Bilişim Teknolojisi Sınıflarının Geleceği Bakan Söylüyor...

Kodla Büyü

heaven35

Üye
Mesajlar
24
Bakan Çubukçu, İlk Ders Zilini Çaldı

Bakan Çubukçu, törende, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere seslendi. Öğrencilerin en iyi şekilde kendilerini yetiştirmelerini, mutlu ve başarılı olmalarını amaçladıklarını ifade eden Bakan Çubukçu, öğrencilerin okul başarılarının sadece kendilerini değil, ailelerini, tüm toplumu ve ülkeyi ilgilendirdiğini belirtti. Bakan Çubukçu, okulda edinilen bilgi, birikim ile becerinin sınıf geçme ve diploma almanın çok ötesinde bir anlamı olduğunun zaman içinde görüleceğini dile getirdi. Öncelikli hedefin, ülkenin her köşesindeki çocuklara, gençlere ulaşmak ve herkese kaliteli eğitim sunmak olduğunu söyleyen Bakan Çubukçu, “Bugün mutlulukla ifade etmeliyim ki; pek çok şehrimizin öğretmen sıkıntısı, derslik ihtiyacı, bilgisayar gibi pek çok sorununu çözümlemiş durumdayız” dedi.

Bu eğitim-öğretim yılından başlamak üzere ders saatlerinin azaltıldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, ilköğretim 1 ila 5. sınıflarda “Serbest Etkinlikler” dersinin de uygulanmaya başlayacağını dile getirdi. Seviye Belirleme Sınavları'nda da yeni düzenlemeler yaptıklarını anımsatan Bakan Çubukçu, öğrencilere “En büyük şikayetlerin başında gelen SBS'yi yeniden yapılandırarak, üzerinizdeki aşırı stres ve kaygıyı uzaklaştırdığımızı umuyorum. Öğrencilerimiz kişisel gelişimi, sosyal katılımı ve okul başarısı sınavlardaki başarıdan çok daha önemli. Bu eğitim-öğretim yılında kaygıdan ve stresten uzak, mutlu, başarılı bir öğrencilik dönemi geçirmenizi diliyorum” diye seslendi.

Velilere de önerilerde bulunan Bakan Çubukçu, çocukların okul başarısında ve her şeyden önemlisi mutlu bir öğrencilik yaşamı sürdürmelerinde velilerin desteğinin önem taşıdığını vurguladı. Eğitimin artık geleneksel okul anlayışındaki gibi durağan, dört duvar arasında ve toplumdan kopuk olmadığını söyleyen Bakan Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün artık okul, öğrenci, veli ve çevre tarafından paylaşılan, onları yönlendiren ortak değerlerin, ortak alışkanlıkların, ortak tutum ve davranışların yer aldığı, 'biz' duygusunun ve 'bizim okul' anlayışının hakim olduğu bir kurum kültürünün oluşturulmasına önem veriyoruz. Okul, öğrenci, veli işbirliği ile ailelerin, eğitim sürecinin her aşamasında etkin rol almasını günümüz eğitim anlayışının olmazsa olmazları arasında görüyoruz. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve topluma kazandırmak için verdiğimiz uğraşta ailenin önemi çok büyük. Özellikle kız çocuklarımızın okullaşmasında ve özürlü çocuklarımızın eğitimlerinde ailenin bu konuda göstereceği duyarlık ve bilinç bizlerin çabasına en büyük desteği oluşturmaktadır. Eğitim, tüm çocuklarımızın en temel hakkı. Çocuklarımızı bu fırsattan mahrum bırakırsak ne kendi ayaklarının üzerinde durmasını ne üretime ve toplumsal hayata katılmasını ne de mutlu olmasını bekleyebiliriz. Günümüzde sadece okuma-yazma bilmek ya da sadece ilköğretim diploması almak yeterli değil.”

İlköğretimde yüzde 100'e yakın okullaşma oranı sağlandığını ifade eden Bakan Çubukçu, şimdiki hedeflerinin, ortaöğretimde aynı başarıyı yakalamak olduğunu bildirdi.


