Bilişim Teknolojileri dersi neden zorunlu oldu? Çünkü....

Kodla Büyü

patron61

Üye
Öncelikle hayırlı olsun. Çok güzel bir gelişme. Ancak... aha buraya yazıyorum
1- henüz müfredatı yok ve yeni döneme kadar hazırlanacağını sanmıyorum.
2- bir çok laboratuvar artık ders işlenecek durumda değil
3- BT dersinin zorunlu olmasının sebebi öğretmenler istedi diye değil MEB için geçici bir çözümdür. Çünkü okullar arası direkt geçişlerde 1 okulda 2 BT öğretmeni olacaktı 1 i hatta 2si norm fazlası olsa bile gidecek okul olmayacaktı. Hatta bölge normundan dolayı merkezlerdeki bir çok öğretmen köylere resen gönderilecekti. İller arası tayin yok denecek kadar azdı v.s v.s bu benim senaryom.
Önemli olan sorunun çözülmesi...

Hamdolsun diyip Şükretmek varken... Hayatta olumsuzlukları görmek sadece size zarar verir hocam... Biraz ümitvar olunuz Lütfen...

bence kendimiz şimdiden işlenebilecek konuları belirleyip bir taslak kitap oluşturmaya başlamalıyız

ya kitap falan önemli değil de kitap olmassa günlük plan yapmak gerekiyormuş o kötü. Ayrıca şuan için ders 5 ve 6 da zorunlu mu zorunlu norm sorunu benim için öncelikli konuydu çözüldü şükür. her şeyin olumsuzunu düşünmek yıpratır bizi ama labı dağıtılan arkadaşlar için durum can sıkıcı.

patron61' Alıntı:
3- BT dersinin zorunlu olmasının sebebi öğretmenler istedi diye değil MEB için geçici bir çözümdür. Çünkü okullar arası direkt geçişlerde 1 okulda 2 BT öğretmeni olacaktı 1 i hatta 2si norm fazlası olsa bile gidecek okul olmayacaktı. Hatta bölge normundan dolayı merkezlerdeki bir çok öğretmen köylere resen gönderilecekti. İller arası tayin yok denecek kadar azdı v.s v.s bu benim senaryom.

1-Talep gelmesi halinde sadece bu siteye üye olan zümrelerimden bile bu işi yapmaya ve 3 ayda bitirmeye talip olan çok olur.
2-Şahsi düşüncem dersin müfredatının Word,excel vs. olmasından çok problem çözme becerisi, algoritma oluşturma, basit programlama bilgisi ve bilinçli bt kullanımı gibi kazanımları içermesi gerekiyor.Bu nedenle lab eskisi kadar şart olmayabilir.
3-"İlde olmayan BT normu köyde ne arasın" bence bu senaryo gaçersiz.

kendi yazdıklarına kendin bile inanmıyorsun bence, son derece bilgiden uzak ve olumsuz bir bakış açısı, gerçi sende haklısın şimdiye kadar o kadar olumsuzlu8k yaşadıkki bu travmanın etkisi birkaç yıl sürer. :)

kimsenin sevinci kursağında bırakılmasın bence tabiki ben de dua ediyorum altından bir çapanoğlu çıkmasın diye ama bugün çok mutluyum zümrelerim kimse bunu çok görmesin...

biltek99' Alıntı:
patron61' Alıntı:

1-Talep gelmesi halinde sadece bu siteye üye olan zümrelerimden bile bu işi yapmaya ve 3 ayda bitirmeye talip olan çok olur.
2-Şahsi düşüncem dersin müfredatının Word,excel vs. olmasından çok problem çözme becerisi, algoritma oluşturma, basit programlama bilgisi ve bilinçli bt kullanımı gibi kazanımları içermesi gerekiyor.Bu nedenle lab eskisi kadar şart olmayabilir.
dediklerinize aynen katılıyorum hocam forumda çalışmak için üretmek için okadar hevesli hocalarımız varki isteseler çok güzel şeyler ortaya çıkartırlar...

patron61' Alıntı:
Aynen katılıyorum. İl Eğiticiler illerinin veya her biri sorumluluk alanlarının bir profilini çıkarmamlılar, gerekirse BT sınıfı işlemez olanlarda BT dersi 5. ve6. sınıflar için işlenmemeli.

Labı olmayan okulda BT dersi zorunlu olması ???

Yeni BT sınıfı kurulmadığına göre işler iyice sarpa saracak,
Gelecekte Fatih projesi kurulumu yapılacak olan okullarda da acaba zorunlu olacak mı?

benim 3 sene önce çok güzel bir labım vardı. sonra geçen yıl doğum iznine ayrıldım. o sırada iki binalı olan okulumun eski olan binası yıkıldı. dolayısıyla sınıf sıkıntısı çıktı. ilçeden bt yi dağıtın, orayı sınıf yapın denildi. ama dağıtılmadı. fatih projesi ile liselerde artık ihtiyaç olmayan projeksiyonlar okuluma geldi. fakat bilgisayar gelmedi. labımdaki 15 bilgisayarın 8 i sınıflara idareye dağıtıldı. hala da ihtiyaç var. şimdi seneye ders zorunlu olacak ben o bilgisayarları nasıl bt'ye geri getireceğim. bu şekil devam etsem bir bilgisayara 3 öğrenci düşüyor. ders geri gelse bir dert gelmese ayrı dert. ya böyle sonu düşünülmeden işlere kalkışılıyor ya deli oluyorum. bu milli eğitim adam olmaz. gerçekten ümidimi kestim. dersin zorunlu olmasına bile sevinemiyorum.

Geri