Bilişimci olarak nasıl para kazanabiliriz

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Hocam okulda derse girip okuldaki PC'leri tamir etmekten başka extra işler yapıyorsak o zaman bunları nakite çevirmemiz belki mümkün olabilir. Ama o noktada da arkadaşlara yardımı bile para karşılığı yaparsak kimse yüzümüze bakmaz. Velhasıl kelam biz yine eş dost arkadaşa ücretsiz hizmet vermeye devam edeceğiz.

Bu yardımların dışında bir işletme açarsanız para kazanmanız mümkün olabilir. bu forumda görmüştük internet cafe veya playstation cafe açanlar vardı. Bunların aylık getirisi nedir şahsen ben de merak ediyorum. Bilen varsa buradan paylaşırsa bize de fikir olur.

eş dost u bilmem de okuldaki öğretmen kişisel bilg. larına format vs. ücret karşılığı yapabilirsiniz. daha doğrusu yapmalısınız.

Boş vakitlerimde logo tasarımı ile uğraşıyorum. 2Yıldır az da olsa tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Bazen ayda bir bazen 2 ayda bir yarışma kazanıyorum.kısacası akmasa da damlıyor.hem hoşlandığım işi yapıyorum hem de arada maddi katkısı da oluyor. Tasarımdan hoşlanan arkadaşlara tavsiye ederim.

m.ozdemir571' Alıntı:
http://www.satisdiyarim.com ile bir hafta önce e-ticarete başladım. Kazanmaya başlarsam bilgi verir. Tavsiye de ederim.
habibocak' Alıntı:
Sitenin sunucu parasını çıkarabilsem başka bir şey istemeyeceğim ama cepten ödemeye devam ediyoruz.
Hayırlı kazançlar diliyorum..

Şu an 9 dilli siteleri olan bir firmaya web siteleri konusunda danışmanlık hizmeti veriyorum. Siteleri wordpress. sık sık işleri düşüyor. Çalıştığım saate göre parasını alıyorum.
Bu firma beni ozel ders sitesinden bulmuştu.
Onun haricinde bir turizm firmasının yönetim panelli sitesini yapıyorum. Arkadaşın tanıdığıydı tabi beni oradan buldu.
Yine bazen tanıdıklardan ve iş yaptığım kişilerin çevresinden iş geliyor.
Açtığım blogtan da adsense aracılığıyla para kazanmaya başladım ama pek şu an getirisi yok.
Turizme yönelik siteler, kadınlara yönelik siteler adsense üzerinden daha çok para kazandırıyor sanırım.
Onun haricinde resellerım ve sunucum var. Yaptığım siteleri orada barındırıyorum senelik oradan da biraz geliyor.
Bu tarz işler yapabilirsiniz siz de ekstra... Tabi lokasyonum istanbul. Onun da etkisi var.

ikinci el araç alım satım amway ürünleri zeytinyağı gibi birçok işte bulundum sürekli gelir getirmedi ama işimi gördü birçok kez. Keşke kendi alanımda çok iyi olabilseydim aile kurduktan sonra uğraşmadım mebde köreldik ne yazık ki. Yine de bugüne şükür.

Arac al sat daha karli suanda ama onada vakit gerek riske atilabilecek haybeden para gerek ben zar zor 12.500 tl yi 4 yilda 28 e cikarttim onu al 2 ondan kar et 3 ondan et derken ortaya bu cikti.ama sunu anladim bakkalda bile format atilir yazisi varsa bilisimdi oydu buydu baska branslara ait hocalar daldiysa bu branstan zar zor ekmek yenir.ben hic mat ozel ders yasa turkce ozel ders vereyim demedim ama ne hikmetse o vatandaslar yada benzerileri heo bixim alanlarda.wordpress ti adense idi hocam bunlarin kaymagini yiyen yemis bize posasi dusmus buyizden uc bes kurusa itin kopegin isini yapip derdini cekemem.taksiye cik simit sat daha karli

Mobil uygulama geliştirebilirseniz çok güzel para var. Ben Flash Air ile Mobil interaktif dergi tasarımı yaptım 3200 tl karşılığında. Şimdi Eclipse java html 5 filan öğrenmeye çalışıyorum kendimi geliştirmek adına.

Özel bir şirkette IT danışmanlığı yapıyorum.
(Web Tasarım + Yazılım Geliştirme)

Tabi ki Home Office

g.cetin.66' Alıntı:
wordpress ti adense idi hocam bunlarin kaymagini yiyen yemis bize posasi dusmus buyizden uc bes kurusa itin kopegin isini yapip derdini cekemem.taksiye cik simit sat daha karli
Hocam belki haklısın ama henüz it köpek diyebileceğim bir müşteri karşıma çıkmadı, çıkmaz da umarım! Ben sizin gibi düşünmüyorum. Web alanında da diğer alanlarda da hala para var. Kaymağını yiyen yine yiyor.
3-5 kuruşa iş yapanlardan sonra genelde işi iyi bilen birine ücreti artırarak yaptırıyorlar. Zaten 3-5 kuruşa da ben çalışmıyorum.
En son 2 günlük çalışmamdan 1100 TL aldım mesela. Daha fazlası da oluyor.
Bence işini iyi yaptıktan sonra her zaman güzel para var. iyi php, iyi java (android), iyi c# yazılımı yapan vs iyi kazanıyor. Amatörlerle bir yere kadar gidebiliyorlar...
Beğenmediğimiz wordpressi iyi bilenler de iyi kazanıyor. Hedefi büyük tutup çalıştıktan sonra bir yerlere gelinebileceğini düşünüyorum.
Mesela wordpress teması satıp milyon kazananlar var.
Themeforest.net e girip en çok satılan wordpress temalarına ve ne kadar satıldığına bakabilirsiniz.
İyi bir tasarımcı ve phpye hakim biriyle yapılamayacak bir şey değil.
Türklerden de themeforesttan iyi kazananları biliyorum.
Videohive sitesini de inceleyebilirsiniz. Adamlar after effectsle video hazırlayıp ne paralar kazanıyorlar...
Çok zor, yapılamayacak şeyler değil.
Bence biraz sabır ve çalışma gerekiyor.

