Bilgisayardaki Donmanın sebebini bulamıyorum..

Kodla Büyü

Hatice UysaL

Aktif Üye
2 bilgisayarımda da aynı sorun var...Normalde işletim sistemleri gayet sağlıklı çalışıyor 1 ders saati kadar.Sonra donma oluyor pc lerde.
Çözüm olarak;
öncelikle işletim sistemlerindedir sorun dedim ve işletim sistemlerini yeniledim.ama çözüm olmadı.Donma devam ediyor.
Sorun yazılımsal değil kısacası.Donanımsal...Hangi donanım birimi bu donmayı yapıyor olabilir?
İşlemcinin fanlarında sorun yok.çalışıyor...
Güç kaynaklarında sorun yok.Elektirik gidip gelmiyor yani..
Harddikten mi kaynaklıdır? Sistem kurarken bad sector e dair bi işarette yoktu açıkçası.Harddiskin bad sectorunden kaynaklanıyordur desek...
Başka hangi donanım biriminden kaynaklanabilir? Fikir verirseniz sevinirim..

Sayın hocam,
RAM bazen bu tür hatalara neden olabilir. İşlemci fanları çalışıyor olabilir ama soğutucu belki tam olarak yerleşmediğinden ısınma oluyor olabilir. Ekran kartınız hariciyse ve fanıyla ilgili bir problemse bu da yapabilir.
Mümkünse İşlemciyi söküp, yeniden takıp, deneyin. Farklı bir RAM ile deneyin. Ekran kartınız varsa değiştirip, deneyin ya da onboard ekran kartı varsa onu aktifleştirip, deneyin.
Bilgisayarınız bir ağa dahilse ağ kablosunu çekip, deneyin. Bazen ağ üzerindeki diğer bilgisayarlardaki bir virüs bilgisayarınıza saldırıyor olabilir.

hocam vestel promega bilgisayarlar...ekran kartları onboard.. ekran kartından olduğunu düşünmüyorum açıkçası..
işlemci fanınıda kontrol ettim...işlemcinin ısınması diğer normal çalışan bilgisayarlarınkiyle aynı..ama ramleri hiç düşünmemiştim...denemek lazım...yeni bi ram yada ram slotunu değiştirip deneyeyim..
ağda virüs var sanırım...ve bu virüsün hakkından nasıl gelirim o da meçhul...Generic host ........... la başlayan bi pencere açılıyor bazen bütün bilgisayarlarda aynı anda..Çok ciddiye almadım bunu..
Şu anda tek yapabileceğim sanırım ram leri kontrol etmek...

teşekkürler..

Generic host hatasını biz de geçen yıl alıyorduk. Hatayı aldıktan bir süre sonra bilgisayarlar donuyordu. İsmi Linkage ile başlayan bir virüs bir bilgisayarda aktif hale geldiğinde diğer bilgisayarlara saldırıyor ve XP'nin bir açığından yararlanarak bu hataya neden oluyordu. Çok uğraştırmıştı bizi. Sonunda Panda Anti virüs programı kurarak engellemeyi başladık. Program açığa neden olan portu kapatarak, virüsün saldırmasını engelliyordu. Ayrıca bütün öğrenci USB disklerini de elden geçirip, temizledik. Zaten panda virüsü siliyordu. Bir süre sonra virüs ortadan kalkmış oldu. Tabi sizin de bilgisayarlarınızı DeepFreeze programı ile koruduğunuzu varsayıyorum.

güvenlik kartlarıyla korunuyor bilgisayarlar hocam...ayrıca sp3 lü sistemlerdede alıyoruz bu generic hostları...sp3 varsa port açığından bahsetmek yinede mümkünmü? bence olmamalı.. panda bu işi hallediyorsa bizde kuralım...
aslında bi ara araştırmıştım bu generic hostu.. gözümde büyüdüğü için üstüne olmadım :)
neyse kaçış yok.. el atmak lazım.. ayrıca 1 senedir sadece bu iki pc de donma oluyor..dğerlerinde sorun yok.ben hala donanımsal diye düşünüyorum bu sorunu..kuralım bakalım şu pandayı..

Sadece iki bilgisayarsa donanımdan kaynaklanması muhtemel. RAM olayını mutlaka test edin. Bu tür ihalelerde genelde kalitesiz RAM kullanıldığından ilk problemi bunlar çıkarabiliyor.

hocam RAM den şüpheleniyosanız ram leri diagnostik test edin.hirens 10 içinde bu tip yazılımlar var. güvenlik kartlarından da şüphelenmek yerinde olur.

ram dir hocam 4 slotlu anakartım var ... gecenlerde temizlik için sökmüştüm farkli yere taktım aksak aksak donuyo alet.. söktüm başka yere taktım düzeldi... ramler değiştir ya tamamen yada yerlerini. :++:

Geri