayısıyla uzman öğretmenlik için bilgisayar mühendisliğinde yüksek lisansı bitiren bir böte li uzman öğretmenliği yönetmeliğe göre hakediyor.

Bende bilgisayar müh. veya Böte alanında y.lisans yapmayı düşünüyorum.. Bu bilg. müh.de y.lisans yapan arkadaşlar pek faydasını göremedik diyorlar. Acaba Üniversitelerin öğretim görevlisi kadrolarına başvurdunuz mu? Üniversiteye geçmek istemediniz mi veya öğretim görevlisi kadrolarına geçmek zormu ? yoksa sadece maaşa biraz getirisi olsun ilerde işe yarar diye de yapmamışsınızdır zannedersem

tekrar soruyorum,

Böte mezunlarını bilgisayar mühendisliği yüksek lisansına alan üniversiteler hangileri?

herkes maaşa katkısından bahsetmiş bu arada. Maddi kaygıları anlıyorum ama bazılarımızın derdi bu değil. Bilgisayara olan ilgisinden dolayı bunu istiyor olabilir.

computing' Alıntı:
hocam tebrikler, kpds'den 92 almak gerçekten zor iş üniversiteden ingilizce (öğretmenliği / dil edebiyatı) bölümü mezunu olmayanlar için

Daha önceden ek ders fiili olup olmadığına bakılmaksızın %25 fazla ödeniyordu ama o kaldırıldı, sadece fiili girilen ek derse %5 oranında zam verildi. Bu da örneğin ben 20 saat maaş karşılığı derse giriyorum, 25 saat dersiniz varsa (koordinatörlük, ya da ders dışı hazırlık gibi saatler hariç) fiili olarak 5 saat yapar, ayda 20 saat dersin ücreti 160 dersek, 8TL yapar.

Yüksek lisans çok yorucu. Haftada en az 2-3 gün ayırıp başka ile gittim gittim. (devamsızlık yaptığım günler de oldu ama o zamanlarda konularda geri kaldığınızı hissediyorsunuz.)

Kendi alanında kavramı için bir kaynak vardı, bulursam paylaşırım ama bilgisayar öğretmenliği için (tef/böte)
*Bilgisayar mühendisliği
*ve diğer eğitim alanındaki yüksek lisanslar alan içi geçiyor hocam. Yani örneğin işletmede yüksek lisans yaparsanız bu haklardan yararlanamıyorsunuz.

BÖTE'lere bilgisayar mühendisliğinide yüksek lisans eğitimi veren en azından benim bildiğim Anadolu üniversitesi var. Bunu takip etmenin en kolay yolu açılan ilanlara bakmak. İlanlarda gerekli bilgileri verirler, (sadece mühendislik fakültesi yazarlar ya da diğer bölümlere izin verirler.)

Diğer bölümlerden başvurursanız da yüksek ihtimalle 2 ya da 3 dönem bilimsel hazırlık programı koyuyorlar. Bazı lisans dersleri alıp yüksek lisansa bunları başardıktan sonra giriyorsunuz.

Temel olarak yüksek lisans külfetten ibarettir. Cefası çok sefası yoktur. Çok vakit ve nakit götürür. Hayatınızdan çalar. Ama kişisel doyum ve gelişim insanda tutku olmuşsa tavsiye ederim, onun dışında hayat güzeldir. Okumayı sevmiyorsanız buraya harcayacağınız enerji, nakit, vakit ile çok daha güzel işler yapabilirsiniz.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde 2009 yılında yaptım hocam. Oraya başvurabilirsiniz eğer size uygunsa. Çok iyi bir bölüm başkanı var.

keplir' Alıntı:
Daha önceden ek ders fiili olup olmadığına bakılmaksızın %25 fazla ödeniyordu ama o kaldırıldı, sadece fiili girilen ek derse %5 oranında zam verildi. Bu da örneğin ben 20 saat maaş karşılığı derse giriyorum, 25 saat dersiniz varsa (koordinatörlük, ya da ders dışı hazırlık gibi saatler hariç) fiili olarak 5 saat yapar, ayda 20 saat dersin ücreti 160 dersek, 8TL yapar.

Yüksek lisans çok yorucu. Haftada en az 2-3 gün ayırıp başka ile gittim gittim. (devamsızlık yaptığım günler de oldu ama o zamanlarda konularda geri kaldığınızı hissediyorsunuz.)

Kendi alanında kavramı için bir kaynak vardı, bulursam paylaşırım ama bilgisayar öğretmenliği için (tef/böte)
*Bilgisayar mühendisliği
*ve diğer eğitim alanındaki yüksek lisanslar alan içi geçiyor hocam. Yani örneğin işletmede yüksek lisans yaparsanız bu haklardan yararlanamıyorsunuz.

