Bilişim Öğretmenleri ne iş yapar?( yeni)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asaita
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

asaita

Aktif Üye
Arkadaşlar bu hafta hizmetiçi eğitimdeydim bir ilçe milli eğitim müdürü ve müfettişle yemek yerken muhabbet açıldı,dediler ki "hakikaten ya ne iş yapar bu bilişim öğretmenleri" ciddi ciddi bilmiyorlar arkadaşlar
iyi niyetli ve samimi arkadaşlar ama gerçekten bilmiyorlar,bunlar bilmiyorsa bakanlıktakiler hiç bilmez,yenikurulan derneğimize üye olmalı ve bilişim teknoloji öğretmenleri için elimizden gelenleri yapmalıyız

hocam sadece müfettişler değil emin olun birçok arkadaşımız(bazen bende dahil) ne yaptığımızı bilmiyoruz bilemiyoruz hergün yeni bişeyle karşımıza geliyor bakanlık, il-ilçe milli eğitim ve idareler "ne iş olsa yapıyoruz :? :? :? " modundayız malesef:((

bakanlık elle tutulur bir iş vermiyor ki açıklayalım ne iş yaptığımızı. şimdi açık açık konuşmak gerekirse ben de bilmiyorum tam olarak ne iş yaptığımı. yani yaptığım işler çok tabi de, hepsini topladığımda ortaya tam olarak bir tanım çıkmıyor :)

okuldakilere sorarsan okulun en rahat kişisidir bilişim öğretmeni. sonuçta yazılısı projesi performansı yoktur. olsa da bi anlamı yoktur çünkü zaten bilgisayar da ders mi ki artık herkes bilgisayar kullanmayı biliyo.

ne yaptığımıza gelince

bi kere istese de öğretmenlik yapmaz yapamaz çünkü. genellikle zorla formatör olur.
okulun bilgisayar tamir işlerini yapar..... okulun tamircisidir
okul saatlerinde bt nin takibini yapar..... nöbetçidir
okul bitince okulu bekler... bekçidir
herkese tatil olur ona tatil olmaz
okulun angarya işlerini yapar
belirli günlerde dj olur
yine o belirli günlere sunu hazırlar video bulur müzik ayarlar
ama yaptığı görünmez bilinmez çünkü hep arkaplanda uğraşan kişidir
okulun web sitesine resim çeker metinleri yazar siteyi sürekli güncel tutar
öğretmenlerin yapamadığı en basit yazıcıdan çıktı alma bilgisayarı açma gibi saçmasapan işleri yapar
bazen de derslere girer

ama başka birine sorduğunda ise hiçbişe yapmaz boş boş oturur

boş dersleri doldurur. hatta okulun tüm fotokopi işlerini de halleder. dyned in kullanılması için sistemi güncel tutmak zorundadr ve kulaklıkların da sağlam kalmasını sağlamalıdır

samet_uğur' Alıntı:
mesela ben en son öğretmen odasının duvarına plazma tv monte ettim : :roll:
yok artık ya daha nelerr.. ya rabbim daha ne saçmalıklar duyucaz biz bu meslekte. hocam sorması ayıp niye yaptın? yapmasaydın ya...

Yanlış anlamayında siz bu yazdıklarınızı yapıyorsanız zaten size ne verilse müstehaktır. Toplasanız sene başından bu yana 5 kasa ya vardır ya yoktur açıp tamir ettiğim, herhangi bir özel günde bırakın djlik yapmayı mikrofon anfi kurmayı, resim bile çekmiyorum, kıl olduğum birkaç öğretmen var onlar çağırsa bile öğrenci yollayıp işim var dedirtip geri yolluyorum kime şikayet ederlerse etsinler, kendi sınıfımda ise bozuk tek bilgisayarım yok bütün formlarım, aylık raporlarım tam, okulun sitesi güncel, okuldaki internet gittiğinde elimden geleni yapıyorum, bazı zamanlar öğretmenlerin yapmakta zorlandığı işlerede yardımcı oluyorum görevimde o noktada bitiyor.

İdarenin işlerini ise tatlı dille söyledikleri zaman ve bunu yaptığımı toplantılarda belirttikleri zaman daha istekli yapıyorum yoksa zorlamayla bir halt yaptıramazlar.

Korkaklığın, sünepeliğin yada gelene ağam gidene paşam demeninde lüzumu yok. Sen her halta boyun büküp yaparım diyorsanda sırtına tabi bineceklerdir. Değerli olduğunuzu hissettirin.

Dip Not:Her ortamda formatörlüğü zorunluluktan yapıyorum derseniz size her işide verirler ben sürekli formatörlüğü almasaydım keşke ayağı yapıyorum :wink:

okulun bütününde her işi siz yapsanız da derse girmiyorsanız öğretmen arkadaşlarınız!!! size boş boş oturuyorsun diyecektir..Çünkü kendisi derse giriyor, derste ne yapıyorsa???

arkadaşlar evet ne yazikki bu tür düşünceler hep var.
Ama bunu ortadan kaldırmak bizlerin ellerinde.
Herkes kendi bulunduğu ortamlarda gerekli açıklamaları yapmalı diye düşünüyorum.

Evet kendi okulumun müdürü de okula ilk geldiğimde bu düşüncedeydi. Fakat her defasında bizim bölümümüzün amacını anlattım.Teknolojiyi anlattım. Başarılı olduğuma da inanıyorum.
Diğer bir yandan gittiğim okullardaki müdürlerle de bu konuları açmaya çalışıyorum.
Gelen müfettişlerle de konuşuyorum, anlatıyorum,anlatıyorum...

Ama bazen görüyorum bizim bölümümüze ilk önce kendimiz güvenmeli ve inanmalıyız.
Zaten gereksiz, devlette öyle görüyor diye sallarsak bir amaca ulaşamayız.

Sonuç olarak herkes kendi okulunda Bilişim Derslerine sahip çıkmalı ve bunun için savaş vermeliyiz.

O iki zat-ı şahane ne iş yapar ? Öğretmenler kendileri hakkında aşağıdaki gibi düşünüyor desek ne derler :
Biri her gün bir okuldaki kutlama açılış törenine gider. Temizlikçilerin maaşını ödeyemeyen müdürlerin aile birliği bütçesinden hazırlattığı ziyafet sofralarına oturur. Yer içer fırçasını atıp döner.
Ötekinin iş yaptığını gören yok teftiş ayağına çalışıyor görünüp okul okul gezer çay, kahve, yemek sohbetlerinde kendini ağırlattırır, saçma yorumlarıyla öğretmenlerin moralini bozar. Virüsten geçilmeyen flash belleğini de gittiği okulların BT öğretmenlerine temizllettirir :puhaha: :puhaha:

Bu arada okullarda terör estirip öğretim dışına çıkarılmaları gereken öğrencileri de ilçe disiplin kurulunda affedip aynı okula geri yollarlar.

Görev yaptıkları yerde çözülmesi gereken binlerce sorun dururken BT öğretmenlerinin ne iş yaptığını geyiğe alacak kadar boş bulmuşlar :verymad:

Geri