Bilgisayarda sınıfta kaldık-Milliyet Gzt. Haberi

Kodla Büyü
Bilişim teknolojileri dersinin kaldırılmasından önce böte bölümleri kapatılmalı.
Böte kapatılmadan bilişim teknolojileri dersini kaldırmaları zor...
Eğitim bakanlığındaki bürokratlar ile yök arasındaki uyumsuzluktan mıdır bilemiyorum....
Derslerin kaldırılması için uğraşan bürokrasi,
bunu doğrudan yapamadığı için yeni bt sınıfları açmayarak ya da
okullardaki bt sınıfı ihtiyaçlarına bütçeden pay ayırmayarak ve
Bt öğretmenlerini norm fazlasına çıkararak görevlendirmeler üzerinden çalıştırarak
BT eğitimini bitirme yönünde hamle yapıyor
Eğitim bakanlığı liselere tablet dağıtılmasına rağmen kullanılmayarak birer oyuncak haline gelen tabletler için bile olsa zorunlu bt dersi ihtiyacı hissetmedi

bu savaşın sonunda kim kazanır bilmem ama kaybedecekler için artık kendimi üzmeye niyetim yok...

ulusal gazetede çıktığımıza göre dersler kesin kaldırılacak...2016 olmadı 2017 de bu iş biter...dediydi dersiniz

intel4004' Alıntı:
Bilişim teknolojileri dersinin kaldırılmasından önce böte bölümleri kapatılmalı.
Böte kapatılmadan bilişim teknolojileri dersini kaldırmaları zor...
Eğitim bakanlığındaki bürokratlar ile yök arasındaki uyumsuzluktan mıdır bilemiyorum....
Derslerin kaldırılması için uğraşan bürokrasi,
bunu doğrudan yapamadığı için yeni bt sınıfları açmayarak ya da
okullardaki bt sınıfı ihtiyaçlarına bütçeden pay ayırmayarak ve
Bt öğretmenlerini norm fazlasına çıkararak görevlendirmeler üzerinden çalıştırarak
BT eğitimini bitirme yönünde hamle yapıyor
Eğitim bakanlığı liselere tablet dağıtılmasına rağmen kullanılmayarak birer oyuncak haline gelen tabletler için bile olsa zorunlu bt dersi ihtiyacı hissetmedi

bu savaşın sonunda kim kazanır bilmem ama kaybedecekler için artık kendimi üzmeye niyetim yok...
Son cümlede kimi kastettiğinizi(galiba komple BT öğretmenleri) anlamadım ama tespitleriniz çok doğru . biz de annemizin karnından bilgisayar öğretmeni olarak doğmadık . devlet doğru bir araştırma ile doğru bir planlama yapsın ve karar versin artık . biz ve bizden sonrakiler de yoluna baksın

bende takmıyorum artık...su akar yolunu bulur...kim branşı için bu kadar acaba ne olacağız diye düşünüyor ki...

zaten BT Rehber Öğretmenliği tam bir teknisyenlik.. Okullardaki meslektaşlarımız bile resmen bizi öyle görüyorlar.. Kimbilir ileride belki dersle ilişkilendirilmeyen böyle bir kadro açarlar ve bizi teknisyen(kabaca tamirci) vasfıyla okullara gönderirler..

Bence bi dönem tamirci olacağız çoğumuz. Sonra değerimiz anlaşılacak tekrar öğretmen olacağız. Fakat o zaman Türkiyem için her şey çok geç olacak.

Arkadaşlar merhaba,

Yorumlarınız için teşekkürler. Haber tezimin Avrupa kısmı ile ilgili kısmı idi. Geçen yıl sizlerden yine aynı konu ile ilgili şu başlık altında uzman görüşü verisi toplamıştım: anketler-f68/bt-dersi-ile-ilgili-gorusleriniz-t125280.html Katkıda bulunan herkese çok çok teşekkürler tekrar. Yakında makale olarak da dergiye gönderiyoruz.
Düşünceleriniz ve paylaşımlarınız için iletişimde kalalım ayse.gunay@metu.edu.tr ve aygunay@yildiz.edu.tr adreslerimden.
Güzel bir hafta diliyorum.
İyi çalışmalar.
AG

okuyorum hocam haberi de.. yukarıdaki haberleri görünce hevesim kırıldı :(

Geri