Bilgisayar siyah ekran

Kodla Büyü

adnan26

Üye
arkadaşlar öncelikle bilgisayarda güvenlik kartından dolayı mavi ekran hatası vardı.boot ayarlarından ayrlamaya çalıştım ama bıosta bazı ayarları değiştirdim galiba. şimdi bilgisayar siyah ekran yanıp sönen imleç durumunda.cd rom açılmıyor. bıos pilini çıkardım . bıos default ayarlarına çevirdim durum aynı .güvenlik kartını söktüm taktım maalesef napabilirim acil yardım :| :|

Hocam yanına sistem özellikleri aynı olan bir bilgisayar al onun biosunu aç tüm ayarları o biosla aynı yap yeniden başlat

onuda denedim yok inat etti siyah ekran imleş yanıp sönüyor
biosta değişik Phoenix BIOS'un boot için ayrıca sekmede yok

Eğer uyarı varsa harddiski değiştir. İmleç olduğuna göre hdd yi değiştir. Siyah ekran en korkunç şey. Anakart ya da İşlemci yanmış olabilir(mi).

Gerekli kontrolleri yaptınız mı

1-Hocam HDD başka bir bilgisayar da çalışıyor mu?
E: Diğer donanımlara geçelim.
H: Sistem çökmüş olabilir.
2-Ram ler başka bir bilg. çalışıyor mu?
E:Diğer donanımlara geçelim.
H:Ram de bir problem var arızalı olabilir(diğer bilg. anakartına uyumlu olmak şartı ile)
3-Ekran Kartı : Açılışı f8 ile keserek VGA modunda çalıştırımısınız. Ekran kartı çözünürlük uyumsuzluğundan kaynaklanan siyah ekran problemi olabilir.
Ekran kartını başka bir bilgisayarda denediniz mi ? ( on board değilse tabi)
4-Anakart tı uzay kurulumla sadece işlemci takılı olarak çalıştırdığınızda uyarı bip seslerini alıyormusunuz. Eğer hiç ses çıkmıyorsa sorununuz anakart ile ilgili iyi bir donanımcıya gösterin yanmış olabilir. İşlemciden de şüphelenebiliriz.
şimdilik bu kadar cevaplarınızı bekliyorum

Re: Bilgisayar siyah ekran acil yardım lütfen

adnan26' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle bilgisayarda güvenlik kartından dolayı mavi ekran hatası vardı.boot ayarlarından ayrlamaya çalıştım ama bıosta bazı ayarları değiştirdim galiba. şimdi bilgisayar siyah ekran yanıp sönen imleç durumunda.cd rom açılmıyor. bıos pilini çıkardım . bıos default ayarlarına çevirdim durum aynı .güvenlik kartını söktüm taktım maalesef napabilirim acil yardım :| :|

Hocam aynı sorunu ben yaşamıştım ama benimkisinde işletim sistemi başlamıyordu. Ben de Format attım ve sorunum çözülmüştü.

Acaba format atmayı denedin mi :?:

Bunun nedeni kasanızın içerisinde bulunan güvenlik kartının bulunduğu slottan oynaması veya harddisk’in anakart veya disk üzerindeki kablosunun çıkması olabilir.

İlk yapmanız gereken; kasanın arkasındaki power düğmesini kapatıp kasanın kapağını açıp güvenlik kartını bulunduğu yerden çıkarıp, bilgisayarı yeniden açın, ekrana görüntü gelecektir, eğer PC sorunsuz bir şekilde çalışır ise PC’yi kapatıp ve arkasındaki power düğmesini 0 konumuna getiriniz ve çıkarttığınız güvenlik kartını yerine takınız.

Eğer güvenlik kartını çıkartıp PC’yi açtıktan sonra ekrana görüntü geliyor fakat masaüstü ekranı gelimiyor ise format at.

Eğer bu işlemleri yaptıktan sonra yine problem çözülmüyor ise HDD veya Mainboard zarar görmüş ve değişmesi gerekmektedir.

alıntı

arkadaşlar teşekkür ederim ilginize..mavi ekranda güvenlik kartından sorun çıkartıyordu onla uğraşırken siyah ekrana döndü ve hiç bir şekilde cd rom açılmıyor format yapamıyorum
güvenlik kartını çıkardım ama aynı siyah ekrann.inş anakart veya işlemci değildir

bu arada güvenli modda başlatamıyorum . sadece yapabildiğim bios ayarlarına giriyor.ve yazılım olarak güvenlik kartını önce iptal ettim sonra kartı çıkardım ama değişen bir şey yok
siyah ekran çıldırtıyor :(

Geri