Bilişi sohbetleri ne(uzem@meb.gov.tr) attığım mail.

Kodla Büyü

güzel günler

Aktif Üye
arkadaşlar ben aşağıdaki mail i attım. sizlerde analizlerinizi yapıp çözüm önerileri sunun dikkatimi çekti gönderilen mail sayısı çok az bence.

Merhaba Yasemin hocam iyi günler ve iyi yayınlar diliyorum size. Öncelikle yapmış olduğunuz programı önemsediğimi belirtmek istiyorum ve programa emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Asıl konumuza gelecek olursak, yazacak o kadar şey varki sayfalarca yazı yazılabilir bu konuda, ama en önemli gördüğüm sorunu en kısa yoldan anlatmaya çalışacağım. Bence asıl sorun bizlerin dersimizi devam ettirebilmemiz için b.t. laboratuvarına ihtiyaç duyuyor olmamız ve bu labların en azından 10 yılda 1 yenilenmesi gerekmesi ve bunun getireceği maddi yük nedeni ile ülkeyi yönetenlerin b.t. dersini gözden çıkarmalarıdır. ancak bunu açıkça dile getiremedikleri için birde kılıf uyduruyorlar, "artık herkes bilgisayarı biliyor!" bu cümleyi duyunca tüylerim diken diken oluyor. bu mantığa göre çocuk okula gelirken türkçe konuşarak geliyor o zaman türkçe dersinede gerek yok. bakkala gidiyor ne kadar geri para alacağını hesaplayabiliyor o zaman matematiğede gerek yok vs.. bunları arttırabiliriz. ben 7 yıldır b.t. öğretmeniyim birisi bana bilgisayarı biliyormusun dese 10 dk düşünür yinede biliyorum diyecek cesareti kendimde bulamazken nasıl olurda herkes bilgisayar uzmanı kersiliyor aklım bir türlü almıyor.

Bu analizi yaptıktan sonra çözüm önerimide sunmak istiyorum ; bence çocukların ne kadar bilgisayar bildiğini ölçmek amacı ile türkiye genelinde b.t. ile ilgili bir sınav yapılabilir hatta öğrencilerin internetten t.c. numaraları ile giriş yapacağı bir siteden soruları yanıtlamaları istenebilir. bu sınav sonucuna göre ders içeriği belirlenir. Eğer sorun b.t. laboratuvarının getirdiği maddi yük ise o zaman b.t. öğretmeninin görev tanımı yeniden yapılsın ve hatta sonundaki öğretmen ibaresi kaldırılsın(bts olmazsa öğretmenlik yapamayacağımız varsayımına dayanarak) ve teknolojiden sorumlu müdür yardımcısı vb. gibi farklı statüler verilsin. Teşekkürler...

Ben de bunu yazıp gönderdim;

İyi Yayınlar;

Yasemin Hocam, misafirleriniz sürekli "Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin önüne bakması / ileriye bakması gerektiğini" söylüyorlar.
Ben ve benim gibi BT öğretmenlerinin %90'ı norm fazlası durumundadır. Ben de MEB'de çalışmaya başladığımdan beri hangi okula atansam norm fazlası oluyorum.
Gerçekleri görmek adına soruyorum; her 6 ayda bir tayini çıkan, okulunu değiştiren, evini taşıyan bir öğretmen, 6 ay sonra nerede olacağını bile bilemezken, sizce önünü nasıl görebilir?

Gerçekten MEB'in üvey evlat olarak gördüğü tek branş bizleriz. Her konuda mağduruz. Mesela bu hafta tercihleri yapılacak olan Fen ve Anadolu Lisesi atamalarında bir tane bile kadro (Hatay ilinde) açılmadı. Sınavda başarılı olmamıza rağmen tercih yapamıyoruz.

Saygılar sunuyorum...

arkadaşlar yasemin hoca mailler ile alakalı üzerinde çalışıyoruz bu konuda rapor hazırlıyoruz demişti, bizde üzerimize düşeni yapalım, sorunlar ve çözümleri belli zaten tek yapmamız gereken sorunlara bilimsel çözümler sunmak ve mail atmak, elimiz yorulmaz ya... :)

hocam yayın ders saatlerine geldii için hwm izlyemiyoruz hem de mail atacak vakit bulamıyoruz... :(

oz_om' Alıntı:
hocam yayın ders saatlerine geldii için hwm izlyemiyoruz hem de mail atacak vakit bulamıyoruz... :(
bende izleyemiyorum hocam perşemde o saatlerde dersim var. mail ide illa o saatte atmamız gerekmiyor sanırsam, ben dün gece saatlerinde yolladım gerekli kişilere ulaşır elbet.
ayrıca bir mail atmak çokta vaktimizi almaz bence yaşadığın sorunları anlatacaksın ve istediğin çözümleri yazıp göndereceksin belki farklı ve hoşlarına giden bir çözüm olur adamlara bir ışık olur. farkındayım aslında artık programdan çözüm beklemek bizim için biraz ütopya, ama pes etmeklede olmuyorki.

Dersin içeriği dışında herhangi bir konuyla ilgilenmiyorlar ki.
Bu sorunları bildiklerini ancak bu konuda kendilerinin yapabilecekleri bir şey olmadığını defalarca kez söylediler zaten.

girdap08' Alıntı:
Dersin içeriği dışında herhangi bir konuyla ilgilenmiyorlar ki.
Bu sorunları bildiklerini ancak bu konuda kendilerinin yapabilecekleri bir şey olmadığını defalarca kez söylediler zaten.
son sohbeti izlersen daha sohbete başlamadan önce sorunlarımız için çözüm önerilerimizi beklediğini ve bu konuda bir rapor hazırladıklarını anlatıyor...

Geri