Bakan Çubukçu, kız çocuklarının eğitime katılmalarının ve kadınların eğitim düzeylerinin arttırılmasının, ailenin, toplumun ve ülkenin gelişmesinde önemli faktör olduğunu belirterek, bu çerçevede kız öğrencilerin eğitimini desteklediklerini anlattı. Çubukçu, sosyal desteğe ihtiyaç duyan kızların okula devamlarını sağlamak için ücretsiz taşınmalarını sağlayacaklarını bildirdi. Bakan Çubukçu, öğretmenlere de şöyle seslendi: ”Gelecek için yapılacak en değerli yatırım eğitimdir. Eğitim ailede başlamakla birlikte okullarımızda daha etkili hale gelmektedir. Çocuklarımız zamanlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri okullarında hem bilişsel hem duyuşsal hem de sosyal yönden gelişim göstermektedir. Dolayısıyla çocuklarımıza erken yaşta vereceğimiz eğitim ne kadar kaliteli olursa gelecekleri üzerinde o kadar güzel bir etki bırakmış oluruz. Özellikle temel eğitim herkesin hayatında acısıyla tatlısıyla unutulmaz anıların olduğu bir dönemdir. Böylesi önemli bir dönemde atılan her adımın ileriye dönük olması gerekir. Bakanlık olarak bu bilinçle hareket edip çalışmalarımızın merkezinde her zaman öğrencilerimizi bulundurmaktayız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimize sahip olunan mevcut imkanlar dahilinde en iyi hizmeti sunmak durumundayız.''.

Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu, geçmişte okullarda kullanılan ''çan'' tipi zili çalarak, yeni ders yılını başlattı. Daha sonra yeni teknolojinin kullanıldığı bir sınıfa geçen Bakan Çubukçu, teknolojik altyapıyla ilgili yakında yeni bir proje başlatacaklarını bildirdi. Artık okullarda bilişim teknolojisi sınıfları yerine her sınıfta bir bilgisayar ve projeksiyon cihazıyla bilişim teknolojisini dersliklere taşıyacaklarını ifade eden Bakan Çubukçu, öğrencilerin bundan etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Bakan Çubukçu, bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ile yakında protokol imzalanacağını söyleyerek, ''Bu yıl itibarıyla okullarımızın yüzde 40'ında uygulamayı hedefliyoruz'' dedi. Öğrencilerle sohbet eden Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmenin ders sunumunu da ilgiyle izledi.

http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=8064
 
Dediği yüzde 40 ifadesi sanırım BT laboratuarı olmayan okullardır. BT sınıflarını dağıtmaktan bahsetmemiş. Boşuna BT Rehber Öğretmenliği için umutlanmayın. Durmak yok formatörlüğe devam.
 
''Bu yıl itibarıyla okullarımızın yüzde 40'ında uygulamayı hedefliyoruz''


yani seneye de heralde geri kalan % 60 ı ele alacaklardır... :!: :? :!:
 
bakan değişir yine politika değişir nasıl bir ülke burası anlamıyorum:S
 
Daha sonra yeni teknolojinin kullanıldığı bir sınıfa geçen Bakan Çubukçu, teknolojik altyapıyla ilgili yakında yeni bir proje başlatacaklarını bildirdi. Artık okullarda bilişim teknolojisi sınıfları yerine her sınıfta bir bilgisayar ve projeksiyon cihazıyla bilişim teknolojisini dersliklere taşıyacaklarını ifade eden Bakan Çubukçu, öğrencilerin bundan etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Bakan Çubukçu, bu konuda Ulaştırma Bakanlığı ile yakında protokol imzalanacağını söyleyerek, ''Bu yıl itibarıyla okullarımızın yüzde 40'ında uygulamayı hedefliyoruz'' dedi.


yoruma açık bir ifade....
 
Fatih projesi. Bu sene tüm ortaöğretim okullarına her sınıfa projeksiyon+pc+ 8mbit adsl bağlanacak. İnşallah.
 
ebfo45' Alıntı:
Fatih projesi. Bu sene tüm ortaöğretim okullarına her sınıfa projeksiyon+pc+ 8mbit adsl bağlanacak. İnşallah.

evet bu projeyle ilgili eğitekten bilgi aldım bende 2011 yılı içeriisinde tüm ortaöğretim kurumlarına uygulanacakmış.
ilköğretimlere neden bu yıl uygulanmıyor merak ediyorum doğrusu
 
ilköğretim II kademe sonraki zamanlarda en sonra ilköğretim I.kademeye.
 
bizde o sınıf snein bu sınıf benim dolaşırız artık. projeksiyon açılmıyo diyen hocalardan başımızı kaldıramayız :D
 
nasıl olacak bilmiyorum öğretmenler sınıflarında bilgisayar yokken bile en ufak bişeyde çağırıyolar eğer her sınıfta olursa dediğiniz gibi hocam sınıf sınıf dolaşırız.bir süre sonra iyice laçkalaşır işler rica etmekten çok emir verir tarzda konuşmalar olur.
 
