Bilişim Öğrt. Olmaktan soğutanlar...

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar... iki yıldır öğretmen olmama rağmen bir şeyi yapamayınca veya yapmak için biraz araştırma yapsam diğer insanların "sen nasıl bilgisayar öğretmenisin" veya şakadan da olsa "bilgisayar öğretmeni ama bilgisayar hakkında bilgisi yok" demesine bir türlü alışamadım. Gerçi eskiden çok takardım, üzülürdüM ama azaldı. Ancak çok sinir bozucu sanki branşı tarih olanlar tarih hakkında herseyi biliyor, branşı Coğrafya olanlar Coğrafya hakkında herseyi biliyor. :verymad: ben bilgisayar hakkında herseyi nasıl bileyim. Ben bir de teknik öğretmenim. Üniversiteyi bitirene kadar canım çıktı. Pascal, C++, java, C#, php, asp.net, flash, photoshop gördüm ama bakım onarım dersini ayrıntıya girmeden işledik. Ben bu kadar dersi görmüşken asp.net ile ilgili dinamik site, flash animasyonları, photoshop uygulamaları ve diğerlerinden az çok bilgim olmasına ve şu anda da flasha yoğunlaşmama rağmen kusura bakmayın da bilgisayarın b'sini bilmeyen adamların beni şaka yoluyla da olsa aşağılamalari canımı sıkıyor. Bazı arkadaşlar muhatap alma, onların işini yapma falan diyecek ama bu çözüm olmuyor ne yazık ki :( ben bunun için mi okudum çile çektim. Bazen diyorum ki keşke tarih öğretmeni olsaydım. Bana bunu dedirtiyorlar ya ne deyim onlara :( Allah çocuklarını Bilgisayar öğretmeni yapar da bize yaptıkları yüzünden pişman olurlar. :verymad: Kusura bakmayın kafanızı sisirdim. Forumda benden daha tecrübeli arkadaşlar vardır. Bi önerileri var mı? Nasıl baş edeceğim? Yıllar geçtikçe sistematik duyarsızlasmamı olacak bende ? Çünkü zaman geçtikçe alıştıgımı hissediyorum? Sizde böyle mi oldu?

Hocam tersle gitsin. Örneğin;
-Çok biliyosan sen yap. :P

Muhetemel cevap:
-Bilsem Bilgisayar Öğretmeni olurdum. :scared:

-O zaman bırakta Bilgisayar Öğretmeni yapsın. :wink:

ben Çocuklara şunu diyorum

2 kere 2 kaç ediyor büyük ihtimal 4 diyecekler

Hala 4 mü benim zamanımda da 4 tü

ama bilgisayar her gün gelişiyor ve SABİT kalmıyor

Hocam sen zaten duruma alışmaya başlamışsın ama zoruna gidiyor hala normal olarak...
Bende Bilgisayar Sistemleri Mezunuyum ama öğretmenler ve öğrenciler öyle garip sorun ve sorularla geliyor ki mühendislik okusan çare etmez..
İlk senemde 950 kişilik okulun memur işleri benim üzerimdeydi memur olmadığı için, hadi buna alıştım.
Akıllı tahtaların ve tabletlerin dertleri, hadi buna da alıştım.
Ama artık bilgisayarla ilgili en küçük sorunda bir kere internette araştırmayıp beni arayan öğretmen ve öğrencilerden gına geldi.
Adam arayınca Google' ı açtırıp bana söylediklerini google' a yazdırıp oradaki işlemleri yapmalarını isteyerek sorunlarını çözmekten bıktım. (Bana sormadan bir arama motoruna sor be mübarek!)
Bütün bunlardan da geçtim Teknik öğretmenim diye okulun elektrik sisteminden anlamam gerektiğini söyleyen insanlardan sıkıldım!!!

İşin hülasası gerçekten sabır isteyen bir öğretmen branşı bizimkisi...
Allah hepimize sabır versin...

Hocam branş itibariyle kendini en güncel tutması gereken öğretmenler bizleriz,buda bizim işimizin cazibesi. 30 yaşına gelen bir türkçe,matematik veya sosyal bilgiler hocasının oturup eğitim seti izlediğini, Yabancı kaynakları kurcalayarak branşıyla ilgili yeni şeyler öğrenmeye çalıştığını hiç görmedim. Müdür veya müdür yardımcısının ya benim matematiğim bozuldu gel bak,türkçem arada donuyor nasıl hallederiz dediğini de duymadım. Kimse bize bu alanı zorla seçtirmedi. Meslek lisesi ve teknik eğitim fakültesi mezunuyum,normal hayatta olsun,iş hayatında olsun, karşıma öyle garip şeyler çıktı ki çözümü 10 saniye olan probleme günlerimi harcadım. Buradaki her arkadaşın başına gelmiştir. Aslında yüzeysel anlatıldı dediğiniz bakım onarım kısmı gerçekten de en yüzeysel konu bizim bölümümüzde,donanımlar sadece birkaç şekil değiştiriyor sadece. Kendimizi güncel tutmamız lazım dedim ama buda demek değildir ki herşeyi bilmek zorundayız. Bilmediğim şeyleri araştırmam lazım diyip çıkıyorum bazı zamanlar işin içinden. Ama birkaç gün sonra araştırdım diyip yapabiliyorum. Özetle branş olarak dezavantıjımız çok, ancak üretmenin verdiği haz tartışılamaz.

Selamun aleyküm hocam. Hocam ben göreve başlayalı 8 yıl 9 ay oldu. Hala aynı şeyleri yaşıyorum. Sizi en iyi ben anlıyorum. Onun için size hoşunuza gidecek bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Belki üzüntümüzü biraz giderir.

Peygamber Efendimiz sahabilerle bir sefere çıkarken ölen büyük bir FİL e denk gelmişler.Bu FİL hem ölmüş olduğundan hem de büyüklüğünden etrafa çok kötü kokular yayıyormuş ve diğer haşereler ölmüş FİL in üzerinde çok kötü bir görüntü oluşturuyormuş. Bazı sahabiler kokusundan, bazı sahabiler görüntüsünden şikayet ede dursun Peygamber Efendimiz o en muhteşem cümleyi söylemiş:
Dişlerine baksanıza ne kadar da güzel!

benden çok şey biliyormuşsunuz hocam ama bu zamana kadar benim bilgimi ölçmeye cesaret eden olmadı :) fırssat vermeyin öyle diyene sizde onun bilgisini küçümseyici şeyler söyleyin

cinefil' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar... iki yıldır öğretmen olmama rağmen bir şeyi yapamayınca veya yapmak için biraz araştırma yapsam diğer insanların "sen nasıl bilgisayar öğretmenisin" veya şakadan da olsa "bilgisayar öğretmeni ama bilgisayar hakkında bilgisi yok" demesine bir türlü alışamadım.

hocam o zaman bilgisayar öğretmeni idim evet öğretmendim öğretmen diyerek sadece derse giren çıkan dersini işleyen öğretmen olduğunuzu bildirip öyle diyenin yanında işi yapmayın bırakın kalsın

hatta bugun git sen yarın gel.. espirisi yapın madem onu diyecek kadar samimi arkadaslarınız şahsen bana deseler kızarım git bak bakalım ben kantindemiyim der bozarım laf ile.

bsg dememi söyleyen hocam da dahil :lol: :lol: tavsiye veren herkese çok teşekkür ederim :) Velhasılı kelam sabır sabır sabır... Tek çare sabır :wink:

Geri