Bilişim Teknolojileri dersi gereksiz değildir. Neden?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan genzo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

genzo

Aktif Üye
O kadar çok şey yapılabilir ki aslında. Tek yapılacak olan müfredatın değişmesi. Mesala şunlar yapılabilir:
1. Flash vb. bir program kullanarak eğitim yazılımları hazırlama ve bunların öğrencilerin nasıl kullanacağının öğretilmesi.
2. Matematikle ilgili bir program hazırlanıp bunların öğrencilere öğretilmesi.(Matlab benzeri)
3. En basitinden Ödev kapakları oluşturmak ,davetiye hazırlatmak, sürekli güncel okul gazetesi çıkarılması.
4. Derslerle ilgili eğitici yazılımların hazırlanması,
5. Herhangi bir programlama dilini(en basitinden) göstererek öğrencilerin matematikte öğrendiklerini uygulaması(Dikdörtgen alan hesabı, dairenin alan hesabı, üslü sayıların hesaplanması gibi).

Bilgisayarda yapılan işlerin sınırı yoktur. Bu ders nasıl gereksiz olabilir. Yapılacak işler müfredat değişimi, zihniyet değişimi ve buna uygun olarak öğretim ortamının hazırlanması.

Hocam seninle aynı fikirdeyim bir farkla, daha alttan daha sağlam giden bir müfredat.
En azından 6, 7 ve 8'de 2şer saat zorunlu.
Biz yazalım karınca misali safımız belli olsun. :+1:

gereksiz olan ders değil hocam esasında başkaları tabi anlayana

genzo' Alıntı:
O kadar çok şey yapılabilir ki aslında. Tek yapılacak olan müfredatın değişmesi. Mesala şunlar yapılabilir:
1. Flash vb. bir program kullanarak eğitim yazılımları hazırlama ve bunların öğrencilerin nasıl kullanacağının öğretilmesi.
2. Matematikle ilgili bir program hazırlanıp bunların öğrencilere öğretilmesi.(Matlab benzeri)
3. En basitinden Ödev kapakları oluşturmak ,davetiye hazırlatmak, sürekli güncel okul gazetesi çıkarılması.
5. Herhangi bir programlama dilini(en basitinden) göstererek öğrencilerin matematikte öğrendiklerini uygulaması(Dikdörtgen alan hesabı, dairenin alan hesabı, üslü sayıların hesaplanması gibi).

Bilgisayarda yapılan işlerin sınırı yoktur. Bu ders nasıl gereksiz olabilir. Yapılacak işler müfredat değişimi, zihniyet değişimi ve buna uygun olarak öğretim ortamının hazırlanması.

ve bunlar çoğaltılabilir yeterki biz sağlam duralım ne istediğimizi bilelim. Bu arada dersini istiyen öğretmen sayısının forumda çoğunlukta olması da sevindirici.

katılmıyorum... tamırcı olmayı reddedenler yazılım uzmanı olmaya soyunuyor bence... yukarda anlatılanlar da ogretmenlık yapmak deıldır...

en ıyısı rehber formator ögretmen olmak.. zamanla sız de hak vereceksınız bana...

bekleyın cok yakın da... hem de cok yakında

arkadaşlar bu bir ütopyadan başka bir şey değildir, sizlerin yukarıda saydığı şeyleri meslek liselerinde ki öğrencilere bile yaptırmak çok zor iken (12. sınıfa gelip hala değişken tanımlamayı bilmeyen öğrencilerim vardı) bunları ilkokulda hemde bu altyapıyla gerçekleştirmek... allah aşkına güldürmeyin beni... Ancak çok çok ilgili öğrenciler ile belki kulüp çalışması olarak gerçekleştirilebilir dedikleriniz, oda alt yapı varsa...

mriza' Alıntı:
genzo' Alıntı:

ve bunlar çoğaltılabilir yeterki biz sağlam duralım ne istediğimizi bilelim. Bu arada dersini istiyen öğretmen sayısının forumda çoğunlukta olması da sevindirici.