Hocam bizi ne yapacaklar bunlar anlamadım ki, bilgisayarı oyun makinesi diye düşünen ve bunu "bakın bu çocuklar bilgisayar biliyor" diye düşünen zihniyetle birleştirince durum kötü...
 
teknolojik eğitim verelim derken öğrencilerin sadece teknolojiyi izlemelerini sağlıyorlar. "uzaktan izle ama dokunda" mantığı ile bu öğrenciler teknoloji mahrumu olacaklar. bir öğrenci kendi başına internette gezinmeyi, facebook, msn oyun gibi şeyleri öğrenebilir ama bir öğrenci movie maker, word, excel, powerpoint, program kurma gibi birçok şeyi hiç görmeden kendi başına çok zor öğrenir. branş öğretmenleri öğrencilerden sürekli bilgisayar ortamında hazırlanmış ödevler istiyorlar. öğrenciler bunları nasıl hazırlayacak merak ediyorum.
 
mkaratas' Alıntı:
teknolojik eğitim verelim derken öğrencilerin sadece teknolojiyi izlemelerini sağlıyorlar. "uzaktan izle ama dokunda" mantığı ile bu öğrenciler teknoloji mahrumu olacaklar. bir öğrenci kendi başına internette gezinmeyi, facebook, msn oyun gibi şeyleri öğrenebilir ama bir öğrenci movie maker, word, excel, powerpoint, program kurma gibi birçok şeyi hiç görmeden kendi başına çok zor öğrenir. branş öğretmenleri öğrencilerden sürekli bilgisayar ortamında hazırlanmış ödevler istiyorlar. öğrenciler bunları nasıl hazırlayacak merak ediyorum.

Herkes zaten bilgisayar kullanmayı biliyo, size ihtyaç yok diyenlere o zaman niye ilçe milli eğitim müdürüne kadar herkes zırt pırt bizi çağırıyo demek istiyorum. Madem çocuklar bile kendi kendine öğrenebiliyo onlarda öğrensin web sitesi yapmayı, program yazmayı..
 
diğer öğretmenler için sınıfta bir bilgisayar ve projeksiyon olması onlar açısından güzel birşey
ama bunun için biz bilgisayar öğretmenlerini harcayacaklar
şimdilik kendi kontrolümüzdeki labdaki bilg ları zor sağlam tutuyoruz..
diğer sınıflarda haşat olmuş bilgisayarları formatörler tamir edin bakalım ...!!!
 
Yaa ben anlayamıyorum arkadaşlar bu işi
Bizim okulumuzda zaten Tüm sınıflarda bilgisayar ve projeksiyon var.
Bağcılar İlçesinde tüm okulların tüm sınıflarında bilgisayar ve projeksiyon.
Şimdi neden bu işe bizim Bilişim Teknolojileri Laboratuvarlarını Kurban veriyoruz?
Ben okulumda hem dersimi yürütüyor hem de diğer öğretmen arkadaşlarıma yardımcı oluyorum.
Ayrıca her sınıfta 1 bilgisayar 1 projeskiyon BDE midir nirvana mıdır?
Peki o çocuklar Bilişim Teknolojileri'ni nasıl öğrenecek uygulama yapmadan, bilgisayar kullanmadan?
Ya bu MEB dekiler BDE'den anlıyorlarsa ben de uçak mühendisim arkadaş...
 
bir projeksiyon bir bilgisayar eğitim sistemimizi kurtaracak sanılıyor ona mı yanayım, o kadar çocuk BİR bilgisayara elini belki de süremeden mezun olacak ona mı?
 
Arkadaşlar Talim Terbiye Kurulu başkanına mail göndermiştim....
gelen cevap iç açıcı değil........

Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi hakkındaki iletiniz incelenmiştir.

