Bilişim öğretmenlerinin Talebi Meclis Gündeminde!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -KILIC-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

-KILIC-

Aktif Üye
CHP Manisa milletvekili Sakine Öz Bilişim öğretmenlerinin sorunlarını Meclis'e taşıdı.

Sakine Öz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şöyle dedi: İnternet kullanıcı sayısının arttığı ve ağının genişlediği ülkemizde, medya okuryazarlığının yerleşmesi, sağlıklı ve bilgi temelli bir bilişim hizmetinin sunulması, donanım, yazılım ve bilgisayar alanlarında çağa uygun, nitelikli ve erken yaşta başlayan bir eğitim öğretimle mümkündür. Bilişim alanında eğitim vermeleri amacıyla yetiştirilen Bilişim Teknolojisi öğretmen adaylarımız, 4 yıl boyunca 3024 saat ders alarak öğrenim görmelerine rağmen yeterli sayıda kadro ataması yapılmadığını savunmaktadır. Öğretmen adaylarımız, 4 yıl eğitim aldıkları alanda atanma olanağı bulamazken, Bakanlığınızın açtığı 100 saatlik “Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği” kurslarına katılarak sertifika alan branş öğretmenlerimizin görevlendirilmesini eşitsizlik ve eğitim kalitesi açısından sorunlu olarak değerlendirmektedir. Mevcut durumda 5. ve 6. sınıflarında zorunlu okutulmaya başlanan “yazılım” dersinin ilkokuldan başlanarak lise düzeyine kadar genişletilmesini talep eden Bilişim Teknolojisi öğretmen adayları, yerli yazılım ve Fatih Projesi’nin uygulanacağı okullar için bilişim eğitiminin önemine dikkat çekmekte, 2014 yılı içinde norm kadro sayısının arttrılmasını talep etmektedir. Öğretmen adaylarımız, “Bilişim ve yazılım dersleri her kademede zorunlu olmalı. Her okula en az bir Bilişim Öğretmeni atansın, ülkemiz çağ atlasın” ifadesiyle taleplerini sürdürmektedir. Buna göre;

1- Bakanlığınızın “Bilişim Teknolojisi Öğretmen adayları”na 2015 ve 2016 yılı içinde norm kadro verilmesi yönünde çalışmalarınızda gelinen aşama nelerdir?

2- “Bilişim Teknolojisi Öğretmen adayları”nın norm kadro sayısının arttırılması yerine, branş öğretmenlerinin kurs yoluyla “Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği” için görevlendirilmesinin gerekçesi nedir?

3- Ülkemizde yazılım, donanım ve bilgisayar alanlarında daha etkin, nitelikli bilişim eğitimi ve hizmetinin verilmesi adına Bilişim Teknolojisi öğretmen adaylarının atanması için çalışmanız olacak mıdır?

MEB PERSONEL OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.mebpersonel.com/egitim/bilis ... 60416.html

MebPersonel.Com

Eğer bu teog işi gerçekleşirse bunca saçma işin ( tamir , onarım , st plan , tky , okul reklam filmi , okul broşür , rehberlik , veli derdi , akıllı tahta , tablet , öğretmen odası ve idareci bilgisayarları , nöbet ve daha daha daha ....) üstüne birde öğrenciyi teoga hazırla , teog rapor hazırla zeka seviyesi dip öğrenci yüzünden direk suçlu ilan edil vb.
Aklım almıyor nasıl bir mantıkla teogda bilişim sorusu istiyorsunuz ? neyse emekliliğe az kaldı !

berk0102' Alıntı:
Eğer bu teog işi gerçekleşirse bunca saçma işin ( tamir , onarım , st plan , tky , okul reklam filmi , okul broşür , rehberlik , veli derdi , akıllı tahta , tablet , öğretmen odası ve idareci bilgisayarları , nöbet ve daha daha daha ....) üstüne birde öğrenciyi teoga hazırla , teog rapor hazırla zeka seviyesi dip öğrenci yüzünden direk suçlu ilan edil vb.
Aklım almıyor nasıl bir mantıkla teogda bilişim sorusu istiyorsunuz ? neyse emekliliğe az kaldı !

Fen bilgisi öğretmeni arkadaş da aynı buna benzer cümleler kullandı. Teog niye yapılıyormuş onun derdi. Sebep konu yetiştirecek, ders anlatacak. Ona kalsa dersle alakası yok. Ki zaten BTR görevi alıyor. Eskiden ne güzel derse girmiyorduk diyor. Hocam olumsuz yorumlar bizi bir yere götürmez. Bakış açınız hiçbirşeyin yapılmamasına yönelik isebırakın yapmak isteyenlere engel olmayın.

Bilişimle ilgili unutmayın ki KPSS de bir çok soru sorulmakta. Yine dönüp dolaşıp bilişim eğitiminin önemine değinilmekte. Bu da sadece donanımları dağıtmakla olmuyor. Alın çocuklar öğrenmediniz ama kendiniz bişeyler yapınla olmuyor.

Vallahi bravo... CHP Manisa milletvekili Sakine Öz' e teşekkür ediyoruz.

togius' Alıntı:
+1
ama ben birşeyi daha merak ediyorum, bu konuyu sayın millet vekilimizin gündemine taşıyan yani bu konuda emeği olan insanlar kimler?

hastasıyız dede' Alıntı:
togius' Alıntı:
+1
ama ben birşeyi daha merak ediyorum, bu konuyu sayın millet vekilimizin gündemine taşıyan yani bu konuda emeği olan insanlar kimler?
hocam meşhur sosyal paylaşım sitesinde bilişim öğretmenleri platformu grubu var.atanamayan arkadaşlar ve biz atanmışlardan oluşuyor.o grubun gücü diyeyim 7 yıllık öğretmen olarak bende aktifim ve etkinliklere katılıyorum.

vikvik' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
togius' Alıntı:
+1
hocam meşhur sosyal paylaşım sitesinde bilişim öğretmenleri platformu grubu var.atanamayan arkadaşlar ve biz atanmışlardan oluşuyor.o grubun gücü diyeyim 7 yıllık öğretmen olarak bende aktifim ve etkinliklere katılıyorum.
emeği geçen herkese teşekkürler, başarılarınızın devamını diliyorum. :alkis:

hastasıyız dede' Alıntı:
vikvik' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
togius' Alıntı:
+1
atanmış öğretmenler olarak hepimiz destek versek etkinliklere katılsak keşke... biz birlikte daha güçlüyüz.

berk0102' Alıntı:
..
o saçma sapan işleri yetiştirmeyi aklınız alıyor ama öğrenci yetiştirmeyi aklınız almıyor !!!

benim de bir öğretmenin böyle sözler söylemesini aklımı almıyor...

hastasıyız dede' Alıntı:
vikvik' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
togius' Alıntı:
+1
:alkis:
tebrik ediyorum millet vekilini ve tüm emeği geçenleri sadece teog değil tüm sınavlarda bt soruları olmalı :+1:

teogda bt sorularının olmasını gerektiğine inanıyorum fakat sorulacağını düşünmüyorum.

Ders zorunlu olarak kalsa yeter. Teogda olup olmaması o kadar da önemli değil bence. Kendi bulunduğum il için söylüyorum, teog öğretmenlerin burnundan getiriliyor.

Dersimizin 7 ve 8 lerde de zorunlu olması lazım. O zaman başladığımız algoritma, programlama dersleri amacına ulaşabilir, ilgi gösteren vekillerimizi kutluyorum, Teşekkür ediyorum...

+1

Ekli dosyalar

• images.jpg
    images.jpg
    6.4 KB · Görüntüleme: 238
Geri