bilgisayardan ses çıkmıyor yardım!!!

Kodla Büyü

sedatcan63

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar geçenlerde bilgisayarım aniden kendi kendine kapandı ve bir daha açılmadı. sonradan power ve hard diskin uçtuğunu tespit ettim ve onları değiştirdim bilgisayara yeniden winxp sp3 yükledim. şimdi soruna gelince bilgisayar ilk açıldığında hiçbir sorun yok bilgisayardan ses çıkıyor ama bir süre sonra ki bu süre değişkenlik gösteriyor (yarım saat,bir saat, iki saat bazen daha fazla) ses aniden kesiliyor yani bilgisayardan ses çıkmıyor ses kesildiğinde bazen çızırtılı bir ses çıkarıyor bazende hiçbir ses çıkmıyor bilgisayarı yeniden açınca tekrar ses geliyor ama bir süre sonra tekrar ses kesiliyor. ben sorunu çözemedim tekrar format atmadan önce yapabiliceğim birşey varmı arkadaşlar.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı ?
Önce bunu tespit etmek lazım.
Bir tane linux dağıtımı cd si bul. (pardus , ubuntu vs..)
cd den çalışanlardan.
Büyük bir ihtimal cd ses kartını tanıyacaktır. Her hangi bir ses dosyasını aç.
Belirttiğin sorunlar devam ediyorsa donanımsal bir sorun var demektir.

sedatcan63' Alıntı:
şimdi soruna gelince bilgisayar ilk açıldığında hiçbir sorun yok bilgisayardan ses çıkıyor ama bir süre sonra ki bu süre değişkenlik gösteriyor (yarım saat,bir saat, iki saat bazen daha fazla) ses aniden kesiliyor yani bilgisayardan ses çıkmıyor ses kesildiğinde bazen çızırtılı bir ses çıkarıyor bazende hiçbir ses çıkmıyor bilgisayarı yeniden açınca tekrar ses geliyor ama bir süre sonra tekrar ses kesiliyor.

Aynı sorun bendede var ses driverini kaldırdım tekrar yükledim ama yine değişen bişey olmadı varmı bu sorunu çözebilen?

Başlat>çalıştır>services.msc>windows ses yap ve genel sekmesinin altında başlat'a tıkla hocam. bu işlemi yaptıktan sonra ses gelirse virüs bulaşmış olabilir. ses gelmezse driver'ı tekrar kaldırıp yüklemeni öneririm.

Geri