Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği nin ARTILARI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan berserk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

berserk

Aktif Üye
Öncelikle Mesai saatleri sorunu bizim için çok düzenli bir hale getirilmiş
-- İkili öğretimde ya sabaçı yada öğlenci. Tekli ise öğretim saatleri boyunca.
-- İdarenin verdiği görevleri yerine getir gibi eski yönetmelikteki saçmalıklar yok. Sınıf ortamında bulunan bt araçlarının üstünde durulmuş.

Eksileri
--- Bt rehber öğretmen şartları bayağı arttırılmış. Bu görevi yapmak isteyen bir çok kişi olacağından bu Bt öğretmenlerinin mağduriyetini arttıracaktır.

Norm kadro durumu yeğitekin elinde olan bir durum olmamasından dolayı bu yazı da onunla ilgili bir durum belirtimemiş. Fakat hepimiz biliyoruz ki en büyük problem şu anda BT öğretmenlerinin norm durumları.
Laboratuarı olan her okula ve Fatih projesinin uygulandığı okula BT öğretmen kadrosunun kesinlikle verilmesi gerekmekte. Bu yönetmeliğin çıkmasıyla bu duruma bir çözüm getirileceğine dair bir ipucu ortaya çıktı.
Derslerin kalkmasından dolayı norm fazlası olmamız kaçınılmaz bir hal aldı. Bu sistematik dönüşümde Bt öğretmenlerinin artık daha norm durumu ders değil Laboratuar ve fatih projesi kapsamında yeniden değerlendirilecektir.
Formatör öğretmenken tek düşündüğümüz Norm ve çalışma esaslarıydı. Çalışma esasları biraz düzeltildi. Şimdi norm durumunun belirlenmesine sıra geldi. Bunu ne zaman yaparlar derseniz ALLAH bilir derim. Keşke başta Norm durumunu belirleseydiler bizim için çok daha iyi olurdu.

Benim gördüklerim bunlar sizler ne düşünüyorsunuz. Lütfen herkes yeni çıkan BT Rehber öğretmen görevlerini birkaç kez okusun ve yorumlarını buraya yazsın.

Hocam artılar eksiler yarım artılar bence o kadar da önemli değil.
Bugün Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin en büyük problemi normdur.
Norm sorununu çözmeyen hiç bir şey tam manada çözüm değildir.

Hiç bir artısı yok hocam. Fiiliyatta önceki görevlerimize ek olarak bir de fatih'ten sorumluyuz yani. Bunun hiç bir artısı olmayacak. Bu kadar işle uğraşmak için de 3 kuruşluk ek ders ödenecek, yapmazsanız da bu defa da diğer branştan gönüllü kerkekenezler çıkacak bu defa da mesleğimizle rezil olacağız.

berserk' Alıntı:
Öncelikle Mesai saatleri sorunu bizim için çok düzenli bir hale getirilmiş
-- İkili öğretimde ya sabaçı yada öğlenci. Tekli ise öğretim saatleri boyunca.
-- İdarenin verdiği görevleri yerine getir gibi eski yönetmelikteki saçmalıklar yok. Sınıf ortamında bulunan bt araçlarının üstünde durulmuş.

Eksileri
--- Bt rehber öğretmen şartları bayağı arttırılmış. Bu görevi yapmak isteyen bir çok kişi olacağından bu Bt öğretmenlerinin mağduriyetini arttıracaktır.

Norm kadro durumu yeğitekin elinde olan bir durum olmamasından dolayı bu yazı da onunla ilgili bir durum belirtimemiş. Fakat hepimiz biliyoruz ki en büyük problem şu anda BT öğretmenlerinin norm durumları.
Laboratuarı olan her okula ve Fatih projesinin uygulandığı okula BT öğretmen kadrosunun kesinlikle verilmesi gerekmekte. Bu yönetmeliğin çıkmasıyla bu duruma bir çözüm getirileceğine dair bir ipucu ortaya çıktı.
Derslerin kalkmasından dolayı norm fazlası olmamız kaçınılmaz bir hal aldı. Bu sistematik dönüşümde Bt öğretmenlerinin artık daha norm durumu ders değil Laboratuar ve fatih projesi kapsamında yeniden değerlendirilecektir.
Formatör öğretmenken tek düşündüğümüz Norm ve çalışma esaslarıydı. Çalışma esasları biraz düzeltildi. Şimdi norm durumunun belirlenmesine sıra geldi. Bunu ne zaman yaparlar derseniz ALLAH bilir derim. Keşke başta Norm durumunu belirleseydiler bizim için çok daha iyi olurdu.

Benim gördüklerim bunlar sizler ne düşünüyorsunuz. Lütfen herkes yeni çıkan BT Rehber öğretmen görevlerini birkaç kez okusun ve yorumlarını buraya yazsın.
Arkadaş anladıysa banada anlat şu bt rehberliğini
1) şimdi bizim okul 2li öğretim ben sabah tan dersim var öğleye kadar mı çalışacağım.
2) Eğer 1.soru evetse öğlenci gurup için bi bt rehber öğretmen daha mı olacak yada ben onuda üzerime alırsam extra bi getrisi olacak mı?
Yoksa gene 8-5 mi çalışılacak???

sanalomer' Alıntı:
Hiç bir artısı yok hocam. Fiiliyatta önceki görevlerimize ek olarak bir de fatih'ten sorumluyuz yani. Bunun hiç bir artısı olmayacak. Bu kadar işle uğraşmak için de 3 kuruşluk ek ders ödenecek, yapmazsanız da bu defa da diğer branştan gönüllü kerkekenezler çıkacak bu defa da mesleğimizle rezil olacağız.

Ben açıkçası bir artı(+)'sını görmüyorum.İş yükü daha da arttırılmış.Yine kesine görev tanımı yapılmamış.İdarenin insafına kalmış yine.Norm olayı da çözülmemiş.Ders durumu da belirsiz.Ders olmayınca okulda kalamıyoruz.Ayrıca çalışma saatlerinin uygulanacağını da ben pek düşünmüyorum.

Dersimize sahip çıkmalıyız bırakın günü kurtarmak için ameliliği ya da formatörlüğü arkadaşlar, çözüm değil daha da angarya bindirdiler rehberlik adı altında.Bizim norm sıkıntımız var ve dersimiz olmadan norm sıkıntımız bitmez.

Evet bence de dersimize sahi çıkmalı ve norm durumunun bir çözüme kavuşmasını sağlamalıyız. Valilik görevlendirmesiyle belirlenen geçici çözümlere kanmamalıyız...

Arkadaşlar bt rehberliği ders çizelgesinde gösterilecek deniyor.her şubede kaç saat bt rehberliği olacak?benim 6 şubeye toplam 6 saat seçmeli bilişimim var gerisi bt rehberliği olacak bunu ders çizelgesine nasıl dağıtmalıyım.seçmelinin dışında her şubeye 2 şer saat mi olacak.

görevlendirme olduğu sürece adı btr olmuş ctr olmuş hiç farketmez. norm fazlası durumda olan kimseyi bt rehberliği kurtaramaz. adamı alırlar resen çat diye bi yere verebilirler..
arkadaşın çözüm önerisi olması gereken.
inşallah dinleyen olur.

Geri