bilgisayardan projeksiyona görüntü aktarımında sorun

Kodla Büyü

nefes23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar sağ tuş özelliklerden ayarlar yapıyorum..listeden 2. monitörü seçiyorum..projeksiyona masaüstü resmi geliyor fakat üzerindeki simgeler yok..acilen yardım edebilirseniz çok memnun olacağımm.. şimdiden teşekkürler:))

ekran kartın ne ise onun saglam driverını indireceksin. Onunla birlikte bu ayarları yapabilecegin bir program yükenecek ama basamaklarını hatırlamıyorum

Eğer ekran kartı atiyse böyle sorunla çok karşılaşılıyor. Yapacağınız ekran kartı ayarlarında kurulum sırasında gelen seçeneği Genişletilmiş masa üstü değil Klon seçin. Kolay gelsin

bilgisayarı kapatın.
projeksiyonu bağlayın bilgisayara.
ilk önce projeksiyonu açın , sonra bilgisayarı açın.
otomatik görmesi lazım.

Arkadaşlar, aynı durumdan bende muzdaripim. Diğer sınıflardaki projeksiyona bilgisayarımı bağladığımda görüntü aynen çıkıyor fakat 2 sınıfta sorun yaşıyorum, görüntü çıkıyor fakat masaüstündeki simgeler çıkmıyor. Winodws xp kurulu bilg.da

nefes23' Alıntı:
arkadaşlar sağ tuş özelliklerden ayarlar yapıyorum..listeden 2. monitörü seçiyorum..projeksiyona masaüstü resmi geliyor fakat üzerindeki simgeler yok..acilen yardım edebilirseniz çok memnun olacağımm.. şimdiden teşekkürler:))
Masaüstü simgelerinin olmamasının nedeni "windowsu masaüstüne genişletilmiş" olarak algılıyordur. Fareyi monitörün en sağına dışına kadar getirirseniz göreceksiniz. Bizim okuldaki ATI ekran kartıyla çalışan dizüstülerde de aynı şekilde oluyor. Çözüm olarak ATI Catalyst ekran kartı driverıyla birlikte ATI'nin programı yükleniyor. O programdan "Görüntü Özellikleri" sekmesinden görüntüyü klonla gibi bir seçenek vardı, oradan yapıyorum. Başka yol bulamamıştım ben.

Ekteki ATI ekran kartının programının görüntüsü. Oradan ayarlamaları yapabiliyorum.

Ekli dosyalar

• ekran kartı.JPG
    ekran kartı.JPG
    78.5 KB · Görüntüleme: 9,105
Aynısı ses kartında da mevcut olabiliyor. Mesela bu da ses kartımla yüklenen programın görüntüsü.

Ekli dosyalar

• ses kartı.JPG
    ses kartı.JPG
    71.2 KB · Görüntüleme: 9,097
Geri