bilişim tek. dersinin saati neden az sorusuna akim cevabı

Kodla Büyü

aaaxxaa

Üye
İlgili Mercilerin Cevabı:

___________________________________________________________________________________________________

23.11.2011
Bilindiği üzere Bilişim Teknolojileri branşı yakın zamanda müfredata girmiş, yeni bir branştır. Bu branşa ilk defa atanan öğretmenlerden en kıdemlisinin hizmeti en fazla 10-12 yıllıktır. Onun için bu branşta mevcut öğretmenlerin yakın zamanda emekli olma durumu yoktur. Bir branşa her atam döneminde atama yapılıyorsa ve emeklilik olayı yoksa bu branşta ki öğretmen açığı sadece yeni açılan okullara endeksli olur. Bir havuz düşünün; havuzun doldurma musluğu açık, boşaltma musluğu kapalı ise havuz belli bir süre sonra dolacağı için doldurma musluğu doğal olarak kısılacaktır. Hal böyle olunca atama sayısı doğal olarak azalacaktır. Diğer branşlarda her yıl yüzlerce öğretmen emekli olduğu için sürekli kadroları boşalmaktadır. Bir branşta öğretmen açığı azaldıkça doğal olarak atama sayısı da azalacaktır. Bu sadece Bilişim Teknolojileri branşı için değil, müfredata yeni giren tüm dersler için aynıdır.
Bazı öğretmen ve öğretmen adayları bunu bildiği halde, her fırsatta branşımız önemsenmiyor, bilişim çağında bilişim branşına değer verilmiyor, branşımızın haftalık ders saati sayısı düşürüldüğü konusunda serzenişte bulunmaktadır. 8 yıl içinde hemen, hemen her okula bilişim sınıfı açan akabinde Fatih Projesini uygulamaya alan Bakanlığımızın Bilişim Teknolojilerini önemsememesi düşünülemez. Ayrıca bilim ve teknoloji geliştikçe yeni alan ve branşlar ortaya çıkmaktadır. Bu vesileyle ders sayısı artıkça günde 8 saat yetersiz gelmektedir. Ya bazı branşlarda ders saati sayısını düşüreceksiniz veya günlük ders (mesai) saati sayısını artıracaksınız ya da Cumartesi günleri de eğitim yapılacaksınız. Bunlarda hiçbirini yapamadığınız zaman bazı dersleri müfredatta çıkarmak zorunda kalırsınız. Bakanlığımız bunlardan bazı derslerin haftalık ders saati sayısını istemeyerek düşürmeyi tercih etmiştir. Hangi dersin haftada kaç saat olarak okutulacağına ise eğitim konusunda uzman heyetlerce karar verilmektedir.
Zaten Akıllı Tahta Uygulamasına geçilince ayrıca bilişim laboratuarına gerek kalmayacaktır. Çünkü Bilgisayar üzerinde yaptığınız tüm işlemleri, Akıllı (interaktif) Tahta üzerinde de yapabileceksiniz.

Bilişim çağında hem Bilişim Teknolojileri ve hem de bu dersin öğretmenleri son derece önemli olduğunu bakanlığımızda daha iyi bilen yoktur. Mevcut yönetmeliğe göre atanmak isteyen adayların mutlaka yeterli puan alması şarttır.
Bakanlığımıza, 2011 yılı için tahsis edilen ve yıl içinde boşalan tüm öğretmen kadrolarına atama yapılmıştır. Atama hakkında, öğretmen adaylardan gelen şikâyet, eleştiri ve 2012 KPSS’ den önce ek atama yapılması talepleri Sayın Bakanımıza rapor edilmek üzere not alınmaktadır ve konu Sayın Bakana iletilecektir. İyi günler ve mutlu yarınlar dileriz.
Milli Eğitim Bakanlığı -

yorum sizin vah vah halimize.

aaaxxaa' Alıntı:
İlgili Mercilerin Cevabı:

Bilişim çağında hem Bilişim Teknolojileri ve hem de bu dersin öğretmenleri son derece önemli olduğunu bakanlığımızda daha iyi bilen yoktur.

yorum sizin vah vah halimize.

adamlar biliyolar daha ne desin yaw :verymad:

