Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi İçeriği Yayınladı mı?

Kodla Büyü

kenan_kss

Aktif Üye
Arkadaşlar bu derste planımızı neye göre yapacağız bilen var mı? Yoksa bulunduğumuz çevreye göre kenimiz mi oluşturacağız bilgisi olan varsa paylaşalım.

linkte indirdiğim dökümanda kurul kararı şu şekildeymiş;
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 03.09.2012 tarih ve 14975 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Öğretim Programının, 2012-2013 Öğretim Yılından itibaren 5. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü,
Söz konusu programa göre ders kitabı hazırlanmaması,
Kurulumuzun 28.08.2006 tarihli ve 347 sayılı kararı ile kabul edilen İlköğretim Seçmeli Bilgisayar Dersi (1-8. Sınıflar) Öğretim Programının, 2012-2013 Öğretim Yılından itibaren 1-5. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması
kararlaştırıldı.
zaten bizim dersimiz 1-5 sınıflar arasında kaldırılmıştı.

ya böyle saçma şey olur mu? 5. sınıflar için kitap göndermiyorsun bari pdf olarak siteye koyda indirelim oradan.

akdenizkanki' Alıntı:
ya böyle saçma şey olur mu? 5. sınıflar için kitap göndermiyorsun bari pdf olarak siteye koyda indirelim oradan.
:+1: kesinlikle katılıyorum, pazartesi ders başlıyor ama elimizde 5 lere yönelik hiç bir evrak yok planda yapamıyoruz doğal olarak...

bilisimci61' Alıntı:
akdenizkanki' Alıntı:
:+1: kesinlikle katılıyorum, pazartesi ders başlıyor ama elimizde 5 lere yönelik hiç bir evrak yok planda yapamıyoruz doğal olarak...
Hocam planlar zaten çerçeve öğretim programından yapılmıyor mu?

bir iki ufak değişiklik dışında çerçeve programda büyük farklılıklar yok. eski müfredata ve yıllık planlara devam sanırım :?

5lerde 3-4.basamakları işlesek ne olur mu acaba? bu yeni programdan hiçbişey anlamadım..

arkadaşlar 5. sınıflarda ne işliyorsunuz? ben yıllık planı eski 5. basamak planına göre yaptım ve ona göre gitmeyi planlıyorum. elimizde başka da bi şey yok zaten. bu seçmeli derslere giren diğer öğretmenler ne yapıyor ki? kimsede kitap yok.

seçmeli derslere kitap basılmadı hocam. öğretim programları yayınladılar, konularıda bizlerin seçmesini istemekteler. yıllık planda yayınlasalar daha mantıklı olur. çünki şimdi herkes farklı konular seçecektir.

yaa arkadaşlar bu 5. sınıflar için yanınlanan çerçeve programını incelediniz mi? ben baktım çocukların uygulama yapacağı doğru düzgün bişey yok. ben anlatacağım onlar dinleyip çıkacak hiçte verimli geçmeyecek.bi de bizim çocuklar doğru düzgün bilg kullanmayı bilmiyor önceki müfredattaki basamaklardan karma bişey yapıp vereyim diyorum 5 okutan arkadaşlar ne yapmayı düşünüyor acaba ben çok karasız kaldım.

Benim de öğrencilerim bilmiyor bilgisayarı. ilk ders plandaki konuyu veriyorum, sunularla falan, soyut zaten akıllarında pek kalacak konular değil gibime geldi kısa tutuyorum. 2.derste kafama göre bilgisayar anlatıyorum. parçalarından paintten işliyoruz işte zevkli geçiyor uygulama yaptıkları için.

bizim öğrencilerde bilgisayar kullanmayı çok fazla bilmiyorlar. ekran monitör klavye fare diyerek başladım. şimdi klavyedeki tuşların görevlerini anlatıyorum. tabi 6. sınıf içinde neredeyse aynı şeyleri yapıyorum

ben planımı 3-4.basamak ve yeni müfredattan da bişeyler alarak hazırladım..bu plana da tam uyacağım söylenemez, kafama göre yapıcam gibi..

ben de bundan önceki 3. veya 4. basamak vericem belki planda bazı şeyleri değiştiririm.

Geri