Çözüldü-Bilişim Sınıfındaki tüm bilgisayarları açınca Tüm okulda internet hızı düşüyor

Kodla Büyü

gezegen10

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar 25+1 yeni kurulan sınıfımızda açılan bilgisayar sayısı arttıkça internet hızımız aynı oranda düşüyor. mesela 2 bilgisayar açtığımızda 45 mbitten 24 lere düşüyor 7 bilgisayar açtığımızda 2 mbitlere tümünü açtığımızda 0.8 lere kadar düşüyor. sonra kafasına göre yükseliyor tekrar düşüyor sürekli bir dalgalanma var. sadece öğretmen bilgisayarı veya tek bilgisayar açıkken sıkıntı yaşanmıyor. Başına gelen veya önerisi olan arkadaş varsa çok makbule geçer 1 haftadır denemediğimiz yapmadığımız şey kalmadı.

Son düzenleme:
Alakası var mıdır hocam ama öğrenci makinelerini izlerken ekran yenileme hızları var. Ekran tazelenme hızları çok düşük ise ağı meşgul edebiliyor. Mesela 250 ms de ise onu 2-3 saniyelere cıkartın.

İşletim sistemi el değmemiş hazır olmayan bir iso dan kurun. sürücüleri markanın kendi sitesi,nden indirerek kurun. internette her şey hazır halde diye dağıtılan bazı işletim sistemi isoları içerisinde trojan olabiliyor ve sizin bilgisyarları bot bilgisayara çevirebiliyor. 5 tanesini deneyin. bi bakın internet hızı yine düşüyor mu

Tüm bilgisayarları açın boş derste öğrenci yokkeninternet hızı başta düşüp sonra tekrar yükseliyorsa bir şeyler güncellleme yüklüyordur. Güncelleme yüklemeleri bitince internetin normal hıza dönmesi lazım.

Arkadaşlar sonunda çözdük tüm bilgisayarlara total 360 yükleyip tam denetim yaptırdık çıkan problemleri onar dedik bi kaç bilgisayarda deepfreze ile alakalı trojan buldu muhtemelen ağı meşgul eden de onlardı. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri