bilgisayara 3 tane flash taktım, bir daha çalışmadılar

Kodla Büyü

fatiha35

Aktif Üye
bugün ana bilgisayara 3 tane flash taktım ve bu flashlar bir daha hiç çalışmadı arkadaşlar.
Benim tahminim bu kasada bir kaçak var ve bütün flashları yaktı nerden anladınız diyeceksiniz monitör vga girişini takarken küçük bir kıvılcım çıktı kasadan acaba bunu nasıl çözeriz yok mu bunun çözüm yolu???????

çok kötü durumdayım bütün flashlar yandı heralde.....

Re: flash bellekler çalışmıyor!!!!!

hocam o benim eski okulumdada vardı. yakıyorlar. garantisi olmayan flashlar çöpe. Bizde tek bir usb yakıyordu onu iptal ettik devam ettik hayata :)

Re: flash bellekler çalışmıyor!!!!!

benim de aynı şekilde flaşım yanmıştı hocam.usm girşlerin ters bağlanmasından kaynaklandığını ve bu yüzden flaşların yandığını söylemişlerdi.kasanın usb girişleri doğru bağlandıktan sonra sorun çözülmüştü.

fatiha35' Alıntı:
bugün ana bilgisayara 3 tane flash taktım ve bu flashlar bir daha hiç çalışmadı arkadaşlar.
Benim tahminim bu kasada bir kaçak var ve bütün flashları yaktı nerden anladınız diyeceksiniz monitör vga girişini takarken küçük bir kıvılcım çıktı kasadan acaba bunu nasıl çözeriz yok mu bunun çözüm yolu???????

çok kötü durumdayım bütün flashlar yandı heralde.....
VGA takılırken küçük kıvılcımlanma olabilir bu normal.Elektrik var monitör kablosunun ucunda sonuçta, takarken hafif elinizi de ısırabilir elektrik.

ön panel USB girişlerinin anakarttaki 5V ile GND ters bağlanmış olabilir.Direk kasanın arkasına takıp deneyin.

bi tavsiye daha pinleri kontrol ettikten sonra flash bellek takarak deneme mümkünse bi yazıcı yada yakamayacağı bişey tak da dene usb çalışıyosa flash belleği tak

selim42' Alıntı:
bi tavsiye daha pinleri kontrol ettikten sonra flash bellek takarak deneme mümkünse bi yazıcı yada yakamayacağı bişey tak da dene usb çalışıyosa flash belleği tak

teşekkür bi flash bellekten daha olmıyalım :D

Yazıcı yanmasın sonra :scared: İnsan korkar o bilgisayardan yahu flash bellek canavarı :)

Hocam o flashları farklı bilgisayarlarda denediniz mi? Gümlemiş mi? Bazen USB nin sürücüsü hata veriyor, aygıt yöneticisine girmeden anlamıyorsunuz. Benim de geçen öyle bir durum başıma geldi kaç tane flash taktıysam gösteremedim arkadaşa, sonra bi baktım ki sarı ünlemler falan :D kaldırdım tekrar açtım kapadım düzeldi.

Gerçi senin yazıcı çalışıyormuş..

Geri