bilgisayrım çok kasıyor ve çok ağır

Kodla Büyü

womblick

Üye
benim problemim bundan 15 gün önce başladı .benim bilgisayrımda sabit disk sürücülerimi 4 bölüm C,D,E,F diye; zaten biliyorsun C 'de sistem var D'de oyunlarım ve proğram arşivim vardı; E'de resimlerim ve videolarım vardı, F'de ise MP3 lerim vardı benim E yerel diskim full dolduğu için 48gb 'lık verilerimi F yerel diskim 86gb'lık olduğu için oraya taşımak istedim( yani E diskimdeki verilerimi Fdiskime F diskimdeki verilerimide E diskime taşımak istedim) bu taşıma esnasında kopyalam çok ağır olmaya başladı bilgisayrım ağırlaşmaya ve kasmaya başladı bende bilgisayarımdaki sabit disklerimi ,D,E,F 3 diskimide biçimlendirdim değişen bie şey olmadı bende bir yerden duymuştum bios pilini çıkardım eksi ucu ile artı ucunu bir metalle kısa devre yaptım bios'um fabrika ayrlarına döndü çünkü tarih 2006 oldu ama bu sefer bilgisayarım hem çok kasmaya ve ağırlaştı olmadı 2kere format attım gene olmadı şu anda bilgisayrım hem çok ağır hemde aşırı kasıyor acaba bios yuvasına kısa devr3e yapınca işlmeci yada anakartım hasarmı gördü ? yada biosum fabrika ayrlarına dönünce gereksiz bazı şeylermi çalışıyor . bilemiyorum çünkü görev yönetecisini açtığım zaman perfonmans'ta CPU devamlı yüksek sayılarda eskiden hiç bir proğram çalışmadığı zaman CPU "0"laadaydı şimdi ise CPU devamlı yüksek acaba arka planda çalışan ve bilgisayrımı kasan ve ağırlaştıran gereksiz proğralmlarmı çalışıyor tabi biosla alakalı ne yapmalıyım lütfen bana yardım edin...ha birde bir sorum olacak biosu güncellersem faydısı olurmu lütfen bana acil yardı

Re: lütfen acil yadım ?????

Sorun biostan kaynaklanmıyor, biosu sıfırlamanızdan da kaynaklanmıyor. Biosu sıfırladığınızda hiçbir yere zarar vermiş de değildir.

Sorun windowsta. Virüs olabilir vs.

peki ne yapmalıyım eset-nod32 ve ad aware se professionel ile taradım combofix kullandım fayda etmedi ne olur yardım edin

Uzaktan teşhis koymak çok zor. Bence uğraşmayın format atın. Çoğu zaman format çok daha kısa sürüyor bu tür sorunları çözmekle geçecek zamandan. Hem de sıfır bir sistem oluyor elinizde.

tüm bilgilerinizi başka bir yere yedekleyin
diskinizdeki disk bölümlerini kaldırın
disk inceleme programları ile disk taraması yaptırın (elinizde hiç bir şey yoksa chkdsk ve scandisk)
daha sonra disk bölümlerinizi tekrar oluşturun
sisteminizi kurun
dosyalarınızı geri yükleyin
..
Not : Tüm bölümlerde dosya yapısının NTFS olmasına dikkat edin.

kullanılmaz durumda veya hasarlı bir donanım(örn. harici ekran kartı gibi) varsa cpu her daim %40-45 üzeri olur.
özellikle sorunlu bir nvidia ekran kartınız varsa:)

Aygıt yöneticinizden donanımları tek tek devre dışı bırak yaparak cpu testi yapmanızı öneririm, tabi herseferinde restart yapmalısınız.

Ha format attığınızı yazmışsınız hızla okurken gözden kaçırmışım.

Ben bir ara topraksız priz kullanırken böyle kasılmalar olmuştu. Özellikle hdd ile ilgili işlemler çok yavaşlamıştı. Ve 3 defa göçmüştü sistem. Prizi değiştirince düzeldi. Ama prizi ilk takınca sorun yoktu, 1-2 hafta sonra başlamıştı.

Yani statik elektirik de bu soruna neden olabiliyor.

harddiskte bad sektör oluşmuş olabilir;
chkdsk /f /r /b
bilgisayarı f8 ile komut isteminde açın ve bu komutu girin disk taraması yapar.

ya üstadlar bir şeyin farkına vardım işlemcim çok zorlanıyor aslında benim bilgisayrım süperdi ne olduysa harddiskimdeki tüm verileri silip tekrar yükledikten sonra oldu şu anda cpu devamlı olarak 40 45lerde..ayrıca hiç bir proğram açık olmadığı halde işlemcinin fanı çok hızlı çalışıyor 2 proğram aynı anda açtığım anda bilgisayar donuyor...tekrar format atsam diyorum tekrar verilerimi kopyaladığım zaman aynısı olmayacakmı

FORMAT ATTIKTAN ONRA EĞER ANTİ VİRÜS YÜKLEMEDEN D YE GİRİYODUYSAN VİRÜSLERİ GİNE C YE TAŞIYODUN O ZAMAN TAVSİYEM FORMATTAN SONRA D YE GİRMEDEN Bİ ANTİ VİRÜS YÜKLEMENİZ

FORMAT ATTIKTAN ONRA EĞER ANTİ VİRÜS YÜKLEMEDEN D YE GİRİYODUYSAN VİRÜSLERİ GİNE C YE TAŞIYODUN O ZAMAN TAVSİYEM FORMATTAN SONRA D YE GİRMEDEN Bİ ANTİ VİRÜS YÜKLEMENİZ

Geri