Bilişim sınıflarında Pardus yüklü PC’ler

Kodla Büyü

zorlu12

Üye
Merhaba arkadaşlar. Yeğitek projesiyle okulumuza 19 adet pardus yüklü bilgisayarlar geldi. Parduse önem veren ve tüm öğrencilerin kullanması gerektiğine inanıyorum.

Sorum şu: pardus yüklü bilgisayarlara tool freeze benzeri program var mı?

Ve bu pardus yüklü bilgisayarlara kurmayı önerdiğiniz eğitim içerikli uygulamalar var mı?(eğitsel oyun, oynayarak kodlama vb.)

Merhaba arkadaşlar. Yeğitek projesiyle okulumuza 19 adet pardus yüklü bilgisayarlar geldi. Parduse önem veren ve tüm öğrencilerin kullanması gerektiğine inanıyorum.

Ve bu pardus yüklü bilgisayarlara kurmayı önerdiğiniz eğitim içerikli uygulamalar var mı?(eğitsel oyun, oynayarak kodlama vb.)
Uygulamaların hepsi içinde kurulu. Ekstra bir eğitim uygulamasına gerek yok.

Timefreeze gibi bir uygulama kullanmadım. Ekstra bir standart kullanıcı oluşturun direk oturum açacak şekilde ayarlayın. Sene sonu kullanıcıyı dosyaları ile sil deyin. Yönetici kullanıcınızı siz gerekince kullanın.

İlla Timefreeze isterseniz

Ama asla yönetici şifrenizi öğrencilere vermeyin. Aksi halde öğrenciler her türlü uygulamayı oyunu kurmayı deneyecektir.

Son düzenleme:
Merhabalar Aidata 19+1 Pcler geldi okulumuza . Pardus yüklü İlk gelen imajını almak istedim. Ancak PCnin harddiskini Clonezilla da görmüyor yardımcı olabilecek var mı acaba. Resim ekte.
WhatsApp Image 2025-03-17 at 08.55.00.webp

Deep Freeze tarzında program kurmadan da oluyor. Ben aşağıdaki mesajda yazılan yöntemi kullanıyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
https://www.bilgisayarbilisim.net/konular/yeĞİtek-bt-sınıfı-kurulumları.184321/post-1990900

Merhabalar Aidata 19+1 Pcler geldi okulumuza . Pardus yüklü İlk gelen imajını almak istedim. Ancak PCnin harddiskini Clonezilla da görmüyor yardımcı olabilecek var mı acaba. Resim ekte.Ekli dosyayı görüntüle 78554
Clonezilla iso dosyasını ventoy ile hazırlamış olduğunuz flaşa atın hocam. Daha sonra ventoy boot ekranında Grub2 modunda başlatın 👍 nvme diskleri o zaman göreceksiniz

hocam ben şu linkten indirip format attım.sanırım aynı sürüm. eğer imajla uğraşmak istemezseniz..
edu iso olanı indirdim flaş hazırladım rufusla, oldu.

hocam ben şu linkten indirip format attım.sanırım aynı sürüm. eğer imajla uğraşmak istemezseniz..
hocam bu imajı kurdum ama wifi görmedi bir türlü. bilgisayarlar aidata x7. pardus için wifi driverıda yükledim komutlar ile ama başarılı olamadım. ondan dolayı bilgisayarda yüklü olan imajı ben de yedekledim. ayrıca bilgisayarda yüklü olan imajı iso ya çevirdiğimde 28gb yer tuttu, aslında epey bir alan kaplıyor yani. siz wifi kullanabildiniz mi bu dosya ile ?

Bu kurulum dosyası hp makinelerede sorunsuz çalışıyor. Wifi yi çalıştırdı. İmaja gerek yok. Bu hali 8 dakikada kuruldu benim makinelere.

Son düzenleme:
hocam bu imajı kurdum ama wifi görmedi bir türlü. bilgisayarlar aidata x7. pardus için wifi driverıda yükledim komutlar ile ama başarılı olamadım. ondan dolayı bilgisayarda yüklü olan imajı ben de yedekledim. ayrıca bilgisayarda yüklü olan imajı iso ya çevirdiğimde 28gb yer tuttu, aslında epey bir alan kaplıyor yani. siz wifi kullanabildiniz mi bu dosya ile ?
Evet bu imajı yükleyince bende de aidata x7 lerde wifi sorunu çıktı. PC imajını hangi programla aldınız hocam. Clonezilla ile imaj alınca PC nin harddiskini seçme adımında harddisk görünmüyor.

Bu imajı göreceli olarak eski bir bilgisayara kurdum. Yeni gelen bilgisayarlarla aynı. Sorunsuz çalışıyor. Paylaşım için teşekkür ederim.

Pardus'un kendi sitesinde niye yayınlamamışlar anlamadım. . orada21.3 edu sürümü var... yada 23.3 gnome sürümünü kurup programları depodan kurmak gerekiyor.... Zor değil amele işi olacaktı..

Evet bu imajı yükleyince bende de aidata x7 lerde wifi sorunu çıktı. PC imajını hangi programla aldınız hocam. Clonezilla ile imaj alınca PC nin harddiskini seçme adımında harddisk görünmüyor.
Clonezilla hocam, yukarıdaki mesajda yazmıştım grub2 ile ilerleyin o zaman nvme diski görürsünüz 👍

Bu imajı göreceli olarak eski bir bilgisayara kurdum. Yeni gelen bilgisayarlarla aynı. Sorunsuz çalışıyor. Paylaşım için teşekkür ederim.

Pardus'un kendi sitesinde niye yayınlamamışlar anlamadım. . orada21.3 edu sürümü var... yada 23.3 gnome sürümünü kurup programları depodan kurmak gerekiyor.... Zor değil amele işi olacaktı..
23.3 ün Henüz kararlı sürümü tam yayınlanmadığı için Pardusun sitesine koymamışlar. Tamamen hazır hale geldiğinde koyarlar.

Aomei Backupper veya Acronis Türü image ile imaj almayı denediniz mi?

hocam timeshift ile sistem yedeği alınıyor. problem olduğunda o yedekten tekrar yükleyebiliyorsunuz. isterseniz belirli aralıklarla yedek alınmasını ayarlayabiliyorsunuz. gerekli programlarınızı kurup yedek alın onu başka bir ortamda saklayın gerektiği zaman oradan tekrar yüklersiniz.

Merhabalar Ventoy ekranında CTRL + R basınca grup2 olarak ayarlıyor. Daha sonra harddisk görünüyor.

BBNET
Geri