bilgisayar otomatik açılsın.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xodeda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
okulumuzun kamerasını bulunduğu bilgisayarın elektrik gidip geldikten sonra otomatik açılmasını nasıl sağlarız. bilgisi olan arkadaşlardan cevaplarsa memnun olurum.

biosta ayarlanabiliyor diye biliyorum ben..
benim vestel promegaların bazıları şarteli kaldırdıgım gibi çalışmaya başlıyor çünkü

BIOS ayarları ile yapılıyor. Her bilgisayarın BIOS ayarı aynı olmadığı için şurdan yapılıyor gibi bir cevap veremiyeceğim ama bunun tam tersi durumu iptal ettiğimi hatırlıyorum. BIOS u bir karıştır derim.

hocam şöyle geçiyor
biostan power up state diye bir yer olacak tabi bious yazılımına bağlı olarak değişebilir,
buradaki seçenekler:
stay off : elektrik gelince kapalı kalır
power on : açık
last state : kesintiden önceki şekilde

genel kameralara bağlanan biilgisayarlara ups ler takılır.
1. yol ups almak
2. yol bios dan olabilir
3. yol ise hem ups almak hemde ayrı bir kayıt cihazı alarak bilgisayarı rahatlatmak.

:) Fikret hocam telefonla sorduğun soruyu doğru bir mecraya taşıdığın için seni tebrik ederim. Tebessüm etmemin sebebi tüm bilgisayarcılar ben dahil aynı cevabı vermişler. Aklın yolu bir hocam sen o BIOS a girip o ayarı bulacaksııııııııın :) kolay gelsin. Bu arada bulunca bize de haber vermeyi unutma :)

evet arkadaşlarım. bende bunu denedim ve acaba bendemi sorun diye bir de buraya sormak istedim. bu dediklerinizi yaptım ama yinede olmadı. bios pili boş değil bu arada.

AhmetMeral' Alıntı:
:) Fikret hocam telefonla sorduğun soruyu doğru bir mecraya taşıdığın için seni tebrik ederim. Tebessüm etmemin sebebi tüm bilgisayarcılar ben dahil aynı cevabı vermişler. Aklın yolu bir hocam sen o BIOS a girip o ayarı bulacaksııııııııın :) kolay gelsin. Bu arada bulunca bize de haber vermeyi unutma :)

pardon hocam ama birisiyle karıştırdınız sanırım. ben kimseyi de aramadım bu arada. :)

Değerli hocam benzer bir sorun yaşıyorum. :?:
Yeni konu açıp kirlilik yaratmak istemedim.

Sorun/um şu ki:
Memur arkadaşın bilgisayarına KurumNet Sunucu'yu kurduk. Şimdi o arkadaş doğum iznine ayrıldı. Odasını her sabah aç/bilgisayarı aç her akşam aynı şekilde kapat falan her gün külfet geliyor.

Diyorum ki şöyle basit bir program olsa kendiliğinden her sabah 7:30'da açılsa akşam 17:00'da kapansa ne güzel olur. Var mı böyle bir bilgisi olan ya da daha önce başına gelmiş bir hocam??
Gerçekten çok lazım. Şimdiden teşekkürler :idea:

Enddlesss' Alıntı:

Sorun/um şu ki:
Memur arkadaşın bilgisayarına KurumNet Sunucu'yu kurduk. Şimdi o arkadaş doğum iznine ayrıldı. Odasını her sabah aç/bilgisayarı aç her akşam aynı şekilde kapat falan her gün külfet geliyor.

Diyorum ki şöyle basit bir program olsa kendiliğinden her sabah 7:30'da açılsa akşam 17:00'da kapansa ne güzel olur. Var mı böyle bir bilgisi olan ya da daha önce başına gelmiş bir hocam??

http://lifehacker.com/5831504/how-can-i ... ry-morning

Enddlesss' Alıntı:

Sorun/um şu ki:

Auto power and shutdown senin derdine derman olacaktır

Sayın hocom bu konu ile ilgili bir sorum olacaktı.

Auto power and shutdown ı buldum internetten pc ye yükledim ve tam sürüm halinde kullanmaya başladım.
Lalin pc açılış için verdiğim 07:30 da Power-on komutuyla açılıyor. Çokkk güzelll ama gelip gelir her defasında oturum açma ekranına takılıyor. Hangisini denediysem olmadı açılış için hep aynı yerde takıyor. yani orayı bir kendiliğinden geçse pc açılacak. KurumNet zaten otomatikte. Ama her sabah geliyorum pc açılmış ama oturum açma ekranıda tıklamayı bekliyor. Yani ha kendim açmışım ha oturumu aç deyip başlatmışım değişiyor. Bu konuda daha önce tecrübesi olan hocalarımdan yardım bekiyorum. Program ingilizce arayüze sahip. Kapanırken hiç bir sıkıntı yok. Açılırken oturm aç ekranında takılıyor tek sorunum bu. Şimdiden teşekürler :scared:

Geri