Arkadaşlar öncelik temel sorunlarımızı çözelim , sonra bu lise için elimizden geleni yapacağımıza inanıyorum.
Daha görev tanımı bile yapılamayan bir görevlendirme süreci içerisindeyiz. Böte öğretmenleri üniversiteyi neden okuduklarını dahi bilemez durumdalar. Teknik liselere atanmak bile aramızda tartışmalara yol açıyor. Ortak bir noktada buluşmakta dahi zorluk çekiyoruz.
Eğer herkes hemfikir, TEF-BÖTE ayrımı yapmaksızın herkes bilişim liselerinde görev alacak ise ve bu liselerin bir anda mısır patlağı gibi heryerde açılabileceğine inanıyorsanız, tamam bütün tartışmalar bir tarafa sadece bu mesele için gidelim CEBIT e..
Biliyoruz ki BT pahalı bir süreç. Bilgisayar laboratuarlarının bile Dünya bankasından alınan kredilerle açıldığını düşünürsek, gerçekten işlevsel bir bilişim lisesi için ne kadar ödenek gerektiğini tahmin dahi edemiyorum. Gerçekleri görmemiz gerek, ülke olarak biz ilköğretim okulu açamıyoruz, sanayicilerden iş adamlarından KDV indirimi muhabbetiyle okul açmaları için uğraşıyoruz, bu durumda nasıl açılacak Bilişim liseleri. Fen lisesi için 30 sıra yeter ama bizim istediğimiz donanımlı 30 sıra.
Ayrıca İQ meselesi sadece bilişim değil, Mekatronik gibi makine + bilgisayar otomasyon sistemlerinide içeren bir konu. Bugün uçak , endüstriyel Otomasyon , mekatronik, elektronik gibi alanların hepsi yüksek İQ nun yanında yoğun ilgide isteyen kişinin hayatını vermesi gereken meslekler.
Bir müzisyene APTAL diyebilirmisiniz. Kesinlikle müthiş bir zeka isteyen meslektir. Ancak bu Allah vergisidir kişinin müziğe olan yeteneği ile ilgilidir. Ama kişi bu yeteneğe sahişp olsa dahi eğer müzik aleti ile yatağa yatmıyorsa o profosyonel bir müzisyen olamaz.Ben gitarda çalıyorum ama kesinlikle profosyonel değilim çünkü ilgim az seviyede ama kardeşim profosyonel müzisyen ve Trombon çalıyor. Bir trombon 10 bin tl. Eğer babamın parası olmasa kardeşim o cihazı çalamazdı.
İşte durum bu, devletin parası yoksa biz Bilişimci yetiştiremeyiz. Gerçek bilişim Word , Excel değildir. Zaten donanım altyapısı olarak ülkece gerideyiz ve yakalamamız imkansız denilecek seviyede. SIEMENS BOSCH INTEL gibi firmalar yarı iletkenin yedi sülalesini çözmüş durumdalar. Bizler yazılımcı yetiştirsek o bile bize yeter. Ama göreceksiniz olurda kabul görür ve açılırsa böyle liseler ilk yıl Türkçe tarih gösterir, biraz excel anlatır son yılda kimsenin anşlamadığı bir dilde yazılmış bir mikroişlemci kitabından ezbere sınava sokarız.,
Gerçeklerin Hayallerden öte olduğu bir dünyayı kim istemez.
Olmaz demiyorum ama şuan için mevcut konumumuzu düzeltecek, görev tanımımızı düzeltecek, yerimizi yurdumuzu belli edecek birşeylere ihtiyacımız var. iHTİYAÇ PRAMİDİNDE EN ALTTA BARINMA VARDIR
Önce MEB içinde barınalım sonra Bilişime olan AÇLIĞIMIZI gideririz inşallah.