bilgisayarların düşülmesi 2 yıl 5 yıl

Kodla Büyü

esenordelarthe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eski bilgisayarların 5 yıl sonra düşülebilmesi (ama bir de 2 yıl durumu vardı kafam karıştı )
hakkında biraz bilgi sahibi olan arkadaşlardan güncel bilgi belge talep edebilir miyim lütfen?

Bu işler neye dayanarak yapılıyordu? bu beş yıl 2 yıl nerede yazıyordu? Hala 97 yılından bilgisayarların düşülmeyip depoda tutulması konusunda bir şeyler yapmam gerekli.
Düşülmediği için yedek parça olarak başka okullara dahi yollayamadım.

Sayın hocam, bizim idareciler tefbis'ten her yıl sonunda 5 yılı geçen bilgisayarları sistemden düşüyorlar ama bilgisayarlar çalışıyorsa kullanmaya devam ediyoruz, çalışmıyorsa normalde kurumda bekletilmesi lazım ya da çaktırmadan ortadan kaldırmak gerekebiliyor.
Sanırım tefbis ile ilgili yönetmeliklerden ya da yönergelerden falan bahsettiğiniz sürelere ulaşılabilir. İşini bilmeyen idarecilerden kaynaklanan sıkıntılar.

Teşekkür ederim hocam. sizin de teyit ettiğiniz gibi 5 yıl süresinden neredeyse eminim ama bazı kurumlardan malzeme takip ediyorum süre önemli. bir okul için 512 ramli bilgisayarlara bile kargo parası vermeye razı olarak istekte bulundu arkadaşlar. daha iki hafta önce aşındırdığım kapılardan birinden 10 kadar dizüstü geldi değiştirdiğim kendi döküntülerimi vereyim bari bu kadar ihtiyaçları varsa dedim ama takıldı bu iş bilmez idarecilerin yaptıklarına. bazı kurumlarda süresi dolsun diye beklediğim aslında kendi okulum için düşündüğüm malzemeler vardı sanırım becerebilirsem arkadaşlara güzel bir sürpriz olur.

Hocam merakla bekliyoruz
Bırakin 512 ramli bilgisayarı
Hala 128 mb ramli p3 makinem bile var :)

Bu arada dizüstüler icin hangi kapıları asindirdiniz hocam biz de deneyelim

Geri