Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim Mühendislikten mezun oldm

Kodla Büyü

forumicinforum

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar. Bilişim Teknolojileri öğretmiyim 7 yıllık. Şimdi uzaktan eğitimden bilgisayar mühendisliği bölümünü bitirdim. Aynı bölümde okuduğum arkadaşlar hep maaşlarının artacağından ya da kademe derece alacağından bahsediyor. Acaba ööğretmenlikte böyle bir şey var mı bilen varsa ya da daha önce benimle aynı durumda olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim. Mezun olana kadar bunları düşünmek istemedim çünkü motivasyonumu bozuyordu bir işe yaramayacak diye düşünmek. Kurum içinde farklı bir göreve alırlar mı acaba? Her hangi bir fikri olan varsa lütfen yazsın...

Dört yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerden yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatını almış
olanlar ile bunlardan öğretmenlik hizmetinde çalışanlar
, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen
Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ile uygulamalı
Endüstri Sanatları Yüksek Okulu mezunları(1), Teknik Eğitim Fakültesi (Yüksek Teknik Öğretmen Okulu ve Güzel Sanatlar
Fakültesi, İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) mezunları (2), öğrenimlerine göre tesbit edilen giriş derece
ve kademelerine bir derece

657 36. madde A/2

Böte mezunuyum şuan kpss ye falan girmedim. Belki bu bekleme süresini meslek lisesinde geçiririm. Henüz yeni ulaştı elime bilgisayar mühendisliği mezuniyet belgesi. Bu sene için neler yapabilirim diye düşünüyorum ama aklıma bir şey gelmiyor. Kpss ye girmeden neler yapılabilir onları araştırıyorum. Ortaokuldayım şuan ders saatim çok az. İl içi tayin isteyemedim yıl şartından. Şu derece kademe olayı hoşuma gitti inşallah verirler... :)

Hocam hayırlı olsun.
Bu arada hangi üniversitenin uzaktan eğitimini bitirdiniz.
Tecrubelerinizi paylaşabilir misiniz?

Ahmet Yesevi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Bİlgisayar Mühendisliği/Lisans bölümü. Lys puanı ile tercih yaptım. 3 senede yani 6 dönemde fazla fazla (8'er ders dönemlik ) alarak mezun oldum. Vizeler internetten finaller Ankara'da hafta sonu iki gün içinde yapılıyor.Ocak ve Haziran ayında finaller oluyor. Büt ler de 3 hafta sonra falan. Ayrıntılar bunlar merak ettiğiiz başka şeyler varsa sorabilirsiniz. Dersler çok kolay değil. Ama finaller ve vizeler çoktan seçmeli olduğu için bazılarını bilmeden de doğru yapma ihtimalin ooluyor. Hem baraj hem de çan eğrisi gibi bir şey vardı sanırım. Bazı derslerden çok az soru yapıp geçiyordum.Not Sistemini tam olarak anlayamadım zaten. Tavsiye ederim okumanızı...Sınıfımızda 48 yaşında başlayan bile vardı o da bir kaç ders bıraktı sanırım 4.seneye. Yani yaş ortalaması yüksek ve genelde memurlar okuyordu. Söyleyeceklerim bu kadar... :) (Benim okula başlamadan önce merak ettiğim şeyler bunlardı yani)

forumicinforum' Alıntı:
Böte mezunuyum şuan kpss ye falan girmedim. Belki bu bekleme süresini meslek lisesinde geçiririm. Henüz yeni ulaştı elime bilgisayar mühendisliği mezuniyet belgesi. Bu sene için neler yapabilirim diye düşünüyorum ama aklıma bir şey gelmiyor. Kpss ye girmeden neler yapılabilir onları araştırıyorum. Ortaokuldayım şuan ders saatim çok az. İl içi tayin isteyemedim yıl şartından. Şu derece kademe olayı hoşuma gitti inşallah verirler... :)
.
hocam hayırlı olsun.
BÖTE mezunu iseniz 9/ 1 den başlamışsınızdır. Yukarıda arkadaşın paylaştığı yönetmelik maddesini ilgi göstererek 1 derece almak istediğinize dair okul müdürlüğünüze dilekçe verin. dilekçeye diploma fotokopinizi de ekleyin.

ilk ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ni bekleyin. Atama alanınızı değiştirin. (Not: Zaten BT öğretmeni olduğunuz için belki alan değişikliği bile beklemenize gerek olmayabilir. Bununla ilgili BİMER e görüş sorabilirsiniz)

BaRBaRYaN' Alıntı:
forumicinforum' Alıntı:
.
hocam hayırlı olsun.
BÖTE mezunu iseniz 9/ 1 den başlamışsınızdır. Yukarıda arkadaşın paylaştığı yönetmelik maddesini ilgi göstererek 1 derece almak istediğinize dair okul müdürlüğünüze dilekçe verin. dilekçeye diploma fotokopinizi de ekleyin.

ilk ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ni bekleyin. Atama alanınızı değiştirin. (Not: Zaten BT öğretmeni olduğunuz için belki alan değişikliği bile beklemenize gerek olmayabilir. Bununla ilgili BİMER e görüş sorabilirsiniz)

İl içi tayinden başvuru yapamadım yıl şartı olduğu için. Acaba alan değişikliği zamanı geldiğinde okulumu değiştirme ihtimalim olabilir mi? Yani teknik bir liseye tayinim çıkar mı?

Geri