Hayal aleminde yaşamayın arkadaşlar...

etiket59' Alıntı:
arkadaşlar bu bir ütopyadan başka bir şey değildir, sizlerin yukarıda saydığı şeyleri meslek liselerinde ki öğrencilere bile yaptırmak çok zor iken (12. sınıfa gelip hala değişken tanımlamayı bilmeyen öğrencilerim vardı) bunları ilkokulda hemde bu altyapıyla gerçekleştirmek... allah aşkına güldürmeyin beni... Ancak çok çok ilgili öğrenciler ile belki kulüp çalışması olarak gerçekleştirilebilir dedikleriniz, oda alt yapı varsa...
Hiçbir matematik öğretmeni öğrenciler anlamadığında bu ders gereksizdir demiyor.Liseye gidip dört işlemi bilmeyen öğrenciler var ama. Lisede çalışan hiçbir matematik öğretmeni ders gereksizdir demiyor. Okuduğum meslek lisesinde sınıfın yarısı dört işlemi bilmiyordu. Ama öğretmen dersini anlatıp gidiyordu.Müzik dersine başlayan öğrenciler tutup piyanodan başlamıyor. Önce flüt çalıyor. Ama kimse bu öğrencilerden müzisyen olmasını beklemiyor. Aynı şekilde Beden dersi.
BT dersinin bu derslerden kalır yanı nedir? Herşeyin temeli ilköğretimde atılmıyor mu? Elektronik olan herşey artık bilgisayarla yönetiliyor(uçak,gemi,insansız hava aracı,uzay aracı vb.).
Kısaca müfredat değiştirilip öğrenci düzeyine uygun olarak ,temel düzeyde bilgisayar kullanımı gösterilmiş olursa daha faydalı olur.

Biz ne dedik sayın hocam, ilk okulda temel düzeyde bilgisayar kullanımı gösterilebilir (ancak oda bazı bölgelerde), gidip flash öğretelim siz dediniz. Bakın siz ileriyi görmüyor veya görmek istemiyorsunuz. Neredeyse yeni doğmuş bebeğin kucağına bilgisayarı verecekler, kime temel düzeyde bilgisayar öğreteceksin 5-10 sene sonra....
Bu işin çözümü bilgisayarı eğitimde "kullandırtmaktan" geçer, kullanmayı öğretmekten değil... Asıl görev tanımı bu olmalı. Eğitim öğretim ortamında bilgisayarı etkin olarak kullandırtmak amaç olmalı, bunu kabul etmek istemeseniz de bu böyle...
Bundan gerisi ya hayaldir yada ...

Ayrıca anlamayan öğrenciler var diye ben ders gereksizdir demedim. Seçerek gelen öğrenciler arasında bile temel programlama yeteneği olmayan öğrenciler var iken ilk okul seviyesindeki öğrencilere sizin ütopik müfredatınızı göstermek ne kadar anlamlı

bir başka tartışma daha. Arkadaşlar ilköğretimde bu kadar zorlamaya gerek yok.
Genel Kültür çalışmaları yapın. test edin. Emin olun tahmin ettiğinizden bilgisizler. Bir program bilgisayardan nasıl kaldırılır bilmiyorlar.
- Çocuklar en bilinen dosya formatlarını ve programları tanıyor ya da kullanabiliyor mu? Adobe Reader, winrar kullanmayı bilmeyenler çok. Çünkü biz de vermeyi unutuyoruz. Çocukları bedava da olsa bir antivirüs yazılım edinmeleri konusunda yönlendirdiniz mi?
- program ekle kaldır da zamanla oluşabilecek gereksiz program yığınından kurtulmayı (Genelde toolbarlar) gösterdiniz mi?
- Bir bilgisayarda birden fazla antivirüs olmaması gerektiğini biliyorlar mı?
- Cd lerle office 2007 kopyalayıp isteyene dağıttınız mı? (çoğunun evinde bilgisayarda yok.)
- Teknolojik aygıtların çalışma prensiplerinden hiç bahsettiniz mi?
- google facebook twitter gibi internet devlerini anlattınız mı ya da türkiye internetin öncülerinden hiç bahsettiniz mi?
- Movie maker a alternatif yazılımlar anlattınız mı?
- publisher a alternatif yazılımlar anlattınız mı?
- hazır site şablonuna scriptler eklemeyi öğrettiniz mi?
- e posta kullanmayı becerebiliyorlar mı?
- Firefox ve google chrome dan ya da operadan haberleri var mı?
- Özellikle 7 ve 8 lere İşletim sistemlerinden (linux, pardus) hiç bahsettiniz mi? Aslında günlük kullanımla ilgili çalışmalar yapmalıyız. Emin olun yeni şeyler gördüklerinde pür dikkat dinliyorlar.
Bizler programcı yetiştirmek zorunda değiliz. Bu ilköğretim. Ama harika bilgisayar okur yazarları yetiştirebiliriz.

