Bilişim Teknolojileri dersi için BEP planı olan varmı???

Kodla Büyü
hocam rehberlik öğretmeninize de ki bilişim teknolojileri dersi için bep planı olmuyor
oturduğu yerden getirin demesin daha hangi dersler için bep planı var veya yok onu bilmiyor
tekrar ediyorum bep planı bilişim teknolojileri dersinde hazırlanmıyor

fantasio hocam, bununla ilgili yazı var mı ? varsa indirelim, bilen bilmeyen soruyor. En azından hazırlanmadığını bu şekilde destekleyebiliriz ?

yazısını bilmem ama geçen sene bizimde çalışmayan bir rehberlikçimiz vardı
bana tek faydası seçmeli derslerde bep planı olmuyor dedi :D

yazı için bi araştırma yapabiliriz

fantasio' Alıntı:

nerden biliyosun sizin rehberlikçinin doğru bildiğini? mevzuatta geçiyor mu?

rehberci uykudan uyanırsa bep planı olmadığını görür :mrgreen: :mrgreen:

cakkoyun' Alıntı:
fantasio' Alıntı:

nerden biliyosun sizin rehberlikçinin doğru bildiğini? mevzuatta geçiyor mu?

ben doğru bildiğini söylemedim hocam bana bilişim dersi için olmuyor dedi sadece onu belirttim ama mevzuat yada yönetmelikte geçip geçmediğini araştırmak lazım tabiki

Her ders için bep planı yapılıyor. Ancak çocuk derste etkinlikleri gerçekleştirebiliyorsa diğer arkadaşları gibi o zaman bep planı yapılmayabilir. RAM tarafından söylenen bu...

haydaa...Allah'ım biri bitmeden öbürü başlıyor.Bugün okulda müdürde söylüyordu Bep planı falan diye,bende bizde yoktur herhalde diye hiç üstüme alınmamıştım.

evet bilişim tek içinde bep hazırlanıyor arkadaşlar. müfettiş teftişte istedi benden ben de not vermediğimiz için yapmadığımı söyledim, tamam dedi ikna oldu ama bt dersinden bi haberdi, rehber öğretmende ısrarla olduğunu bu gibi bi çocukla alakalı bir problem oluşursa sıkıntı yaşayabileceğimi söyledi. formaliteden de olsa yapmak gerekiyormuş ama ben çok arasamda bilişim teknolojileri için örnek bi bep e ulaşamadım. bulan bilen örnek olan varsa paylaşsa çok iyi olur.

benim rehberlik öğretmenim seçmeli derste bep yok diyor. bende yerime bulduğum ücretli arkadaşa ücretli olması vesile ile yapma dedim zaten. ayrıca müfettiş geldiginde ücretlileri kontrol etmiyor :oops:

bilgisayar dersine özel bep planı yoktur. genel bir şablon var ve rehber öğretmenin doldur dediği yerleri dolduruyorsunuz.
http://www.serdaraksun.k12.tr/main/ bu linkte solda rehberlik servisinde öğretmenler için bölümünde var. 21 sayfa :o

Geçen yıl müfettiş benden istemişti. HAtta hangi okula sorduysak hiç kimse yapmamış diye de yakarışta bulunmuşlardı. Rehber öğretmenle birlikte okulun BEPli öğrencileri için bir bep planı oluşturduk. İkinci dönem müfettiş bana sormadan önüne koydum ve saygıdeğer şahsiyet çok mutlu oldu. Sadece baktı teşekkür etti hatta beni kutladı. Bu zamana kadar hiçbir öğretmenin yapmadığını ve ilk olarak benim yaptığımı söyledi. Bu yıl teftiş olmayacağı için yapma gereği duymadım.

Aslına bakarsanız dersimiz için bep konusuna gelene kadar dağlar kadar sorun, sıkıntı var ve bunlardan bahsedeyim diye bir düşündüm ama beyefendinin konumu itibariyle (ve uğraşacağı çok daha önemli evrak isteme, şu var mı bu var mı gibi soruları olacağından, öğrencilerin sıkıntıları ve bizlerin sıkıntılarının neler olacağının öneminin onlar açısından bir değeri olmayacağından, hatta onların çok yüce makam, bizlerin ise birer kum tanesi olarak görülmemizden dolayı) yutkundum ve bunları söylememin hiçbir yayarı olmayacağını anladım.

