Bilişim Teknolojileri Yok!

Kodla Büyü

cgg*seco

Süper Üye
Seçkin Üye
Yayınlanan taslak öğretim programlarında hiç bir kademede Bilişim Teknolojileri dersi yok!

Hayırlı olsun yeni Türkiye...

Sağolsunlar 2 saat sonra ortaokullar kısmına dersimizi eklediler. Peki yeni öğretim programı beklentilerimizi karşılıyor mu?
Görünüşe göre ilkokullarda da dersimiz birşekilde var olacak (zorunlu yada seçmeli bilmiyorum ama programa göre 1-4. sınıf kazanımları mevcut
Sizce liselerede programın devamı gelir mi? Seçmeli bilgi ve iletişim teknolojisi dersi Bilgisayar Bilimi 1 ve 2 olarak değiştirilmişti. Bunla ilgili bir gelişme olur mu acaba...

Bize ne olacak, ben söyleyim. Şimdiye kadar olduğu gibi "bize ne olacak" sorusunu sorarak yıllarımızı geçireceğiz.
Belki 2-3 sınıf düzeyine seçmeli ders koyarlar, önümüze yem atar gibi...
Yok kodlama, yok Fatih projesi, yok bilişim yılı; bunların hepsi paralelcilerin oyunu hocam. Oyuna gelmeyelim...

taslak çalışması yapılan derslerin arasından bilişim yok demek ki .. hiç gerek görmemişler :-1:

Sıkça sorulan sorular kısmına şöyle bir soru koymuşlar. Allah razı olsun koyandan

Yenilenen taslak öğretim programları 13 Ocak 2017 tarihinde başlayan askı sürecinde kamuoyunun görüş ve önerilerine açılanlardan mı ibarettir?
Hayır. Askıya çıkarılmış taslak programlar 13 Ocak 2017 tarihi itibarıyla komisyon çalışmaları tamamlanmış olanlardır. Çalışmaları devam eden diğer taslak programlar da tamamlandıkça bu siteden kamuoyunun görüş ve önerilerine sunulacaktır.

Veliler için bölümünde bizimle ilgili....

5. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Okuryazarlığı

Bireyin çağa ayak uydurabilmesi için bilgi ve iletişim teknolojileri okuryazarlığına ihtiyacı vardır. Bunun için bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımına yönelik olumlu tutuma sahip olması, bilgi ve iletişim teknolojilerini etkili bir şekilde kullanması, çeşitli kaynaklardan gelen bilgi akışını yönetmesi, bilgiye ulaşma ve bilgiyi kullanma konusunda güvenlik uyarılarına dikkat etme, yasalara ve ahlak ölçülerine uygun davranması, medya okuryazarlığı ve dijital okuryazarlık becerilerine sahip olması gerekmektedir.

Sık sorulan sorular

12. Taslak öğretim programlarında sürdürülen çalışmalar belirli derslerle mi sınırlıdır?
Hayır. Program geliştirme bir süreçtir. Her eğitim öğretim yılı sonunda uygulamalardan alınan geri bildirimler ve yapılan izleme değerlendirme çalışmaları çerçevesinde farklı öğretim programlarında farklı düzeylerde yenileme ve güncelleme çalışmaları yapılır. Ancak 2016 yılı başlarından itibaren başlamış ve askı süreciyle farklı bir aşamaya gelinmiş olan çalışmalar bütün derslerin öğretim programlarını kapsamaktadır. İlgili komisyonlarca çalışması tamamlanan öğretim programları bu sitede yayımlanarak kamuoyunun görüş ve önerileri alınacaktır.

13. Yenilenen taslak öğretim programları 13 Ocak 2017 tarihinde başlayan askı sürecinde kamuoyunun görüş ve önerilerine açılanlardan mı ibarettir?
Hayır. Askıya çıkarılmış taslak programlar 13 Ocak 2017 tarihi itibarıyla komisyon çalışmaları tamamlanmış olanlardır. Çalışmaları devam eden diğer taslak programlar da tamamlandıkça bu siteden kamuoyunun görüş ve önerilerine sunulacaktır.

sona kaldık demek, sona kalan .....

Bir tek biz yokuz.olmaz böyle iş

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatı "http://mufredat.meb.gov.tr/Programlar.aspx" adresi üzerinden kamuoyuna açtı. İsteyenler buradan yeni programları görebiliyor, inceledikleri taslakları değerlendirebiliyor. Ayrıca konu ekleme ya da çıkarma talebinde bulunulabiliyor.

nedlloyd' Alıntı:
Bir tek biz yokuz.olmaz böyle iş

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredatı "http://mufredat.meb.gov.tr/Programlar.aspx" adresi üzerinden kamuoyuna açtı. İsteyenler buradan yeni programları görebiliyor, inceledikleri taslakları değerlendirebiliyor. Ayrıca konu ekleme ya da çıkarma talebinde bulunulabiliyor.

Müzik dersi de yok ortaokul kısmında

Isabet olmus arkadaslar.zaten btr secmesek bile idarenin baskisiyla mecburen tamircilik yapmiyomuyuz.amacina uygun olmus iste.yeniden sinava girip mat bitirdim.su an alan deg bekliyorum.hepinize tavsiyem bu bransdan bir an evvel kurtulun

Başlığı değiştirmem çünkü ben başlık açarken yoktu. Bilgisayar kullanmayı herkes biliyorya güya, zamanında bir pdfyi siteye yüklemeyi bilmiyorlar ama...

1-4 Arası secmeli ders olarak konulabilir. Onun dısında programda pek değişen bişi göremedim. Okul idaresi nasıl düsünüyorsa MEB de aynı düsünüyor. Teog endeksli bir öğretim. Eğitim kısmını pas geçin. Önemli olan full çeken öğrenci çıkarmak. Genel kültrü genel ahlakı genel donanımı genel olarak yetenekleri olan bir birey değil sadece programlanabilir bi nesil isteniyor. Allah yardımcımız olsun Allah akıl feraset versin

Kitap olmadan işlenebilirliği çok zor. 5 ve 6 ları inceledim konular 1 konu hariç aynı. Kazanımlara baktım biraz değiştirilmiş. Örneğin word de biraz 5 de biraz 6 da kazanım var. Ama word de bir döküman oluşturulacaksa bir çok şey kullanılıyor. Yani 5 lerde word anlatırken 6 lara koydukları kazanımı da veriyorsunuz. Ayrıca madem office programları var, verdikleri süre office için çok kısıtlı. Ayrıca zaten unutuyorlar, 5.sınıfta anlatılan word konularını pas geçip 6 da kaldığınız yerden devam edemiyosunuz illa baştan almak gerekiyor.
Kodlama konusunda ise 32 saat ayrılmış yani bir dönem. Yani kodlama yok diyenleri anlamış değilim.
Bilgisayar sistemleri, dosya yönetimi gibi konularda 5 de başka 6 da başka kazanımlar vermiş. Keşke konu başlığı da değişseymiş. Neyse bassınlar bir kitap biz de ne anlatacağımızı bilelim. Bu çerçeve programa göre hepimiz farklı şeyler anlatırız...
Kazanımların çoğu BT sınıfı olmadan vermek çok zor. Bir kısmı ise meb filtreli intenet ile imkansız.
Eskisinden bir farkı yok. Hatta eski programda, öğrenci seviyeleri, fiziki durum gelişen teknoloji ile konu-kazanım saatleri artırılabilir, azaltılabilir yazıyordu. Burda o da yok sanırım. Kazanımlara kaçar saat ayrılacağı yazılmış...

Geri