Bilgisayar Patladı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan msa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

msa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilgisayarı alalı bir ay olmadı. Koruma prizi, kesintisiz güç kaynağı olmasına rağmen bilgisayar durup dururken bozuldu. Bilgisayar çalışırken pat diye bir ses geldi. Güç kaynağından ateş çıktı. Güç kaynağının yandığından eminim ama diğer kartların yanıp yanmadığından emin değilim. Benim başımdan ilk kez böyle bir olay geçiyor. Sizin başınızdan geçti mi? Garanti kapsamında değiştirirler mi sizce?

Hocam bilgisayarı nereden aldınız? Garantisi var ise aldığınız yere götürün. Eğer kendiniz açarsanız garanti devre dışı kalabilir.
Eğer garantisi varsa bence yapmak zorundalar.

Güç kablolarında zedelenme, yırtılma sonucu kısa decre olmuş olabilir. Bu sebepten benim bir güç kaynağı mefta olmuştu.

eğer açabiliyorsanız kartı açıp anakartı bi inceleyin özellikle power soketlerinin olduğu yerde karartı yada çok derin yanık kokusu alıyorsanız anakart gitmiş demektir ama şimdiye kadar çok Power im yandı hiç ana kartım zarar görmedi.

iyi ki güç kaynağı patlamış monitör patlasa daha kötü olurdu...mutfak tüpünden farkı yok

geçmiş yıllarda bilgisayarın birinden pat diye ses gelmişti güç kaynağı yanmıştı başka bişeye zarar gelmemişti rahat ol hocam power subı değiştirirsen sıkıntı olmaz. inş

Teşekkürler. Anladığım kadarıyla sadece güç kaynağı yandı. Bilgisayarı vatan bilgisayardan almıştık. İyi bir kasa seçmiştik. Cooler master 500W kasa almıştık. http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-m ... I_ID=53774

Anakartta gözüme çarpan bir karartı yok. Ayrıca güç kabloları sağlam.

Peki Vatan Bilgisayarın servisi nasıldır? Daha önce Vatan Bilgisayarın teknik servisine bilgisayar götüren oldu mu?

msa' Alıntı:
Teşekkürler. Anladığım kadarıyla sadece güç kaynağı yandı. Bilgisayarı vatan bilgisayardan almıştık. İyi bir kasa seçmiştik. Cooler master 500W kasa almıştık. http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-m ... I_ID=53774

Anakartta gözüme çarpan bir karartı yok. Ayrıca güç kabloları sağlam.

Peki Vatan Bilgisayarın servisi nasıldır? Daha önce Vatan Bilgisayarın teknik servisine bilgisayar götüren oldu mu?
Faturanızı alın götürün hocam çekinecek bir şey yok. Ama ben eminim sorun sadece güç kaynağında diyorsanız çalışan bir bilgisayarın güç kaynağını deneyebilirsiniz.

hocam aynı şey üniversitede iken başıma gelmişti sadece güç kaynağı yandı. Sebebi ise rutubetli ve soğuk ortamda kalan bilgisayarın her yerine nemli hava işliyor sonra da sobayı yakınca nem suya dönüşüyor ve kısa devre yaptırıyor. Benimki öyle olmuştu yani...

Geri