İşte hazırlamış olduğumuz bep planı:

Ekli dosyalar

fantasio' Alıntı:
hocam rehberlik öğretmeninize de ki bilişim teknolojileri dersi için bep planı olmuyor
oturduğu yerden getirin demesin daha hangi dersler için bep planı var veya yok onu bilmiyor
tekrar ediyorum bep planı bilişim teknolojileri dersinde hazırlanmıyor
gecen sene ki idarecilerim seçmeli dersin BEP i olmaz, hazırlamana gerek yok demişlerdi

demek ki herkes kafasına göre yönetmelik uyguluyo...
Çocuğun raporunda hangi dersler olacağı ve nasıl eğitim verileceği yazıyor olmalı.
Bir diğer husus ve can alıcı nokta;
Bep'i okulda kurulu olan bep komisyonu planlar, öğretmenler uygular. Öğretmen de eline tutuşturulan plana göre Bireysel Öğretim Planı böp yapar. öğrtemen bep yapmaz. elinize idare plan vermemişse sallayın gitsin. Bep komisyonunda kimlerin bulunacağı yazıyor,
İdareciyken rehber öğretmenim yok, komisyonu kurmaya diye yazı yazdım, gezici rehber öğretmen var ondan görevlendirdiler.
Vel hasıl kelam siz niye hazırlıyonuz ki, toplasın müdür komisyonu hazırlasın müdür rehber öğremen ve komisyondakiler..
Müteffiş amcalara da ayıp valla, ne zaman değiştirecekler bu kafayı bilmiyorum. Yönetmeliği okumadan okula gelmiyorlar mı, cem yılmaz gibi hastayım ben bu adamlara ya.

artı o çocuğun engeline yönelik alt sınıflar açıldı mı okulda. ... o yok bu yok, her beceriyi kazandı da bu kaldı... Ben olsam planlamayı hayat bilgisi 2 'den alır, evinin adresini tarif eder vs. gibi maddeler koyardım.
uygulamaya bak be.. bilgisayar öğretmeni, fenci, dinci vs. çocuğun raporunu görmeden, neyi bilip bildiğini bilmeden, geçmiş bep dosyasını incelemeden , şunu yapar bunu yapar diye oturup kafasından plan yapacak.

naczo_neb' Alıntı:
evet bu hafta rehberlik öğretmeni benden istedi bende sanırım kendim oluşturacağım...

Kaynaştırma raporunu isteyin rehber öğretmenden. Evrak memurumu lan bu rehberlikçiler? Okul hizmetlisi de yapar onların yaptığı işi.

BEP planı bizim branşta hazırlanırsa eğer, bundan bile emin değiliz

o kaynaştırma raporunda öğrencinin yapabildiği, yapamadığı, güçlük çektiği alanlar yazılmıştır. Dersinizle ilgili becerilerden hangisini ne oranda yapabiliri göz önüne alarak bir BEP planı oluşturmalısınız. Her öğrencinin yapabileceği ve yapamayacağı işler farklı olacağından BEP planı da farklı olacaktır. Adı üstünde zaten BEP=Bireyselleştirilmiş

Yani internette bulacağınız, size gönderilecek bir BEP raporu gerçekte işinizi görmez. HA formalitede görebilir.

Ama kaynaştırma raporundaki bilgileri baz almanız lazım. Eğer o bilgiler eksik ise, okulunuza Rehberlik servisine sunulmak üzere, öğrencinin filanca becerilerinin tespiti için bir dilekçe yazın. Evrakları dosyaya takmaktan sorumlu rehber öğretmeni uğraşsın biraz da.

Boş dura dura gariplerin psikolojileri bozuluyor.

mse hocamı okuduktan sonra BEP değil, BÖP hazırlamamız gerektiğini de anlamış oldum. O işi de bize yıkıyormuş demek ki rehberlikçiler.

obsearchverim' Alıntı:
Evrak memurumu lan bu rehberlikçiler?

Valla hocam çok doğru dediniz.
Bizde de birtane var... :)
Eleman fotokopi makinesinin başından ayrılmıyor. Paso çıktı, kopya.
Aman Allahım ne kadar a4 harcıyor bir görseniz.
TEMA'nın bu konuya bir el atması lazım. Her gün ulu bir ağaç harcıyor mübarek.
Allah başka dert vermesin.

Bu arada, benim odam yok ama elemanın odası da müdür de yok! :)

Bep planına gelince: Bırakın ya bu işleri...

Geri