Bilişim Teknolojileri Dersi 4 Saat Oluyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turapt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
benim gibi laboratuvarı olmayan bir okul, değil 4 saat, 2 saat bile çok. Önce okullara laboratuvar yapın, sonra ders saatini değiştirin. Kervan yolda düzelir mantığıyla, hep olan bize ve çocuklara oluyor.

Benim doğru düzgün labaratuarım yokki 4 saat ne yapıcam. Önce labaratuar kurulmalı bence

Öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Olsa bile kısa bir süreliğine olur. Öğrenci ve öğretmenlerin FATİH porjesine uyumunun sağlanması adına.

okanformula' Alıntı:
benim gibi laboratuvarı olmayan bir okul, değil 4 saat, 2 saat bile çok. Önce okullara laboratuvar yapın, sonra ders saatini değiştirin. Kervan yolda düzelir mantığıyla, hep olan bize ve çocuklara oluyor.
aynen hocam :+1:

olan var olmayan var. olanlarınki çok mu iyi yook. kimi win7 kimi xp kullanıyor. officeler aynı durumda 2003 2007 2010 . doğru düzgün ders yazılımı yardımcı programlar yok . dersi anlatacak animasyonlar yok. çocukların ilgisi hiç yok. ben biliyorum deyim adnı yazmıyorlar . anlattığının unutuyorlar. ders kitabı yok müfredat bütünlüğü hiç yok. boşverin bunları. bırakın ben formatör olup tamirciliği, ders anlatmaya tercih ederim. en azından bakım yapıp önlem alınca bilgisayarlar epey bir tamir istemiyor. gerekirse komple değişiyor. 2 saat yeter yeter. :)

Laboratuvar yok olanlar da hiç iyi durumda değil. Bu da yetmezmiş gibi Fatih Projesi için pilot okul seçildi(daha gelen giden yok). Müdür bey bilgisayarları düştü, laboratuvar olmayacak büyük ihtimalle dedi. Şimdi akıllı tahta gelse ne tablet gelse ne 4 saat olsa ne. Ben çocuklara uygulama yaptıramadıktan sonra , tabletlerin yazılım alt yapısı da hazır değil. Ne kadar seviyorlar bodoslama iş yapmayı. Alt yapı yok okul yetersiz pilot okul seçtik hop akıllı tahta kurulacak.. Lisede öğretmenler sunumları göstermekten başka hiçbirşey için kullanamıyorlar. İşin bir de şu boyutu var, tamam 4 saat yap peki ama hani ders kitabı ? Herkes kafasına göre takılıyor. Seçmeliden farkı yok ki dersin.

Birileri yukardan karar alıyor 2 saat olsun diyor sonra bakıyorlar olmuyor ya o zaman 4 saat olsun diyorlar ne kitap var ne lab var ohhhh... ne ala memleket...

arkadaşlar bu habere şu şartlar sağlanırsa sevinirim:
1-labaratuarlar yenilenmeli
2-müfredat yenilenmeli(şahsi fikrim teknik konular azaltılmalı)

5 ve 6 larda 4 saat , 9 ve 10 larda zorunlu 2 saat yaparlarsa ortaokullarda kimse btr olmaz valla. ben de olmam en azından derse girer çıkarım kafam rahat olur.kimse de bana oturuyorsun diyemez.
ama milli eğitime FATİH den dolayı btr lazım.4 saate çıkararak bu gereksinimlerinin önünü kapatmış olacaklar.bu kadar aptal olamazlar heralde.

Kitap yok Bilgisayar lab. yok, 4 saat ders olacak. duy da inanma. İlk duyulduğunda güzel bi haber gibi kulağa hoş geliyor ancak kitapsız bilgisayarsız 4 saat dersi nasıl işlenmesini bekliyorlar acaba.

Yorumların hepsini okudum bu kadar olumsuzluk varsa bu Meb bunu kesin yapar. Demek ki haber doğru yaşasınnnn :++:

4 yetmez la her sınıfı bilgisayar laboratuarına dönüştürelim sadece bilgisayar dersi olsun okullarda :P Bilgisayar sınıflarını yenileyeceklerse çok güzel bir haber ama eski düzen devam edecekse hiç bir halta yaramaz bu iş.

BT sınıfı yok benimde. hocalarımında dediği gibi 4 değil 6 saat yapsada bt sınıfı olmadan ne yapacaz orasıda ayrı bir dert.

İnanmadım ama inşallah olur diyorum arkadaşlar. Sadece ortaokul için düşünmeyin olayı şuan fatih projesi için önemli olan liselerin durumu. zaten orta okullarda norm problemi yok kadar az. ben okuluma geldiğimde kadro ile geldim 2010 da ve şuan son norm atamalarında resen başka bir kuruma atandım. Okulumda ise tam 2 yıldır fatih projesini yürütmekteyim. atanma Sebebi norm fazlası olmam. ve ilin ilk defa resen uygulamasını aktif etmesi. Normu oluşturacak kadar ders yoksa ciddi sorun oluyor bunu hepimiz biliyoruz. lisede 4 yılda bir defa olmak üzere seçmeli bilgi ve iletişim teknolojileri dersi okutulmakta. Bu 2 saat ve 4 şube ile imkansız. 4*2=8 en az iki katı daha lazım yani 4 saate çıkarırlarsa 1 norm oluştururlar zor da değil. ve proje yarıda kalmaz. İnanın norm konusunda Ankarada bu konuda çalışma yapılmıyor. Bizzat konuştuk Ankarada fatih projesi kursunda. ama bu aksamaları göz önünde bulundurulursa iş değişir. Ben gideyim o gitsin bu gitsin bu proje nasıl yürüyecek? Eğer liselerde ders sayısını artırmazlarsa norm olayını çözemezler fatih projeside ciddi anlamda tökezler.

Geri