bilgisayarlar fare ve klavyeyi görmüyor

Kodla Büyü

hatshepsutpoca

Aktif Üye
arkadaşlar gittiğim okulda bt sınıfında çok sorun yaşıyorum.bilgisayarlar aslında yeni ama biçoğu açıldığı zaman fareyi ya da klavyeyi görmüyor bu neden olabilir.ayrıca ana bilgisayarda kablosuz klavye ve fare var.fareyi görüyor ancak bilgisayar ama klavyeyi görmüyor neden olabilir?

klayye usb oldugu için gormuyor olabilir. ps2 portlu klavye ile acip biostan usb keyboard ve mouse yi enable edin.

Hocam benm kasalarda bi tuhaflaştı. Bugün mouse görmüyo kasanın birisi . Sırf o yuzden o kasaya öğrenci almadım. KEsinlikle port zarar görmüş heralde. Çünkü yeni mouse falan denedim, olmadı. Yarın diğer sınıflardan USB girişli mouse varsa ondan takıcam bende.

fare, klavye nasıl bağlantılı (usb ps/2) ve bilgisayarlar hangilerinden bunları belirtirseniz belki daha net bir fikrimiz olabilir.

Hocam benm pcler VESTEL - fare klavye de ps/2 ydi . Ben yokken heralde çocuklar değiştirirken porta zarar vermiş. Ya da içinde pin kalmış tam bilmiyorum. Yoğunluktan çok ta ilgilenemedim. Bi kaç fare denedim yeniden başlattım falan yine de fareyi çalıştırmadım , sanırım port zarar görmüş. Yarın USB fare takıp denicem. Fare olmayınca da pc boş..

içinde pin kırılmış olsa başka fare girmez ama büyük ihtimal port zarar görmüş olabilir. dediğiniz gibi yapmak en kestirme çözüm sanıyoruım

arkadaşlar dediğiniz gibi pin kırılma gibi donanımsal bir sorun yoksa bir kaç öneride bulunabilirim
1- fare ve klavyeyi bilgisayardan söküp bilgisayarı açıp kapatın sonra fare ve klavyeyi tekrar takın ve bilgisayarı tekrar açın
2- ilk çözüm yolu olmazsa eğer kasayı açıyoruz ram'lerin takıldığı yerin biraz daha alt kısmında köşeye yakın yerde CMOS diye bir yazı ve yanında 2'şerli uçtan oluşan 3 tane pin göreceksiniz tam hatırlamıyorum 3. yada 2. üzerinde bağlayıcı bulunuyor hangisinde ise ondan alıp diğerine takıyotuz ve kasayı açıp kapatıyoruz sonra tekrar kendi yerine takıyoruz eğer donanımsal bir sorun yoksa bu kesin çözüm yolu
kolay gelsin arkadaşlar...

vkurtcu' Alıntı:
arkadaşlar dediğiniz gibi pin kırılma gibi donanımsal bir sorun yoksa bir kaç öneride bulunabilirim
1- fare ve klavyeyi bilgisayardan söküp bilgisayarı açıp kapatın sonra fare ve klavyeyi tekrar takın ve bilgisayarı tekrar açın
2- ilk çözüm yolu olmazsa eğer kasayı açıyoruz ram'lerin takıldığı yerin biraz daha alt kısmında köşeye yakın yerde CMOS diye bir yazı ve yanında 2'şerli uçtan oluşan 3 tane pin göreceksiniz tam hatırlamıyorum 3. yada 2. üzerinde bağlayıcı bulunuyor hangisinde ise ondan alıp diğerine takıyotuz ve kasayı açıp kapatıyoruz sonra tekrar kendi yerine takıyoruz eğer donanımsal bir sorun yoksa bu kesin çözüm yolu
kolay gelsin arkadaşlar...

Hocam 1. söyledğinizi yaptım, her yolu denedim de olmadı zaten. Muhtemelen port hasarlı. Lab kasalarını açmadım açıkcası garantisi gitmesin die. Ama USB fare takıcaz. Müdür le görüştüm. YArın inşallah halledebilirim .

Geri