bilgisayara virüs buaşmış anti-virüs bile kurulamıyor

Kodla Büyü

invem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayara virüs buaşmış anti-virüs bile kurulamıyor ne yapılabilir arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

denerim ama anti-virüs kurmama izin vermiyor ondan önce bişey yapmak gerekir ama ne?

invem' Alıntı:
denerim ama anti-virüs kurmama izin vermiyor ondan önce bişey yapmak gerekir ama ne?

Hocam bahsettiğin durum geçenlerde başıma geldi. Hatta ben antivirüs kuramama yanında hiç bir antivirüs sitesine dahi giremiyordum. Dosya indirtmiyordu. Başka bir yerden getirdiğim programlarıda kurarken reset atıyordu. Ben bu sorunu çözüm söylediğim gibi yaparsan sende kurtulursun
Ayrıca virüs benim sistemde güvenli modların hepsini bozduğu için onlarıda açamadım. Combofix felanda çalışmadı

Öncelike en az 2gb lık bir flash bellek temin et içi boş olsun şimdi bir kasperskyin rescue aracını kuracağız bunu flash belleğe boot edeceğiz bilgisayarı flash bellek ile başlatacağız

Öncelikle bu iso kalıbını indir yaklaşık 200 mb
http://rescuedisk.kaspersky-labs.com/re ... cue_10.iso

Bu kalıbı flash belleğe yüklemek içnde şu yazılımı indir 300 kb kadar kküçük bir yazılım
http://rescuedisk.kaspersky-labs.com/re ... ue2usb.exe

Altta şekildeki gibi iso kalıbını göstereceksin ve flash bellek hazır olmuş olacak
krd10_4154_2_en.gif

Bundan sonra yapılacak işlem önemli. Bilgisayarda setup dan boot ayarlarını usb olarak değiştirip bilgisayarın flash bellek ile başlamasını sağlayacaksın. Otomatik olarak bilgisayar açılmadan kaspersky çalışacak ingilizce dil seçeneği ve sonra grafik modu seçerek program açılacak. Burada önemli bir nokta iso kalıpları sürekli güncellenmediği için virüs imzaları eski oluyor biraz. Program üzerinde my update kısmını göreceksin oradan bir güncelleme yaparsın bu arada internet bağlantısını otomatik olarak program yapıyor.

Güncelleme ardınan tarama işlemini başlat büyük ihtimalle virüslerin çoğunu temizleyecektir. Bitincede flashı çıkartıp bilgisayarı açtında herşey düzelmiş olacak.

Bu işlem %99 sorunun çözecektir.

Son olarak eğer güvenli mod sende açılıyorsa mcafe nin stinger isimli aracıda işini orada görebilir yada combofix işini bir nebze görebilir ama tam çözüm yaratmaz.

Sonucu bildirirsen sevinirim

bende de böyle bir sorun vardı başlık açmama gerek kalmadan cevabı verilmiş burada. ben de deneyeceğim inşallah.
çok teşekkürler..

teşekkürler arkadaşlar okuldan bir arkadaşaın bilgisayarı ben de geri yükleme yap sonra anti-virüs kurmasını söyledim bakalım ne cevap gelecek

vlk4n hocam formata yollamışlar ama benim başıma da gelmişti ne yapacağımı öğrenmiş oldum paylaşım için teşekkürler sistem geri yükleme işe yaramamış

invem' Alıntı:
vlk4n hocam formata yollamışlar ama benim başıma da gelmişti ne yapacağımı öğrenmiş oldum paylaşım için teşekkürler sistem geri yükleme işe yaramamış

bilgilendirme için teşekkür ederim hocam. Aynı yöntem ile bugün başka bilgisayarı temizledim bende :)

QML' Alıntı:
Hdd yi çıkar başka bilgisayara ikinci Hdd olarak tak. Tarat..
Kasalı sistemler için en iyi önerim bu
Laptoplar için ise dos üzerinden hren boot CD ile AV taraması
Yav aslında uğraşmayın formatlayın gitsin.

Geri