Bilişim Öğretmeni Norm Durumu

Kodla Büyü

mclaren

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bazı arkadaşlar ders saatim düştü norm fazlası oldum, veya bilgisayar dersi yok norm fazlası oldum şeklinde açıklama yapıyorlar. Aşağıdaki yönetmeliğin 15. maddesinin g bendinin 2. maddesine göre ders olmasa da laboratuar bulunan her okulda bilişim teknolojisi öğretmeni olması gerekiyor, niye bu yer değiştirmeler yapılıyor ki, veya diğer öğretmenler gibi ders saati sayısı önemli hale geliyor??? Sonuçta ders saati sayısı ile alakası yok, normunu bakanlık belirler diyor. Fikriniz var mı ?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI
OKUL VE KURUMLARIN YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN
NORM KADROLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

g) (Değişik bent : 17/1/2011-2011/1331 B.K.K.) Aşağıda belirtilenlerden;

1) Ulusal projeler ile uluslararası çok taraflı ya da ikili olarak yapılan anlaşmalara veya protokollere göre proje uygulaması yapılan okul veya kurumlarda projenin uygulama süresiyle sınırlı olmak üzere ilgili alanın ders yüküne, sınıf, şube ve öğrenci sayısına ve il veya ilçenin nüfusuna bakılmaksızın bu projelerde görev alacak öğretmenlerin,

2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin,
3) Taşımalı eğitim kapsamında öğretmenlerin okul ve kurumlara taşınması halinde bu eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin,

4) Yaygın eğitim enstitüsü, hizmet içi eğitim enstitüsü, mesleki ve teknik açık öğretim okulu, açık lise ve açık ilköğretim okulu, 1 inci, 2 nci ve 6 ncı akşam sanat okulları, halk eğitim merkezleri, kız teknik öğretim olgunlaşma enstitüleri, bilim sanat merkezleri ile benzeri kurumların eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından bu Yönetmelikte düzenlenmeyen yönetici ve öğretmenlerin,

norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.

hocam bakanlık norm vermiyor daha. İl ile görüstüğümüzde öyle bir yazı var ama bakanlıktan norm ver diye emir gelmeden veremiyoruz demişlerdi.

ee böyle bir norm olmadığı için ders saati azalan bilgisayar öğretmeni başka kurumamı gidiyor yani, sonuçta seneye gittiği yerde de ders sayısı azalacak ne saçma

Bunun için bizim hakkımızda çalısmaları varmıs (bilgi edinmeden cvplara, sendika yetkililileriyle görüşmemizde ) Normlar belli olurken bizzat ben ve müdürüm ayrı zamanlarda sordu bunu aynı cvp geldi bakanlığın emrini bekliyoruz bt sınıfına norm vermek için..

Geri