Bilişim Tekn. 12 Sınıf ders 40 tan 42 ye çıkarılmış

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan suferi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

suferi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ders dağıtımlarını yapmaya başladık.Yapılan değişiklikleri incelerken birşey farkettim.
MEB Ortaöğretim Kurumlarının 10, 11 ve 12. Sınıflarına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri'nde en altta açıklamalar kısmında (30.sayfada )
Anadolu Meslek Liseleri için;
"Bilişim Teknolojileri alan ve dallarına ait haftalık ders çizelgesinde, 12. sınıfın seçmeli derslerine ait haftalık ders saati sayısı 2 saat artırılarak bu sınıfın haftalık ders saati sayısı toplamı 40’tan 42’ye," çıkarıldığı yazıyor.
"Bilişim Teknolojileri alan ve dallarına ait ders çizelgesinde, 11. sınıfa 2 saat seçmeli ders ilave edilerek bu sınıfın haftalık ders saati sayısı toplamı 35’ten 37’ye yükseltilmiştir."

:) ben Anadolu kısmını okumamışım.Soru olarak yönelttim sonra farkettim kusura bakmayın...bilgi olarak yukarıda kalsın.

10.sınıflardan itibaren kademeli olarak uygulanacağı için bu yılki 12. sınıflarda geçerli değil hocam. şun an 10. sınıflar 12. sınıfa gelince geçerli olacak.

mygold' Alıntı:
10.sınıflardan itibaren kademeli olarak uygulanacağı için bu yılki 12. sınıflarda geçerli değil hocam. şun an 10. sınıflar 12. sınıfa gelince geçerli olacak.
..
+1
sadece 10. sınıflar etkileniyor o yönetmelikten bu sene

http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... elgesi.rar
ilgili bağlantıdaki açıklamaya göre anadolu ticaret meslek liselerinde bilişim teknolojilerinde mevcut 10. sınıflar icin ;
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ (1) (1)(2)
PROJE HAZIRLAMA (1) (1)(2)
ifadelerinde (1) ve (1)(2) neyi ifade ediyor, ilaveten bu sene 10. sınıfta okuyan öğrenciler için bu derslerden seçim yapılabilir mi seçmeli ders olarak?

hocam parantez içindekiler verilebilecek ders saati sayısını ifade ediyor
1 yazanlar 1 saat
1 2 yazanlar 1 veya 2 saat verilebilir demek
.
eğer daha önce seçmeli ders olarak vermediyseniz (9. sınıfta) tabiki verebilirsiniz.
adı üstünde seçmeli :)

Birinci 1 okul boyunca kaç defa seçileceği
(1),(2) ifadesi ise kaç ders seçilebileceğini gösteriyor.
Yani öğrenci lisede Bilgi ve İlet Tek. dersini 1 defa alabilir. okul idaresinin seçtiği derslere göre 1 saat yada 2 saat olabilir

Geri