Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği

Kodla Büyü

duChamp

Üye
arkadaşlar ben bu bölümde okuyorum lisede hedefim öğretmenliğini kazanmak teknik eğitim fakültelerinde okuyanlar eğitim fakültelerine göre daha avantajlıymış sanırım tef mezunları lise ortaöğretim karışık girebilirken eğitim fakültesi mezunları sadece ortaöğretime giriyorlarmış bana tavsiyede bulunurmusunuz bu bölümün öğretmenliğini seçmelimiyim seçtim hangi üniversiteye gitmeliyim kafamda çok soru işareti var aslında

Buzkırıcı' Alıntı:
mühendisliğini oku ister öğretmen ol ister kendini geliştir özelde iş yap.
Hocam Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına artık mühendis olma hakkıda tanınıyor ben bu bölümün öğretmenliğini güzel bir tef üniveristede okusam bi yandan kpss ye hazırlanırken ya yüksek lisans yada mühendis olmaya çalışsammı diye düşünüyorum birde bana önerebileceğiniz teknik eğitim fakültesi var mı

Teknik eğitim fakültelerine 2010 dan itibaren öğrenci alınmıyor.
Direk mühendislik fakültelerine odaklanın

Teknik Eğitim Fakülteleri kapatıldı, yerine Teknoloji Fakülteleri açıldı.... İlla Bilişim Teknolojileri Öğretmen olucam diye düşünüyorsan EĞİTİM FAKÜLTESİNE gideceksin. Sana Önerim Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü...

siteyi az araştırda öyle sor çekirge
yeterince bilgi var.
NOT: son zamanlardaki sevincimiz bölümümüzün çok iyi durumda olduğundan değil uçurumdan döndüğündendir.
fırsatın varsa ilk mat oku

kily' Alıntı:
yeterince bilgi var.
NOT: son zamanlardaki sevincimiz bölümümüzün çok iyi durumda olduğundan değil uçurumdan döndüğündendir.
hocam bende bu bölümün öğretmenliğinden umutsuzdum baktım 5 ve 6.sınıflara zorunlu hale getirildi düzelicek herhalde diye düşündüm sonuçta benim önümde daha 2 sene lise eğer ilk senemdede kazanırsam 4 senede üniversite var yani 6 sene var herşey yolunda giderse gitmelimiyim gitmemelimiyim bilişim teknolojileri 5 ve 6.sınıflara zorunlu hale getirildi devamı gelir mi acaba diye düşünüyorum

Sizin zamanında düştüğünüz hataları söyleyiverinde bizde aynı hatalara düşmeyelim diye açtım bu konuyu

duChamp' Alıntı:
eğitim fakültesi mezunları illa ortaöğretime mi derse giriyor ya tüh
Sevgili Öğretmen Adayı Liseli kardeşim,

Yeni gelişmelerle ilgili bilgin yoktur diye tahmin ediyorum,
google'da ulusal öğretmen strateji belgesi taslağı diye yazarsan oradan karşına çıkacak dökümanda gelecek dönemde
"ortaöğretimde görev yapacak öğretmenlerin alan fakültelerindne mezun olup (teknolojik pedagojik formasyon) yüksek lisans yaptıktan sonra atanacaktır" ifadesini görürsün.
Bu sebeple bu siteden bilgi almaya çalışmaktansa bir dershaneye gidiyorsan orada ki rehber öğretmenine yoksa yada rehber öğretmenin cahil kaldıysa :) çevredeki bir güvenilir iyi bir dershanenin rehber öğretmenine bu konu hakkında danışırsan daha doğru bilgi alırsın.

önünde daha çok yol var. önce hayatını yaşa. Sonrası kolay Allah'ın vardır bir planı senle ilgili. Belkide vazgeçip başka bir alana yöneleceksin...

6 sene sonrasına göre plan yapma. canın bir ömür boyu ne iş yapmak istiyorsa o bölümü oku. gerekirse bir yıl geç git ama istediğin bölümü oku. hayat uzun çünkü.

goodielife' Alıntı:
önünde daha çok yol var. önce hayatını yaşa. Sonrası kolay Allah'ın vardır bir planı senle ilgili. Belkide vazgeçip başka bir alana yöneleceksin...
Aynen öyle hocam ALLAHÜ TEALA bilir ne olacağımıda böyle boş boş duramam hocam ben yolumu çizmem lazım gerçi artık meslek liselerinde alan dışı tercihlerde puan kırmıyorlar çatır çatırda seçerim istediğim bölümü üniversite sınavında ama bir yol çizmem lazım kendime

ben BÖTE ye başladığımda KPSS'ye giren atanıyodu. 2010 mezunuyum. derslerin kalktığı yıldır kendileri. evdeki hesap çarşıya uymadı. 6 yıl sonra ne olacağı hiç bilinmiyor. Yine de mesleğimi seviyorum o ayrı konu. :)

kily' Alıntı:
yeterince bilgi var.

:+1: Aynen, şimdiki aklım olsa kesinlikle Mat. okurdum. İlk Mat, Lise Mat farketmez...

Özel dersten dabıl dabıl yaparsın :++:

Ailenin geçimini sağlayabilmen için maaş çok önemli, yani eve yüksek miktarda para girmeli. Ama helal yollardan tabii ki..

Bu arada ek bilgi, lisedeyken hayat biraz daha kolay geliyordu, daha idealisttim, hayattaki her türlü kötülüğü, pisliği düzeltmeye çalışacaktım hatta düzeltecektim, büyük adam olacaktım felan filan.... Belki sende de bu tür bir idealistlik vardır diye söylüyorum bunları. Sen önce evinin idaresini maddi-manevi sağlam tut da gerisini boşver. Yani tamamen boşverme de zaten ailenin geçimini sağlayabilmekten başka bişeye zaman bulamıyosun.

