Bilgisayarda tık yok.

Kodla Büyü

dervisahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Müdür yardımcımızın bilgisayarında power düğmesine basınca fanlar çalışıyor, harddiskin ışığı önce kısa bi süre yanıyor sonra hiç bi hareket yok. Ekrana görüntü gelmiyor.Ekran kartı onboard.
Ben şunları yaptım rami çıkardım slotunu değiştirdim( 2 defa) .Yine hiç bi değişiklik olmadı.Ama ramsiz açınca bip bip bip ram hatası veriyor.Ram olmadığını algılıyor yani.Elektiriği kesip, Bios pilini söküp bekledim yine olmadı.
Müdür yardımcısına ana kart bozulmuş dedim.Yarın bilgisayarcıya göndericez.
Ama bilgisine güvendiğim bi kaç arkadaş fan lar çalışsada power bozuk olabilir dedi.Sizin başınızaa böyle bi şey geldi mi? Yarın olsun deneyeyim diye sabırsızlanıyorum :D Eğer power değişince çalışırsa ilk defa karşılaştığım bir şey olacak.

Powerdan çok işlemci sorununa benziyor. Fanı söküp tozları temizleyin varsa termal macunu sürüp tekrar takın fanın oturduğuna emin olun, birde öyle deneyin. Sorun işlemcide değilse powerdan şüphelenebilirsin. :)

power bozuksa fan nasıl çalışır yahu? :shock: bunu nasıl açıklıyorlar? elektiriği nerden alıyomuş bu bilader?

hasari' Alıntı:
Powerdan çok işlemci sorununa benziyor. Fanı söküp tozları temizleyin varsa termal macunu sürüp tekrar takın fanın oturduğuna emin olun, birde öyle deneyin. Sorun işlemcide değilse powerdan şüphelenebilirsin. :)

Hocam benim bildiğim işlemci yanmışsa ötme sesi gelmez. power supply olma ihtimali daha yüksek gibi. veya daha düşük bir oranla anakart :) daha da düşük ihtimal RAM de bir sorun varsa ötmeden çalışmaya çalışıyor olabilir taktığınız zaman.

power supply bozuksa bilgisayara güç girişi olur ama bilgisayarı çalıştıracak kadar yetmez. o yüzden fanlar çalışır. ama ekrana görüntü gelmez.

power tümden bozuk olsa zaten pc hiç elektirik gelmez ama bazen powerın bazı kabloları yeterli elektirik veremeyebiliyor yada kablolarında sorun oluşabiliyor. Şöyle bir örnek vereyim anakarta takınlan güç kablosu 20 pinli bazıları 20+4 pinli işte bu pinler oturmadığında yada bunlarda kopuk olduğunda bahsedilen sorunla karşılaşılabiliyor.

imsiyat' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Hocam benim bildiğim işlemci yanmışsa ötme sesi gelmez. power supply olma ihtimali daha yüksek gibi. veya daha düşük bir oranla anakart :) daha da düşük ihtimal RAM de bir sorun varsa ötmeden çalışmaya çalışıyor olabilir taktığınız zaman.

power supply bozuksa bilgisayara güç girişi olur ama bilgisayarı çalıştıracak kadar yetmez. o yüzden fanlar çalışır. ama ekrana görüntü gelmez.
İşlemci yanmıştır demedim sıcaklıktan dolayı bios ayarlarından kendini kapatıyor.

anakartı kasa dısına cıkar bırde oyle dene bakalım keysmartlardan bırı kafayı yedırtecektı kasa ıcınde aynen fan calısyor ram ıslemcı hersey saglam baska makınada dendeım en son anakarı dısarı cıkardım eskı parcalarla taktım ve oda ne makına calsıoyr gelde sıyırma sorun kasada sase var denemekte fayda var

Aynı tepkiyi laptobum vermişti.Rami oksitlenmiş dediler servisten.Sildirip geri taktılar ama bi süre daha çalıştı.Yine aynı şey oldu.Ben de kendim sildim rami.Yine bi süre çalıştı.sonra iflah olmadı ram.Çift ram vardı çıkarınca çalışıyodu sadece.

Hocam İlk Önce biosla uğraş...olmazsa uzay montajı bi yap sen yanı kasadan ankartı dışarıya çıkar.--- sadece işemci ve ram varken--- çalıştır önce bekle bir iki dakika sonra kapat işemciye bak ısınıyomu.
sonra ram işlemci ve pcı yuvasına takacagın bır ethernet kartıyla dene bak ethernet kartının arkasndakı ısıkları yanıyormu....
yani anakartın üzerinde elektirgin dolaşıp dolamadığını bi gör...

anakartı kokla hocam yanık kokusu varsa gitmiştir.

Formatör dediğinin burnu iyi koku almalı . Gurme gibi. Kokuları bileceksin yanık ram kokusu ile işlemci kokusunu ayırt edebileceksin... :D

Geri