bende hep sizin gibi düşünmüşümdür. ama meb dekiler yaşlı ve bilgisayardan anlamayan kişiler olunca çocuklar bile biliyo diyolar. 3 yaşındaki torunları biliyomu, oyun oynayabiliyomuş

mfk' Alıntı:
bir başka tartışma daha. Arkadaşlar ilköğretimde bu kadar zorlamaya gerek yok.
Genel Kültür çalışmaları yapın. test edin. Emin olun tahmin ettiğinizden bilgisizler. Bir program bilgisayardan nasıl kaldırılır bilmiyorlar.
- Çocuklar en bilinen dosya formatlarını ve programları tanıyor ya da kullanabiliyor mu? Adobe Reader, winrar kullanmayı bilmeyenler çok. Çünkü biz de vermeyi unutuyoruz. Çocukları bedava da olsa bir antivirüs yazılım edinmeleri konusunda yönlendirdiniz mi?
- program ekle kaldır da zamanla oluşabilecek gereksiz program yığınından kurtulmayı (Genelde toolbarlar) gösterdiniz mi?
- Bir bilgisayarda birden fazla antivirüs olmaması gerektiğini biliyorlar mı?
- Cd lerle office 2007 kopyalayıp isteyene dağıttınız mı? (çoğunun evinde bilgisayarda yok.)
- Teknolojik aygıtların çalışma prensiplerinden hiç bahsettiniz mi?
- google facebook twitter gibi internet devlerini anlattınız mı ya da türkiye internetin öncülerinden hiç bahsettiniz mi?
- Movie maker a alternatif yazılımlar anlattınız mı?
- publisher a alternatif yazılımlar anlattınız mı?
- hazır site şablonuna scriptler eklemeyi öğrettiniz mi?
- e posta kullanmayı becerebiliyorlar mı?
- Firefox ve google chrome dan ya da operadan haberleri var mı?
- Özellikle 7 ve 8 lere İşletim sistemlerinden (linux, pardus) hiç bahsettiniz mi? Aslında günlük kullanımla ilgili çalışmalar yapmalıyız. Emin olun yeni şeyler gördüklerinde pür dikkat dinliyorlar.
Bizler programcı yetiştirmek zorunda değiliz. Bu ilköğretim. Ama harika bilgisayar okur yazarları yetiştirebiliriz.

doğru aslında.. e-posta alamayn o kadar çok öğrenci var ki.. gına geliyo e-posta almayı öğretene kadar.

mfk hocama bir yerde katılabilirim... Özellikle öğrencilere rehberlik etme konusunda. Ama inanın özellikle batıda bilgisayar okur yazarlığı gelişiyor, Tabi bilgisayarı kullanma bilinci yerleşmişse...Çünki öğrenci bilgisayarı kullanacağı yerde çoğu zaman bilgisayar öğrenciyi kullanıyor. Ben bundan çok muzdariptim. Öğrencilerim belki günde 10 saatten fazla online oyunlar oynuyorlardı. Ailesi de zannediyor ki çocuk bilgisayar ile uğraşıyor. Halbisam bilgisayar çocuk ile uğraşıyor.
Önemli olan gerçektende o okur yazarlığı geliştirmektir. Bence bunun yolu "dersime girereyim", " şu müfredat olsun" gibi değil de rehberlikten geçer...

ya tamam dersimiz olmasa da bari ikili eğitimde 2 pc'ci olsa da yükümüz biraz hafiflese, biz de Ali abi ordan 1 çay deyip öğretmenler odasından en güzel koltuklardan birini kapma yarışına girebilsek.

Geri