Bilişim öğretmenlerinin MEB’den talepleri

Kodla Büyü

muratozdas

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
261
Bilişim Öğretmenleri, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya basın yoluyla duyurmaya çalışıyor. İşte bilişim öğretmenlerinin basın bildirisi;
Bilişim çağında bilişim öğretmenlerinin sesi ne zaman duyulacak! Oysaki Bilişimde Gelecek Var! Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Avcı'dan biran önce BT Öğretmenlerinin sorunlarına çözüm bekliyoruz. Malumunuz eski Bakanımız herkes bilgisayar biliyor o yüzden seçmeli yaptık diyordu eğer bu mantıkla düşünürsek herkes konuşmayı biliyor Türkçe dersi için, herkes koşuyor beden eğitimi dersi için, herkes saymayı biliyor matematik dersi için de seçmeli olsun diyen yok. Kaldi ki geçen günlerde TBMM bilişim ve internet araştırma komisyonu başkanı Prof. Dr. Necdet Ünivar Avrupa'daki 25 ülkede bilişim okuryazarlığı konusunda yapılan araştırmada Türkiye'nin son sırada yer aldığını buna karşın Türkiye'deki dijital oyuncu sayısının 20 milyona ulaştığını, 10 milyon kişinin de internette düzenli okey oynadığının tespit edildiğini söylemesine rağmen biz bilişim öğretmenleri görmezden gelindi.Dünya bilişim derslerine önem vermeye başlarken( en son Estonya 1.sınıfta yazılım dersi müfredatına ekledi) bizde ders seçmeli, içi boşaltıldı, bilgisayarlar atıl durumda,17 aydır normlar yapılamadığı için BT Öğretmenlerinin %90'ı norm fazlası.
Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'ya çözüm önerilerimiz:
1-80 sayılı karar Medya Okuryazarlığı Dersinin Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerince okutulmasına imkân verecek şekilde güncellenmelidir.
2-Medya okuryazarlığı öğretim programı medya/internet ve bilgi okuryazarlığını kapsayacak şekilde genişletilmelidir
3-Grafik, animasyon, programcılık, web tasarımı vb ilave seçimlik dersler konmalıdır.
4-BT alanına ilişkin en az bir ders (Medya/internet/bilgi okuryazarlığı, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım vb) 5. 6. sınıflarda zorunlu olarak okutulmalıdır. BT alanına ilişkin dersler geliştirilecek dersler tüm sınıflarda okutulabilmelidir.
5-80 sayılı karar bilgisayarla ilgili bölüm mezunlarını değil BT öğretmenlerinden öğretmen yapacak şekilde güncellenmelidir
6-Dersin notla değerlendirmesi geri getirilmeli ya da notla değerlendirme bütün derslerde kaldırılmalıdır
7-BTR ya da formatör adı altında geçici görevlendirmelere son verilmeli gerçek çözümler geliştirilmelidir.
8-Merkezi sınavlarda BT alanına ilişkin sorulara yer verilmelidir.
9-1-5 arası Bilgi Teknolojisi (BT) sınıfı olan okula 1, 5-10 arası 2,
10-15 arası 3 Bilişim teknolojileri öğretmeni norm kadrosu verilmelidir.

http://www.egitimtercihi.com/gundem/807 ... pleri.html
 
BT Öğretmeni kadrosu ders saatine ya da BTS sayısına göre değil Rehber Öğretmen, Müdür yardımcısı gibi okuldaki öğrenci sayısına göre olmalıdır.
 
ilk 8 madde derneğin ne oldu ne oluyor ne olacak belgesinin önerileri güzel ama son iki madde biraz tehlikeli böyle bir kadro önce iş tanımını gerektiriyor bence. eğer ki iş tanımı olmadan, bt eğitimi ve eğitimde kllanımı konusunda farkındalık arttırılmadan yapılırsa teknik eleman kadrosuna döünüşmesin o bt rehber öğretmenliği
 
bence sayın hocalarım medyada ne kadar ses getirirsek o kadar iyidir..birde derneğimiz yeni Milli Eğitim Bakanıyla görüşme imkanı yakalarsa çok süper olacak..Gerçi belkide 'ümit fakirin ekmeğidir' psikolojisini yaşıyorum :(
 
caglarakcay' Alıntı:
BT Öğretmeni kadrosu ders saatine ya da BTS sayısına göre değil Rehber Öğretmen, Müdür yardımcısı gibi okuldaki öğrenci sayısına göre olmalıdır.
Hocama aynen katılıyorum. Hiç işi uzatmaya 10larca madde yazmaya gerek yok. Ayrıca kimlerin nasıl bt sınıfları var merak ediyoru. Ders için bt sınıfı lazım varsa geliştirilmeli. Adam 98 kullanıyoruz diyo biz haala not derdindeyiz. Hayır arkadaşlar ben norm derdindeyim. Yeni sistemde 36-37 saat ders var bt haala secmeli işte.
 
Tek derdimiz norm bence. Not, secmeli olması, medya dersi filan benim acımdan sorun değil
 
lab olan okula norm verilmesi olsun.. gerisi teferruat..

lab varsa 1 norm olacak arkadaş.. bitti gitti..

her yerin normu açılır böylece..

tayinler kolaylaşır..

atanamayan öğretmenler atanır..
 
biz daha bu konuda bile birlik olamamışızki. Bakanlıkdan bir şey isteyeceksen az öz net şeyler isteyeceksin. diyeceksinki bizler zaten rehber olarak görevlendirildik zaten full ek ders alıyoruz devlete ekstra yük de getirmeyeceğiz. Norm olursa tayin isteyebiliriz ayrıca norm fazlası atamasından yine fazlalık olduğumuz okula atanmayız. 9 saat dersi olan okuldan 3 saat ders olan okula atananları belgeleriyle göstermeliyiz.
 
Geri
Üst