Zaten Akıllı Tahta Uygulamasına geçilince ayrıca bilişim laboratuarına gerek kalmayacaktır işte bu cümleden sonra bittim akıllı tahta var ne gerek var öğretmene herşeyi yapıyor akıllı tahta zaten :x

aaaxxaa' Alıntı:
Zaten Akıllı Tahta Uygulamasına geçilince ayrıca bilişim laboratuarına gerek kalmayacaktır. Çünkü Bilgisayar üzerinde yaptığınız tüm işlemleri, Akıllı (interaktif) Tahta üzerinde de yapabileceksiniz.

iki öğrenciye bir akıllı tahta düşecek sanırım! burda onu mu kastetmiş, bts nin yerini tutmayacağına göre tabletleri düşünüp konuşuyorlar, 5 sene sonra onlara da gerek kalmadı derler yerine ne bulacaklar bakalım..

Havuz problemine bağlamışlar anladığım kadarıyla.

Kopyala yapıştır olmayan bir cevap

Burada önemsediğini söyledikleri bilişim teknolojileri eğitimi değil bilişim teknolojilieri araçları, parayla alınanlardan.

havuz problemine girmiş..
muslukları kısacakmış şöyle böyle..
yahu arkadaş ne musluğundan bahsediyor bunlar..
bunların yaptığı "havuzları yıkmak"

Bilişime verdikleri önemin yarısını bilişim tekn. öğretmenlerine verseler herşey harika olurdu. tamam varsayıyorum öğretmen ihtiyacı azalmıştır onu anlarımda var olan öğretmeni ordan oraya sürmek ne mantıkdır veya dersleri azaltmak gerekiyorsa topyekün dersleri kaldırmanın mantığıda meçhuldür. hadi dersleride kaldırdın başka alanda size ihtiyaç var dedin kaç yıldır bu sisteme düzen getirememek ne becerisizliktir.

cevabı yazan arkadaşta bıkmış işinden bıkmış heralde, üniversite sınavına hazırlanıyor, baksanıza havuz problemi çözmüş resmen.

Hocam adamla msn de mi konulştunuz naptınız. Yazıyı memurlar.net ten almış galiba resmi kurum dilinden çok blog, forum dili gibi olmuş. Adam caınıdan bezmiş mi napmış yazık valla bide sabırla arkadaşına anlatır gibi örnekler falan vermiş. Sevdim bu adamı.

Bakanlığımız bunlardan bazı derslerin haftalık ders saati sayısını istemeyerek düşürmeyi tercih etmiştir. Hangi dersin haftada kaç saat olarak okutulacağına ise eğitim konusunda uzman heyetlerce karar verilmektedir.
k.h.k çıkarırken, hiç istemeyerek yada bir uzmanın görüşü alınmıyorda bir tek ders saatlerinin sayısını belirlemede mi bu yöntem izleniyor? çok komik yaa. sanki bundan önceki nesil günde 10 saat dersle büyümedi !!!

akıllı tahta ile uygulamalı yapılan bir ders arasındaki bağlantıyı kuramadım...
Birde havuz problemi süper 1.Musluk(Rehberlik) 5V hızıyla açık tutulmaktadır, 2.Musluk(Bilişim Tekn) ise 2V ile açık tutulmaktadır.. musluklar aynı anda açılmaya başlandıktan 11 yıl sonra 2.Musluk kapatılır ama neden kapatıldığının mantığı yoktur... 1.Musluğa diyecek birşeyimiz yokta Mantık buysa 1.Musluk niye hala daha aynı hızda akmaya devam ediyor...

üslübunu ve örneklerini beğenmeyebilirsiniz ama atama konusunda söyledikleri mantıken doğru

ne yapılabilir

eğitim fakültelerinde BT bölümlerini kapatırsın

bu kadar çok mezunu olmaz

dolayısıyla 1000 kişiden 50 kişi atanacağına 100 kişiden 50 kişi atamış olursun

eğitim fakülteleri böyle mezun vermeye devam ederse bu iş çözülmez

+ bölümümüz 20 sene daha (istifa, başka memuriyete geçiş hariç) emekli vermeyecek

hersene atama sayımız mutlaka azalacaktır

ders konusunda ise bakanlık çok yanlış yapılıyor

bilgisayar destekli eğitim ile bilgisayar eğitimi farklı şeyler

bunu kavrayamamış yazıyı yazan eleman

4 ve 5 lerde 2 saat olmak zorunda olan bir ders BT

6-7-8 de ise 1 er saat

Geri