BÖTE'lere bilgisayar mühendisliğinide yüksek lisans eğitimi veren en azından benim bildiğim Anadolu üniversitesi var. Bunu takip etmenin en kolay yolu açılan ilanlara bakmak. İlanlarda gerekli bilgileri verirler, (sadece mühendislik fakültesi yazarlar ya da diğer bölümlere izin verirler.)

Diğer bölümlerden başvurursanız da yüksek ihtimalle 2 ya da 3 dönem bilimsel hazırlık programı koyuyorlar. Bazı lisans dersleri alıp yüksek lisansa bunları başardıktan sonra giriyorsunuz.

Temel olarak yüksek lisans külfetten ibarettir. Cefası çok sefası yoktur. Çok vakit ve nakit götürür. Hayatınızdan çalar. Ama kişisel doyum ve gelişim insanda tutku olmuşsa tavsiye ederim, onun dışında hayat güzeldir. Okumayı sevmiyorsanız buraya harcayacağınız enerji, nakit, vakit ile çok daha güzel işler yapabilirsiniz.

Hocam peki yüksek lisansı siz ne amaçla yaptınız?

pehepe' Alıntı:
keplir' Alıntı:
...
Ama kişisel doyum ve gelişim insanda tutku olmuşsa tavsiye ederim, onun dışında hayat güzeldir. Okumayı sevmiyorsanız buraya harcayacağınız enerji, nakit, vakit ile çok daha güzel işler yapabilirsiniz.

Hocam, kişisel gelişim, merak ve okuma aşkı var bende :)

Bir de Allah hepimize bağışlasın çocuğum var, onun babasının hala okuduğunu ve okumanın güzel bir şey olduğunu görmesini istedim.

Gerçi bazen vicdan yapmadığım anlar olmuyor değildi, özellikle finaller öncesi. Bu kadar ders çalışacağıma çocuğumla ilgilensem diye. :(

Ama hocam (bence) okumak güzel şey.

Arkadaşlar Yönetim Bilişim Sistemleri diye bir bölüm var ve Meslek öğrencilerine bu alanı seçtiklerinde ek puan veriliyor kılavuza göre.. Bu alanın hem yüksek lisansı, hem de doktorası var Gazide. Diğer bazı üniversitelerde uzaktan eğitimle de yapılabiliyor. Acaba bu bölüm bizim kendi alanımız içinde sayılıyor mu? Bilgisi olan var mı?

keplir' Alıntı:
pehepe' Alıntı:
keplir' Alıntı:
...
Ama kişisel doyum ve gelişim insanda tutku olmuşsa tavsiye ederim, onun dışında hayat güzeldir. Okumayı sevmiyorsanız buraya harcayacağınız enerji, nakit, vakit ile çok daha güzel işler yapabilirsiniz.

Hocam, kişisel gelişim, merak ve okuma aşkı var bende :)

Bir de Allah hepimize bağışlasın çocuğum var, onun babasının hala okuduğunu ve okumanın güzel bir şey olduğunu görmesini istedim.

Gerçi bazen vicdan yapmadığım anlar olmuyor değildi, özellikle finaller öncesi. Bu kadar ders çalışacağıma çocuğumla ilgilensem diye. :(

Ama hocam (bence) okumak güzel şey.

Hocam öncelikle çocuğunuza sağlık ve güzel gelecekler diliyorum.. benim y.lisans yapma amacım üniversiteye geçmek. Ha tabiki bilgisayarla ilgilenmeyi özellikle yazılımla ilgilenmeyi çok sevdiğim içinde yapmak istiyorum. benimde bir çocuğum oldu 2 ay önce. şimdi sizin gibi düşünmeye başladım :) ama ne olursa olsun insan kafaya koydumu birşeyi yapmalı bence..

pehepe' Alıntı:
Hocam öncelikle çocuğunuza sağlık ve güzel gelecekler diliyorum.. benim y.lisans yapma amacım üniversiteye geçmek. Ha tabiki bilgisayarla ilgilenmeyi özellikle yazılımla ilgilenmeyi çok sevdiğim içinde yapmak istiyorum. benimde bir çocuğum oldu 2 ay önce. şimdi sizin gibi düşünmeye başladım :) ama ne olursa olsun insan kafaya koydumu birşeyi yapmalı bence..

Hocam Allah analı babalı büyütsün inşallah. Sizde de eğitim ve başarı takıntısı var anladığım kadarıyla :) Böyle bir durumda yüksek lisans yapmak şarttır. İnşallah yapar ve üniversiteye geçersiniz hocam.
Ben doktora da yapmak istiyorum ama üniversiteye geçmeyi düşünmüyorum. Bakalım kısmet olursa inşallah :)

keplir' Alıntı:

*Bilgisayar mühendisliği

Kendi alanında kavramı için bir kaynak demişsinizya hocam,onu paylaşma imkanınız varsa ikrama geçer gerçekten.

Geri