bilgisayarimi baglayinca modem resetlemeye basliyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elgunlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

elgunlu

Aktif Üye
Evde kablolu baglanan 1 bilgisayar, kablolu baglanan digiturk, kablosuz baglanan tablet var.
Dt veya tablet bagliyken sorun yok fakat bilgisayarin ethernet kablosunu takarsam modem kendini resetlemeye basliyor. Kabloyu sokunce yine hersey normale donuyor. Bu restlemeler sirasinda 5_10 saniye internet acik kaliyo. Bilgisayarin baglanti hizini 10 half dubleks te yaptim olmadi, sabit ip denedim ayni, kabloyu degistirdim olmadi, windows 7 ve pardusta ayni sekilde davraniyor. Ethernet karttindaki ariza boyle bir sorun yaaratirmi acaba? Daha onceden tecrubesi olan arkadaslar ardimederse sevirim. İyi geceler.

Farklı bir bilgisayarı aynı modem portuna takıp test ettin mi? Yada kendi bilgisayarını farklı bir yerde ethernetten bağlayarak test ettin mi?

biraz araştırmalarım sonucu sorunu çözdüm.

aslında evde çift router kullanıyordum. ilk router kablosuz sinyali alıp kablolu olarak eve dağıtıyordu(modem komşuda) ondan çıkan bir uçtanda diğer router kablosuz ve kablolu olarak yayın yapıyordu. hiç sorunsuz çalışan sistem 2-3 gündür bahsettiğim şekilde sürekli kendini resetliyordu. sonunda iki routereda resetleyip yeniden fakat farklı ip aralıklarında kurdum sorun düzeldi.

düzgün çalışan bir sistem zaman içerisinde neden bozulur sizce?ben bir anlam veremedim.

hocam kablosuzu kabloluya ceviren routerniz hangi marka bende arayış içerisindeyim

elgunlu' Alıntı:
biraz araştırmalarım sonucu sorunu çözdüm.

aslında evde çift router kullanıyordum. ilk router kablosuz sinyali alıp kablolu olarak eve dağıtıyordu(modem komşuda) ondan çıkan bir uçtanda diğer router kablosuz ve kablolu olarak yayın yapıyordu. hiç sorunsuz çalışan sistem 2-3 gündür bahsettiğim şekilde sürekli kendini resetliyordu. sonunda iki routereda resetleyip yeniden fakat farklı ip aralıklarında kurdum sorun düzeldi.

düzgün çalışan bir sistem zaman içerisinde neden bozulur sizce?ben bir anlam veremedim.
Modem zamanla şişe biliyor arada bir ara yüzden resetlemek iyi geliyor.

Geri