Bilişim tek ve yaz dersinde uygulamalı sınav yapan var mı?

Kodla Büyü

besi_gok

Üye
Arkadaşlar bizim okulda teknoloji tasarım , görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi dersleri yazılıyı uygulamalı yapıyorlar ve e okulda yazılı notu olarak giriyorlar. Bizim dersimizde bunlar gibi uygulamalı bir ders olduğu için bende sınavları uygulamalı yapmak istiyorum
Bu şekilde uygulamalı sınav yapan varmı aranızda sormak istedim.

Yapilabilir hocam, ben ikinci sinavi uygulamali yapacagim ornegin. Ancak uygulama sinavinin olcego net olmali ve uygulama sonucu ortaya cikan urunler olcege uygun degerlendirmeli. Uygulama sinavinin ardindan da urunlerin webde yayinlanmasi iyi olacaktir. Hem ogrenciler gorur hem de velileri.

Ben iki sınavıda uygulamalı yapmak istiyorum. Çünki yazılı sınavda öğrenciler çok düşük notlar alabiliyor bu da sonra sıkıntı oluyor. (daha önce not verdiğimiz dönemde yaşanmıştı).
İkisinide uygulamalı yapıp dosyaları cd de biriktirmeyi düşünüyorum.

Ben de ilk sınavı yazılı, ikinciyi uygulamalı yapacağım. Uygulamalı sınav dökümanlarını cd ortamında teslim edeceğim.

İlköğretim kurumları yönetmeliğinde bilişim tekn. ve yazılım dersinin uygulama sınavı ile ilgili net bir bilgi yok. Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, teknoloji ve tasarım dersleri için öğretim programındaki ölçme ve değerlendirme etkinlikleri esas alınır demiş. Acaba biz de bizim öğretim programına göre ölçme değerlendirme yapabilir miyiz ? Yani öğretim programını temel alarak çocuklara uygulamalı sınav yapabilir miyiz? Bu konu benim kafamda çok fazla soru işareti yaratıyor.

Geri