Bilişim sınıfını gereksiz ve uygunsuz kullanan öğretmenler.

Kodla Büyü

Samet Onur

Üye
Bilişim sınıfını amacının dışında kullanan bir branş öğretmeni ile karşı karşıyayım. Normalde dersini kendi sınıfında da işleyebileceği halde sürekli olarak bilişim sınıfını kullanmakta ve zaman zamanda çocukları serbest bırakmaktadır. Sınıfta benim oluşturmaya çalıştığım disiplin de bu vesile ile bozulmakta ve bu gereksiz kullanımdan ciddi anlamda rahatsızlık duymaktayım. Branş öğretmeninin bu seçimi kesinlikle dersin daha verimli olması değil, bilişim sınıfının daha rahat olduğunu düşünmesinden kaynaklanıyor. Konuyla alakalı video, film vs. izleterek müfredat dışı anlatarak az emekle dersi dolduruyor. Böyle durumlarla karşılaşan arkadaşlar var mı, ne tepki verdiler? Vesselam...

İdareden birisine biraz çıtlattıysam da pek umursamadı gibi, çünkü aynı kişinin bazı sorumsuz davranışlarından onlar da muzdarip. Benim sabretmekten başka çarem yok sanırım bu durumda, kötü olmaya değmez diye düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler.

hocam öğretmenin ders işleyişine kisme karışamaz, sadece okul müdürü bilgi vererek dersi izleyebilir ve o bile ders işlenişine karışamaz. öğrenci velilerinden biri şikayet edene kadar kimse bişey yapamaz. (bu arada sanırım hiç birimiz dersimizi nasıl işlememizin söylenmesini istemeYİZ)
o yüzden sizin bu konuda öğretmene karşı herhangi bir yaptırımınız olamaz.

sadece ders saatlerinde öğrenciyi bırakıp sınıfı terk etmek isterse buna müdehale edebilirsiniz.

bunun dışında yapabileceğiniz tek şey, bilgisayarlarda öğrencilerin oyun oynamalarına engel olacak gerekli önlemleri almanız, lab' ın internetini kapatarak bağlantı varmı diye sorduklarında sorun var tamir ediyorum şeklinde açıklama yapmanız, böylelikle öğrencilerin boş bırakldığı zamanda yapacak bişey bulamamalarını sağlamak ve bilgisayar lab. ından sıkılmalarına yardımcı olmak olacaktır...

Geri