Bilgisayarda açılmama sorunu.

Kodla Büyü

gitarist6207

Site Gezgini
Arkadaşlar labdaki ana makine düğmesine basıp çalıştırdığımda açılıyor fakat "del to enter bios" yazısı görüntüleniyor daha sonra ekran kararıyor ve Xp açılmıyor. Bilgisayarı birkaç kere resetledikten sonra Xp işletim sistemi çalışıyor. Yani bilgisayar ilk açılışta baya bir nazlanıyor. Bu konuda fikri olan varmı? Donanımsalmıdır? Yazılımdan kaynaklı bir hatamıdır? Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşımız varsa çözüm için ne yaptığını yazabilirmi? Teşekkürler...

hocam biosa girebiliyorsanız sorun işletim sistemi problemidir yani yazılımsal hardiski fdisk yaparsan çok iyi olur bad sektörde olabilir.

bende açılmayan bilgisayara format atmak istediğimde harddisk yok dedi. netten baktım aynı sorunlara ama işe yarar bişey olmadı. neler yapılabilir?

sgulkurusu' Alıntı:
bende açılmayan bilgisayara format atmak istediğimde harddisk yok dedi. netten baktım aynı sorunlara ama işe yarar bişey olmadı. neler yapılabilir?

Hocam sizde Windows kurulumu esnasındamı görmüyo yoksa kurulum işlemleri başlamadan mı harddiski görmüyo?

Çalışan makinalardan birinin hdd sini sorunlu makinaya tak hocam,

problem yapıyor mu yoksa hep açılacak mı?

hep açılırsa donanımsal bir arıza olabilir, bence muhtemelen işletim sistemi arıza.

Geri