Bilişim Öğretmenlerinin Geleceği!!!!!!!

Kodla Büyü

whitetiger0006

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Başbakanlık Bilgi Edinmeye 20 Haziran da biz Bilişim Teknolojileri öğretmenleri ile ilgili sitem dolu bir başvuru yaptım. Başvurumun cevabı aşağıdadır. İnşallah dedikleri gibi olur yoksa ben patlama noktasına geldim :)

GELEN CEVAP:

Gönderen:T.C.
Millî Eğitim Bakanlığı
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Değerli Öğretmenim,

Bilişim teknolojileri formatör öğretmenler ile eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenler
için hazırlanmakta olan yönerge çalışmaları kapsamında bu öğretmenlerin seçilmeleri,
görevlendirilmeleri, görevleri ve benzeri hususlar yer almaktadır. Bu çalışmalar çerçevesinde BT sınıfı
olan her okula en az bir formatör öğretmen norm kadrosu ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine
eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmen kontenjanları da belirlenecektir. Söz konusu çalışmalar
tamamlandığında, il millî eğitim müdürlükleri bu konuda bilgilendirilecektir. Ancak, bu öğretmenlere
ilişkin her türlü iş ve işlem bugüne dek olduğu gibi söz konusu yönerge resmileşene kadar halen
yürürlükte olan genelgelerde yer alan talimatlar doğrultusunda yürütülecektir.
Bu çalışmalar kapsamında, bilişim teknolojileri öğretmenler ile bilişim teknolojileri formatör
öğretmenler ve eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenler arasında kurulacak ilişki de dikkate
alınmaktadır. Bu bakımdan sözkonusu yönerge çalışmasının tamamlanmasını beklemenizi öneririz.

İyi çalışmalar dileğiyle!

Ne yönergeymiş bir türlü tamamlayamadılar gitti... 2023'e kadar yetiştirmeyi planlıyorlar herhalde :verymad:

arkadaslar aramızda bir bakan ve ye ust burokrat cocugu olsaydı şimdiye 30 defa cıkardı.. İşlerine geleni 1 saatde cıkarıyorlar orneklerli cok... Bizim ulkemizde kanunlar kişilere özel cıkar...

esariaslan' Alıntı:
arkadaslar aramızda bir bakan ve ye ust burokrat cocugu olsaydı şimdiye 30 defa cıkardı.. İşlerine geleni 1 saatde cıkarıyorlar orneklerli cok... Bizim ulkemizde kanunlar kişilere özel cıkar...
bakan bürokrat çocuğu hiç formatör olarak çalışırmıydı dersin
:D

Asrın yönergesi hazırlanıyor heralde. Yaz yaz bitiremediler. Umarım bunca zamandır beklediğimize değer yaptıkları çalışmalar da kimse mağdur olmaz.

Arkadaşlar bunlar şöyle bir şey hazırlıyorlar galiba;

Çalışma saatleri 10:00-14:00
Ders Saati 6 ders haftalık
Ek ders 90 saat
Müdür dırdırı 0(Sıfır)
1 formatör odası ve çekyat

Bu şekildeymiş o yüzden böyle hazırlamak uzun sürüyormuş:D

bu mudur yani? formatör olacağız. tamirci gibi elimizde tornavida sınıf sınıf gezeceğiz. hatta odamız bile olmasın, kapının önüne oturalım. apartman görevlileri gibi, zile basılan sınıfa gidelim. 5-A'nın akıllı tahtasında problem varmış, 7-C'nin projektörü çalışmıyormuş, müdür yardımcısının bilgisayarı internete girmiyormuş.

ben formatörlük istemiyorum. teknik servislik istemiyorum. ben bunlar için okumadım. adamların umrunda mı. kafalarına göre takılıyorlar :!:

Çok haklısın Mellifica ama adamlar bir şeyler yaparken(yaptıklarından emin değilim ama nyse)bizlere sorma nezaketinde bulunmuyorlar ki bizi onların yanında temsil edenler zaten bilişim teknolojileri öğretmeni değil hoş doğrusu bizim içimizde de formatörlük-öğretmenlik konusunda görüş ayrılıkları da var olan her türlü bize olmakta sonuç olarak :(

barbar55' Alıntı:
Arkadaşlar bunlar şöyle bir şey hazırlıyorlar galiba;

Çalışma saatleri 10:00-14:00
Ders Saati 6 ders haftalık
Ek ders 90 saat
Müdür dırdırı 0(Sıfır)
1 formatör odası ve çekyat

Bu şekildeymiş o yüzden böyle hazırlamak uzun sürüyormuş:D

hocam öyle bişi hazırlayabilseler ben birkaç sene daha seve seve beklerdim. Mağlum emekliliğe 35 sene var. En azından kalan 30 sene sürüneceğimize rahat ederdik ama nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

Arkadaşlar Sizlere tek önerim ,genç yaşınızda 2. 1 dal yapmanız.Meslekta 4. yılım öğretmenlik sevgim arttı fakat branş sevgim - lerde.Bu yüzden bu yıl 15 saat dersimi alacağım,7 günde 4 gününm boş olacak ve Üniversite sınavlarına tekrar hazırlanacağım.Tavsiyem vakit geçmeden bir an önce Bilişim Teknolojilerini unutmanız...

haruneser' Alıntı:
Arkadaşlar Sizlere tek önerim ,genç yaşınızda 2. 1 dal yapmanız.Meslekta 4. yılım öğretmenlik sevgim arttı fakat branş sevgim - lerde.Bu yüzden bu yıl 15 saat dersimi alacağım,7 günde 4 gününm boş olacak ve Üniversite sınavlarına tekrar hazırlanacağım.Tavsiyem vakit geçmeden bir an önce Bilişim Teknolojilerini unutmanız...
enteresaaaan: :o

Geri