Bilgisayar olmadan bilgisayar dersi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bt72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bt72

Üye
1.dönem bt dersini bilgisayar olmadan da birşeyler anlatabildim ancak 2.dönem office anlatmak istiyorum:((bilgisayar olmadan da nasıl olacak bilmiyorum..aynı durumda olanlar fikirlerini paylaşsa faydalı olur...BT dersi öğretmeni olmak zor....

bt72' Alıntı:
1.dönem bt dersini bilgisayar olmadan da birşeyler anlatabildim ancak 2.dönem office anlatmak istiyorum:((bilgisayar olmadan da nasıl olacak bilmiyorum..aynı durumda olanlar fikirlerini paylaşsa faydalı olur...BT dersi öğretmeni olmak zor....

Katılıyorum hocam, yeni atandım ve atandığım okulda lab yok sadece bi projeksiyon cihazı var (şükretmeli) ayrıca ilk dönem ne işlendiğiyle ilgili hiçbir döküman yok (başka branş öğretmenleri girmiş) ne yapacagım ne edeceğim bilmiyorum.
Daha önceden Bu durumu yaşayan öğretmen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

En temelden başlamanızı öneririm. Klavye mouse vs. Bu sitede paylaşılan bir kitapçık vardı güzel hazırlanmış ben oradan işliyorum. Teorik tamamen.3 yıl oldu labsız ders işliyorum.

Fen ve Teknoloji derslerine girerken öğrenciler kitapta yer alan bütün deneyleri Fen labaratuvarında yapmak istiyorlardı. Bazı deneylerin animasyonlarını, videolarını öğrencilere izlettirmek ve uygulatmak yetmiyordu.
Bazı deneyler tamam ama; günlük hayatta da sıklıkla karşılaştıkları suyun kaynaması, cevizin kağıtta iz bırakması vb... deneyler için de aynı durum geçerliydi.
Kısaca, eğer bir uygulama söz konusu ise öğrencilere bu uygulama ve sonuçlarını deneme yapma imkanı sunmazsanız öğrencilerde motivasyon kaybı olabiliyor. Bu durumda eğer BT sınıfınız yok ise öğrencilerin seviyelerine uygun olacak şekilde teorik konulara yer vermeniz daha etkili olacaktır. Uygulama sonuçlarını anında görmeleri açısından eğer varsa projeksiyon cihazı bu uygulamaya katkı sağlayacaktır.

acaba biktirmaya tabi tutup sonra dersi kaldiracaklarmi
bizlerde nasilsa kitap yokdu lab yokdu yada cok kotü haldeydi boyle daha iyi oldu diyebilirmiyiz

bunlari nereden cikardin diyince bir rivayet btr icin kadro tahsisi düsünüldügüne dair soylentiler var bu ara epey artti. dersler bu vaziyette iken btr kadrolu olursa millet nasilsa ders verimsiz istenildigi gibi olamiyor kaldirsinlar dermi die düsünüyor birileri.

hocam canını sıkma bende aynı durumdayım lab yok çoçuklar bilgisayar nedir bilmiyor.planı çıkardım ama uygulamıyorum. müfettişede aynı şeyleri söyledim. kendi kafama göre ders işliyorum . ilk öce bilgisayardan başladım donanım parçalarını ölçü birimlerini klavyedeki tuşları yeni klasör oluşturmayı ve word programında kaydetmeyi yazi tipi ortalama vs. anlattım anlatmaya devam edeceğim
sanada tavsiye ederim

ben de yeni başladım göreve ücretli olarak. görev yaptığım okulda lab yok ne yapıcağımı hiç bilmiyorum ilk dönemki hoca sözel bölümleri anlatmış çocuklara,ben de office anlatayım diyorum ama çoğu sınıfta projeksiyon da yok ne yapmalıyım ne anlatmalıyım düşünmekten bıktım artık.

çok kötü bi durum labsız ders işlemek Allah sabır versin diyim ben de çok şükür lab var ama bundan sonra durumlar ne olur bilinmez resmen çile ya

tcoalngsau' Alıntı:
En temelden başlamanızı öneririm. Klavye mouse vs. Bu sitede paylaşılan bir kitapçık vardı güzel hazırlanmış ben oradan işliyorum. Teorik tamamen.3 yıl oldu labsız ders işliyorum.

hocam o kitapçığın sitedeki linkini ekleseniz, mümkün mü acaba?

Ben paylaşılan yıllık planlardan kendime birşeyler uyarladım. 5 ve 6 lara öğretim programındaki 1.alanı yani bilişim okur yazarlığını bu dönem işleyeceğim. Seneye aynı öğrencilerle devam edeceğim için programa kaldığım yerden devam ederim diye düşünüyorum. Bu şekilde yapmamın bi sakıncası olurmu tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

Geri