O yüzden geliri çok olan mesleklere yönel.

duChamp' Alıntı:
goodielife' Alıntı:
Aynen öyle hocam ALLAHÜ TEALA bilir ne olacağımıda böyle boş boş duramam hocam ben yolumu çizmem lazım gerçi artık meslek liselerinde alan dışı tercihlerde puan kırmıyorlar çatır çatırda seçerim istediğim bölümü üniversite sınavında ama bir yol çizmem lazım kendime
bak kardeşim artık eskisi gibi idealler uğruna yürünmüyor çünkü ekmek aslanın midesinde artık
önce sınavdan yüksek puan almaya odaklan ondan sonra puanını alınca bak araştır
her yıl değişik şeyler oluyor ben 2. sınıftaydım üniversitedeki hocam söyledi artık dersler seçmeli ve sizden 400 kişi atanacak diye
ama ben hiç umudumu kesmedim 5 yılı doldurmak üzereyim daha yeni bu zorunlu ders olayı çıktı ki ben sürekli dua ediyordum etkisinin büyük olduğuna eminim daha iyiye de gidecektir ama ben bak 27 yaşında çocuklu bir bayanım seneye adalet okumaya başlıycam ve üniversite sınavına da hazırlanıcam eğer burdan tayin olduğum yerde okuma imkanım olursa diyetisyenlik okuycam
belki sana yol gösterici olur
biz buraya tıp puanıyla yerleştik ama müzikten resimden kötü durumdayız anlıyomusun
allah bahtını açık etsin

AKADEMİA' Alıntı:
kily' Alıntı:
yeterince bilgi var.

:+1: Aynen, şimdiki aklım olsa kesinlikle Mat. okurdum. İlk Mat, Lise Mat farketmez...

Özel dersten dabıl dabıl yaparsın :++:

Ailenin geçimini sağlayabilmen için maaş çok önemli, yani eve yüksek miktarda para girmeli. Ama helal yollardan tabii ki..

Bu arada ek bilgi, lisedeyken hayat biraz daha kolay geliyordu, daha idealisttim, hayattaki her türlü kötülüğü, pisliği düzeltmeye çalışacaktım hatta düzeltecektim, büyük adam olacaktım felan filan.... Belki sende de bu tür bir idealistlik vardır diye söylüyorum bunları. Sen önce evinin idaresini maddi-manevi sağlam tut da gerisini boşver. Yani tamamen boşverme de zaten ailenin geçimini sağlayabilmekten başka bişeye zaman bulamıyosun.

O yüzden geliri çok olan mesleklere yönel.
Yani hocam genel kültür öğretmenliğine yönel atanamazsan bile özel dersten para kazanırsın diyorsun değil mi ben bunu anladım burdan :D
Valla hocam hiç idealist falan değilim ben kendimi kurtarmaya çalışıyorum dolgun bir maaşla çalışmak istiyorum o yüzden şimdiden geleceğime yön vermeliyim hangi üniversitede hangi bölümde okumalıyım okul bitince neler yapmalıyım bunları belirlemenin peşindeyim ben

kumsal540' Alıntı:
duChamp' Alıntı:
goodielife' Alıntı:
bak kardeşim artık eskisi gibi idealler uğruna yürünmüyor çünkü ekmek aslanın midesinde artık
önce sınavdan yüksek puan almaya odaklan ondan sonra puanını alınca bak araştır
her yıl değişik şeyler oluyor ben 2. sınıftaydım üniversitedeki hocam söyledi artık dersler seçmeli ve sizden 400 kişi atanacak diye
ama ben hiç umudumu kesmedim 5 yılı doldurmak üzereyim daha yeni bu zorunlu ders olayı çıktı ki ben sürekli dua ediyordum etkisinin büyük olduğuna eminim daha iyiye de gidecektir ama ben bak 27 yaşında çocuklu bir bayanım seneye adalet okumaya başlıycam ve üniversite sınavına da hazırlanıcam eğer burdan tayin olduğum yerde okuma imkanım olursa diyetisyenlik okuycam
belki sana yol gösterici olur
biz buraya tıp puanıyla yerleştik ama müzikten resimden kötü durumdayız anlıyomusun
allah bahtını açık etsin

Amin inşallah ya amacım hedef belirlemek buradaki insanlar görmüş geçirmiş okumuş insanlar bana yol gösterirsiniz diye açtım ben bu konuyu en azından sizin zamanında düştüğünüz hatlara düşmem sizin sayenizde teşekkürler yorumlarınız için

duChamp' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:
Hocam Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına artık mühendis olma hakkıda tanınıyor ben bu bölümün öğretmenliğini güzel bir tef üniveristede okusam bi yandan kpss ye hazırlanırken ya yüksek lisans yada mühendis olmaya çalışsammı diye düşünüyorum birde bana önerebileceğiniz teknik eğitim fakültesi var mı
Mühendisliklerden başla sıralamaya.
Sonra TEF leri yazarsın.

biz bulaştık iyi halt ettik sende buyur bulaş. bence avukat yada doktor ol, olmadı en kötü özel eğitimci öğretmen ol

joombal' Alıntı:
duChamp' Alıntı:
Buzkırıcı' Alıntı:
Mühendisliklerden başla sıralamaya.
Sonra TEF leri yazarsın.

HocAm TEF diye bir şey yok artık teknoloji mühendiliği fakültesi oldu hepsi(Eski mezunlarada tamamlama programı ile mühendislik veriliyor şu aralarda)...Klavuzda boşuna tef arattırma millete....

Geri