Bilişim dersini takviye kurslarında seçtirmenin püf noktalrı

Kodla Büyü

sguner_23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulun ilk haftası bizim çok önemli.Öğrencileri ders seçimi konusunda doğru bilgilendirmemiz lazım.
5-6 larda öğrencilerin yaklaşık olarak yarısı matematik,fen,türkçe sosyal gibi ana dersleri seçecektir.Geriye kalan öğrencilerin yarısı kursa gelmek istemez.Yani bütün öğrencilerin %25 civarı bizim dersimizi seçme ihtimali var.Bizim okulda hem 5 ler hemde 6 ların sayısı 200 ün üzerinde.200 kişiden 15 kişi bile seçse benim için yeterli.5 ve 6 lara 4'er saatten 8 saat cumartesi sabah-öğlen grubu olacak şekilde 2 grub düşünüyorum...

Arkadaşlar bu yıl bizim için çok önemli eğer ilk yıldan takviye kurslara " sadece fen-mat-türk-sos derslerinden olur" imajı okullarda yayılırsa ilerleyen yıllarda bilişimciler olarak mağdur oluruz.

Bu yüzden ilk günden itibaren bilişime ilgi duyan ve mat fen gibi gibi derslerle arası iyi olmayan öğrencileri dersimizi seçmeye teşvik edelim.Çünkü en kötü ihtimalle her 5 öğrenciden birinin dersimizi seçme ihtimali kesin gibi...

Bu yıl 6 ların dersine girdim.Öğrencilerin yarıdan fazlası çarpım tablosunu bile bilmiyor(takviye kursuna gittiği halde).Maalesef diğer hocalar ve idareciler dersimizi küçümsüyor.Öğrencilerin yaklaşık olarak %20 sinin ciddi anlamda bilişime merakı var.7-8 lerde ana derslerden kurs açılmasını bende destekiyorum.
Ama 5-6 larda kesinlikle durum farklı.Örneğin çocuğun resim yeteneği olabilir.Hafta sonu gelip resim takviyesi yapsın.Spora ilgisi vardır gelip beden takviyesi alsın.Yada müziğe ilgisi vardır gelip saz,keman çalmayı öğrenebilir.
Aynı mantık yola çıkarak bilişim de resim,müzik,beden gibi yeteneğe yönelik bir ders.Bu yüzden takviye kurslarda en az matematik kadar bilişim de değerlidir.Bu gerçeği okul idaremize ve öğrencilerimize anlatmak bize düşüyor...

valla hocam bende bütün bilişimcilerin açmasından yanayım neden kendi dersimizi küçümseyip geri planda kalalım geçen yılda açtım 4 gruba çok yoruldum her öğrenciye scratch code org pivot excel fonksiyonlar 11 etkinlik yaptırdım ama karşılıgınıda aldım yüklü borçlar ödedim sayesinde.bir çok arkadaş kursu açmıyor ve kurslar teog kursu algısı oluştu bile idarecilere derdimizi anlatamıyoruz sonra

arkadaşlar önemli olan okul idaresi öğrencilere hangi dersi seçeceği. Ben konuştum hocam sizin dersleri sistemde öğrenciler göremeyecek dediler.

Geri