Talim ve Terbiye Kurulunun 20.07.2010 tarih ve 75 sayılı Kararı ile bir önceki İlköğretim Okulları Haftalık Ders Çizelgesi uygulamadan kaldırılarak yeni çizelge uygulamaya konulmuştur.

Uygulamaya giren yeni çizelgede 6-8. Sınıflarda 1’er saat olan Seçmeli Bilişim Teknolojileri dersi aynen korunmuş, 1-5. Sınıflarda ise tüm seçmeli derslerle birlikte uygulamadan kaldırılmıştır. 1-3. Sınıflara haftada 5 saat, 4-5. Sınıflara haftada 4 saat Serbest Etkinlikler konulmuştur. Bu uygulama ile

· Öğrencilerin eğlendirici ve öğretici etkinlikler yoluyla öğrencilerin okulu sevmelerini ve bir aile ortamı olarak benimsemelerini, okulda kendilerini çekinmeden ifade edebilmelerini, güvende hissetmelerini, mutlu olmalarını ve yaşama sevinci taşımalarını sağlamak, diğer öğrencilerle etkileşimlerini artırarak sosyalleşmelerine (birlikte yaşama, çalışma ve paylaşmalarına) yardımcı olmak; zihinsel, fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak,
· Bu nedenle serbest etkinlik saatlerinde günlük hayata ve kişisel ilgi alanlarına yönelik eğitici faaliyetler düzenlenecektir.. Etkinliklerin tasarlanmasında anne ve babaların görüş ve önerilerinden çok öğrencilerin ilgi alanları, bireysel yetenekleri, istekleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun için öğretmenler öğrencilerini tanımaya yönelik etkinlikler düzenlenmesi,
· Serbest etkinlik saatlerinde farklı türde etkinlikler yapılarak öğrencilerin farklı becerileri geliştirilmelidir. Öğrenci sayısı fazla olan okullarda farklı şubelerden öğrencilerin katılabileceği çeşitli gruplar oluşturularak da serbest etkinlikler uygulanması amaçlanmıştır.

Söz konusu Kararın Açıklamalar bölümü 10. Maddesi (b) şıkkı “Serbest etkinlikler saatinde, okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak;”… “Seçmeli sanat ve spor etkinlikleri, bilişim teknolojileri, satranç ve tarım derslerinin programlarından öğrenci düzeyi de göz önünde bulundurularak yararlanılabilir.” ifadelerini bulundurmaktadır.
Ayrıca açıklamalar bölümü 11. Maddesi uyarınca 2010-2011 öğretim yılında seçmeli bilişim teknolojileri dersini 1-5. Sınıflarda seçmiş olan okullar “serbest etkinliklerin ders saatleri içerisinde” bu dersi işleyeceklerdir. Basım ve dağıtımı yapılan ders kitapları kullanılacaktır.
Başkanlığımızda bu gün itibari ile bilişim teknolojileri dersi ile ilgili yeni bir çalışma bulunmamaktadır.
Yazınızın görüş ve öneriler bağlamında değerlendirilmiştir.

Konu ile ilgili gösterdiğiniz duyarlılık için teşekkür ederiz
 
bt rehber öğretmenliği mesai 9-3. istiyorsak ankarada miting yapıp sesimizi duyurmamız şart yoksa harcanmaya devam edeceğiz maalesef...
 
Bizim okulda her sınıfta (yaklaşık 30 sınıf) bilgisayar,projeksiyon ve akıllı tahta var..Ama akıllı tahta perde olarak, bilgisayar da film izleme aracı olarak kullanılıyor. Böyle mi gelişecekmiş BDE..Balık baştan kokar. Böyle bakana, böyle sistem diyorum..
 
BDE yapıyorum diyen arkadaş:
Her öğrencinin çantasına LAPTOP'u LAPTOP'un İçine her ders için Eğitim Yazılımını Öğrtmenin bilgisayarına da öğrencilerin yaptıklarını sonuçlarını görme sistemini geitrmen gerekir.
Öğretmenine de BDE'yi öğretmen gerekir.
1 bilgisayar 1 projeksiyon iş bittiii
huuuuuuuuuu :D
Çocuklar tenefüste sırayla bilgisayar kullanır artık :D
 
bizlerinde beden eğitimi öğretmenleri gibi boykot etmesi gerekiyor. Bildiğim kadarı ile beden eğitim öğretmenleri o sene hiçbir musabakaya katılmamıştı. törenlerde rapor alıp o gün okullarının baaşında olmamıştı. bizlerde web sitelerini güncellemeyip yarışmalara katılmamalıyız. okulda bir bilgisayar arızalandığı zaman yapamadık servise gitmesi gerekiyor demeliyiz ve daha fazlası yapılmalı. bizlerde boykot etmeliyiz.
 
