Bilişim Teknolojileri dersi 2 saat

Kodla Büyü

ogretmen_23

Site Gezgini
Arkadaşlar bugün bi arkadaşımın okuluna gittim. 5,6,7 ve 8. sınıflarda Bilişim teknolojileri dersi 2 saat olarak seçilmiş ve 39 saat ders var. Norm sayısı 2 ye çıkarılmış okulda. Acaba bu olay tüm orta okullarda mı geçerli bilginiz varmı?

Yanlış yapılmıştır. Yeni çerçeve program sadece 1., 5., ve 9. sınıflar için geçerlidir. Dolayısıyla sadece 5. sınıflarda 2 saat Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi seçilebilir, 6, 7 ve 8. sınıflarda eski sisteme göre 1'er saat Bilişim Teknolojileri dersi seçilmesi gerekir.

Benim okulumda da 5-6-7-8 ler 2'şer şube, dolayısıyla 2şer saatten toplam 16 saat ders seçildi.
Bana kalırsa kademeli geçişle sadece 5 lere 2şer saat, diğerlerine 1 er saat seçilmesi gerekirdi.

Emin olan biri bizi bilgilendirsin.
Son durum nedir?

Yeni bi değişiklik yapılmadıysa TTK başkanının söylediği geçişlerin kademeli olacağı ve yeni seçmeli derslerin 1. ve 5. sınıflarda uygulanacağı.

şöyle bir sorun var. yeni müfredat sadece 5. sınıflar için geçerli ancak ders saatinin artımı tüm şubeler için geçerli. dün sordum müdüre. kalan 8 saat nasıl dolacak diye? ses yok. ama formatörlük kalkacak dedi.

derscizelgesi.jpg

bayraMNS' Alıntı:
şöyle bir sorun var. yeni müfredat sadece 5. sınıflar için geçerli ancak ders saatinin artımı tüm şubeler için geçerli. dün sordum müdüre. kalan 8 saat nasıl dolacak diye? ses yok. ama formatörlük kalkacak dedi.
Benim bildiğim ders saati artırımı da kademeli olacak ve bu sene sadece 5. sınıflarda 36 saat olacak.

5'lerde Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi seçilebilir ve 2 saatliktir
6-7-8'lerde Bilişim Teknolojileri dersi seçilebilir ve o 1 saattir.

5 ve 6. sınıflar 36 saate 7 ve 8. sınıflar 37 saate çıkıyor. 5 lerin hergün 1 saat geç çıkması söz konusu olamaz bence

KöfteHoRr' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:
Benim bildiğim ders saati artırımı da kademeli olacak ve bu sene sadece 5. sınıflarda 36 saat olacak.

bi düzensizlik olur onlar hergün 1 saat geç mi gidecek?

ogretmen_23' Alıntı:
hocam peki 6,7 ve 8. sınıflarda okul mu seçecek seçmeli dersleri. Ama her durumda bizim ders 2 saat :)
Zaten eski sistemde de seçmeli dersleri öğrencinin seçmesi gerekiyordu, dolayısıyla da düzen aynen işleyecek. Sadece dersler eski çizelgeden seçilecek, dolayısıyla da daha önceki çizelgede olmayan 2 saatli BT ve Yazılım, Kur-an'ı Kerim gibi dersler seçilemeyecek bu sene için.

bayraMNS' Alıntı:
KöfteHoRr' Alıntı:
bayraMNS' Alıntı:

bi düzensizlik olur onlar hergün 1 saat geç mi gidecek?
Kademeli geçiş uygulanacak dediğine göre öyle olacak demekki. Sonuçta mantıken de baktığın zaman 6-7-8. sınıflarda eski çizelge uygulanacağına göre eski çizelge haftalık 30 saat ders öngörüyordu, başka yerden ders seçemeyeceklerine göre öyle olacak.

KöfteHoRr' Alıntı:
Yanlış yapılmıştır. Yeni çerçeve program sadece 1., 5., ve 9. sınıflar için geçerlidir. Dolayısıyla sadece 5. sınıflarda 2 saat Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi seçilebilir, 6, 7 ve 8. sınıflarda eski sisteme göre 1'er saat Bilişim Teknolojileri dersi seçilmesi gerekir.
doğu alan hocamın söylediği gibi..

evet bazı okullar yanlış yapıyor.yeni çizelge sadece 1. ve5. sınıflarda geçerli.Zaten resmi yazıda açıkça yazıyor.

malum herkes kafasına göre ders seçtiği ve norm girdiği için benzer sıkıntılar var.bu sene sadece 5lerde 2 saat diğerleri devam 1er saate...

hakand77' Alıntı:
malum herkes kafasına göre ders seçtiği ve norm girdiği için benzer sıkıntılar var.bu sene sadece 5lerde 2 saat diğerleri devam 1er saate...
mebin genelgesi ile tescillenmiş oldu

arkadaşlar seçmeli dersi öğrenciler seçecek diye biliyorum bu yıl yanlış mıyım acaba. en az 10 öğrenci dersi seçtiği takdirde ders açılacak diye biliyorum.

umutozturk51' Alıntı:
arkadaşlar seçmeli dersi öğrenciler seçecek diye biliyorum bu yıl yanlış mıyım acaba. en az 10 öğrenci dersi seçtiği takdirde ders açılacak diye biliyorum.
12

hocam sayı 10 genelgede yazıyor.ancak öğrencilerin seçmesi zor.zira okul açılmadan öğrencileri bulup dilekçe doldurtmak mümkün görünmüyor.bence dersler seçilir, dilekçeler doldurulur veliler imzalar.olay basit...

5. sınıflarda 2 şer ders saati olacagi netlesti. Simdi bir okulda 3 şube 5. sınıf oldugunu dusunelim. 40 ar kisi desek sınıfları 120 ogrenci eder. Bu 120 ogrencinin 60 tanesi bilişim tek. seçti diyelim. A şubesi 20 kişi, B şubesi 35 kisi ve C subesinden 5 kisi secti diyelim. Bu C subesindeki diger sınıflara dagitilabilir mi? Yoksa 5 kisiyle mi ders islenir?

Seçmeli derslerle öğrencilerin akademik başarılarının yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerinin geliştirmelerinin amaçlandığını belirten Dinçer, seçmeli derslerin öğrencinin ilgi, yetenek ve isteklerine göre velisinin de rehberliğinde öğrenci tarafından seçileceğine işaret etti.
Bakan Dinçer, 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak seçmeli derslerin seçiminde dikkat edilecek hususlara değindi. Buna göre, ortaokullarda kayıtlı 5. sınıf öğrenciler bakanlığın ”www.meb.gov.tr” internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 3-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar verecek.
Ortaokul 5. sınıf öğrencileri yayımlanacak dilekçeye göre seçmeli dersleri belirleyerek, 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul veya imam hatip ortaokul müdürlüğüne ulaştıracak.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarında seçmeli derslerde aynı öğretim programları uygulanacak.
Haftalık ders saati sayısına göre ortaokullarda 8 saat, imam hatip ortaokullarında ise 4 saat seçmeli ders seçilecek.

kaynak: www.ogretmenx.com

Geri