Bilgisayarlar teker teker kitleniyor yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stan007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

stan007

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben formatör olarak görev yapıyorum. Pazartesi günleride görevlendirme olarak bir bilgisayar öğretmeni okulumuzda görev yapıyor. Salı günü labı açtığımda labdaki bilgisayarlar açıldıktan sonra kısa bir süre sonra kitlendiğini farkettim. Hemen virüs taraması yaptırdım, hatta değişik virüs programları ve zararlı yazılım silme programları kurarak denedim. Ama virüs bulamadım. Bilgisayrların hepsinde deepfrez Xp kurulu , bende bu programdan şüpheleniyorum bu durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler ......

ağdan virüs geliyor olabilir. ağ kablolarını teker teker çekerek hangisinden virüs geldiğini bulabilirsin. büyük ihtimalle öğretmen bilgisayarı deepfreze kurulu değildir virüs ondan dağılıyordur. formatlaman gerekir. c ve d yi birleştirip formatlayıp tekrar ayırmanı tavsiye ederim.

kitleniyor yani bilgisayarlar donuyor, klavye fare işlevini yitiriyor, power düğmesinden kapatmak zorunda kalıyorum
evet öğretmen bilgisayarında deepfrez yok dedğin gibi , öğretmen bilgisayarını kontrolden geçiriyim,

Hocam sorun ağdaki virüsten kaynaklanıyor. Ethernet bağlantılarını çıkararak tüm bilgisayarlara format çekerek düzeltmiştim ben bu sorunu. Kesinlikle çözüm bu, başıma geldiği için söylüyorum :)

Geri