Bilişim Laboratuvarı için Bilgisayar sistem önerisi yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan irfn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

irfn

Site Gezgini
Arkadaşlar köy okulu için sıfırdan 20 bilgisayarlık bir bilgisayar laboratuvar kurmayı düşünüyoruz.
Fiyat açısından uygun sistem önerisinde bulabilir misiniz?
(hdd yerine uygun bir ssd; dvd-rom cd-rom olmayacaktır.)

Bu para işi hocam ne kadar bütçeniz varsa ona göre alırsınız. Köy okulunda ssd çokta lazım olacağını düşünmüyorum. İşlemcisi orta halli 4gb ramli bir alet fazlasıyla iş görür bence. P4 ve 1gb ramle ders işliyoruz valla. Pc ler 5. Sınıflarla yaşıt. Yıllar sonra Harddisk değişir ama işlemciyi değiştiremiyorsan. Ona göre alın bence

Kendin toplamayı dene. Ben ilk atandığımda öyle yapmıştım.
Depo gibi bir yerden boş kasalar buldum.
2. el harddisk
2. el işlemci
2. el ram
2. el anakartlar
3. el fareler
4. el klavyeler
ilçedeki bu işi yapan biriyle anlaştık. 11 tane pc çıkardık ortaya. Ama bunları toplaması 2 buçuk ayımı aldı.
Yaklaşık maliyeti sanırım 2500 lirayı bulmuştur yaklaşık.
Paranın bir kısmını ilçe mem den
Bir kısmını okul (pansiyon vardı ya para oradan geliyor)
Bir kısmını da o zaman promosyon veriyordu halkbank öğretmenlere anlaşma olarak. Yani kendim.

Neymiş BT sınıfı şart değilmiş. Bende elimi bu şekilde taşın altına koymuştum
Ama BT sınıfı olunca çok rahat ders işleniyor hocam. Sadece bunun için bile değer.

lab bilgisayarı olduğu için disk boyutunun büyük olmasına gerek yok; bu sebepten hız açısından hdd yerine ssd istedim.
Maliyet ne kadar az olursa o kadar iyi olacaktır. Lakin Türkiye'de Bulunan labları biliyorsunuz bir çoğu milattan kalmadır.
En az 4 5 yıl sorunsuz çalışabilecek bir sistem tavsiyesi istiyorum arkadaşlar.
Şu an için kesin birşey yok ama bu ücret sponsor tarafından karşılanacağı için, fazla maliyeti olmayan ideal bir sistem iyi olur.

Geri