skipper_forum' Alıntı:
BDE yapıyorum diyen arkadaş:
Her öğrencinin çantasına LAPTOP'u LAPTOP'un İçine her ders için Eğitim Yazılımını Öğrtmenin bilgisayarına da öğrencilerin yaptıklarını sonuçlarını görme sistemini geitrmen gerekir.
Öğretmenine de BDE'yi öğretmen gerekir.
1 bilgisayar 1 projeksiyon iş bittiii
huuuuuuuuuu :D
Çocuklar tenefüste sırayla bilgisayar kullanır artık :D

:+1:

ayrıca okulda bozulan pclere bakmicaksn. müdür wordde satır aralarının ölçülerini ayarlayamayınca ilgilenmiceksin. seni we senin dersini kaale almayan öğretmenlerin ewdeki pclerinin derdini dinlemiceksn. okulun her neresinde olursa olsn internet bağlantısı kesildiğinde bizden kaynaklanmıyo bağlantıdan gitti diceksn. en aptal sitelere beceriksizce girerek pcye wirüs bulaştrmayı başaran ama elindeki antiwirüsü çalştrmayı beceremeyenlerin bilgisayarlarına bakıp format atılmalı diyeceksin. eğer sana müdür format at derse bende cdler yok falan filan diye geçişreceksin. milli eğitim kaymakamlık falan çağırırsa dersm war diyip geçiştrmeye bakacaksın..


eeeeeeeeeeee nasılsa artık çocuk çoluk bile bilgisayarı o kadar güzel öğrendi de koskoca öğretmenler mi beceremicek :P
 
ya çok mantıklı gelmiyor her sınıfa projeksiyon bilgisayar. Ben eğitimde teknolojinin kullanılmasını her zaman savundum ama bu anlarılan durumda önce öğretmenleri eğiteceksin. Öyle sınıfa bilgisayar kurdum hadi öğretmenlerim teknolojiyi kullnın vs bunları geçeceksin. çalıştığım ilçede okulun birisinde tüm sınıflarda projeksiyon var. tamamının üzeri beş karış toz ve kullanılmıyor.Bilgisayarları sadece oyun oynamak için açıyorlar. akıllı tahtayı normal tahta gibi kullanıyorlar.
bence bu tür çalışmalardan önce bilişim teknolojileri dersinin gerekliliği üzerinde durmalılar.
 
Eğitimde bütün sıkıntımız bir bilgisayar ve bir projeksiyon cihazıymış biz bunu nasıl göremedik. Bu kadar öğretmeniz yazık bize ??????
 
O değil de bu bakanın gittiği okullardaki BT Öğretmeni arkadaşım nasıl tutuyor kendini,
yerinde olmak istemezdim doğrusu!
 
sayın bakana sşunu sormalıyız. Her sınıfa kurduğu bilgisayar ve projeksiyon öğrencilere bilgisayar kullanmayımı öğretecekmiş. Onu kullanmasını bilmeyen o kadar meslektaşımız varki onlara bile biz öğretirken kenar mahallelerde 45 kişilik sınıfta 1 veya 2 sinin evinde bilgisayar varken onlara kim öğretecek bilgisayar dersini merak ediyorum. bu şekilde bt dersini azaltarak kaldırarak nereye varacaklar
 
Sınıflara 1 projeksiyon ve 1 PC konulması BDE anlamı taşımıyor. Aynı zamanda yine öğretmen merkezli bir öğretimi destekliyor. Öğretmen projeksiyondan ne gösterirse tv gibi izleyecek öğrenciler. Nerede kaldı BDE ... nerede etkileşim ... nerede bireysel farklılıklar ... Sadece öğretmeni bağırmaktan, tahtaya yazıp çizmekten, tebşir tozundan belki de derse hazırlanmaktan ! kurtaracak bir sistem .. tabi ki bu sistemi gerçek anlamda kullanabilecek öğretmenlerimiz varsa ...
 
Geri
Üst