Sayın hocam bu konuda "Züğürt Ağa" filmini boş bi zamanınızda izlemenizi tavsiye ederim. Para kazanma kısmına gelince; insanlara hayal satarak, ya da dandik ürün satarak biyere kadar gidilebiliyor. Benim bu konuda öğrendiğim bir şey var: sahip olduğun ve kullanabildiğin bilgi ile çözebildiğin her sorun sana PARA olarak dönüyor. Onun için meb körelme yada yan gelip yatma yeri değil. Kendi eğitimimiz için ayırabileceğimiz çok vakit var.Örneğin strach konusunda 6. sınıf öğrencilerimden birisi arkadaşlarına yapıp sattığı ödev ile oyun, yemek vs gibi ihtiyaçlarını karşılıyor son 3 haftadır. insanların muhakkak bir şeye ihtiyacı var önemli olan bunu onlara gösterebilmek. onun için hiç bir zaman tasarımcılar, programcılar, modacılar, kuaförler, fırınlar, lokantalar aç kalmaz. Otomobiller bundan dolayı zırt pırt kasa değiştirir. Yeni formalar üretilir, yeni TV ler çıkar ... yeni yeni yeni... harca harca harca... günümüz ekonomisi yada kapital bunu emrediyor. "PARA" burada sadece bi araç mühim olan ihtiyacı olana, ihtiyacının ne olduğunu gösterebilmeniz.
Tabi bunun için, alt yapı, bilgi, birikim ve en önemlisi öğrenmeyi öğrenmek gerekiyor.

Bilişimcilerin en büyük derdi. Herkes bir şeyler yapmak istiyor ama üniversitede alınan eğitim yetersiz kalıyor. Sonra başka sektörlere (zeytinyağı, amway, yayıncılık) kaymaya çabalıyoruz.

Tek kelime ile ADSENSE diyorum...Adam gibi 10 blog sahibi olsanız,1 sene içinde onlardan linkte satarsınız,3 aylık link 100 TL,yılda 400 TL * 10 = 4000 TL linkten alırsınız.
1k hitiniz olsa 10 K hit ile sektörel bloglardan en kötü günlük 10 dolar alırsınız(çok daha fazla ama en dibini yazdım) aylık 300 dolar yapar..Yılda 3600 dolar yapar o da 9500 civarı yapar..Yani 13500 TL gelir elde edersiniz..Gider olarak aylık 25 TL VPS alırsınız yıllık 300 TL yapar,250 TL yıllık domaine verirsiniz.Toplam gider 550 TL..3000 TL ile de siteleri hitlendirmek tanıtım yazısı ve link alırsınız..Sizin de elinize 10.000 TL nakit kalır..Sadece ilk sene biraz çok emek vermek lazım,sonrasında bu hesap tutuyor,ben yıllardır tutturuyorum..

Haa ben uğraşamam diyorsanız dropship kelimesini bir araştırın derim,o da stresli ama fena değil..

idril42' Alıntı:
Tek kelime ile ADSENSE diyorum...Adam gibi 10 blog sahibi olsanız,1 sene içinde onlardan linkte satarsınız,3 aylık link 100 TL,yılda 400 TL * 10 = 4000 TL linkten alırsınız.
1k hitiniz olsa 10 K hit ile sektörel bloglardan en kötü günlük 10 dolar alırsınız(çok daha fazla ama en dibini yazdım) aylık 300 dolar yapar..Yılda 3600 dolar yapar o da 9500 civarı yapar..Yani 13500 TL gelir elde edersiniz..Gider olarak aylık 25 TL VPS alırsınız yıllık 300 TL yapar,250 TL yıllık domaine verirsiniz.Toplam gider 550 TL..3000 TL ile de siteleri hitlendirmek tanıtım yazısı ve link alırsınız..Sizin de elinize 10.000 TL nakit kalır..Sadece ilk sene biraz çok emek vermek lazım,sonrasında bu hesap tutuyor,ben yıllardır tutturuyorum..

Haa ben uğraşamam diyorsanız dropship kelimesini bir araştırın derim,o da stresli ama fena değil..

kendi sektöründen (bilişim ile alakalı) para kazanabiliyor musun? yoksa farklı alanlarda mı faaliyet gösteriyorsun? (dekorasyon moda yemek vb...)

idril42' Alıntı:

25 liralık vps te 10k site barındırınca cpu kullanımı yüzde kaç oluyor. Günde kaç kez reset attırmak zorunda kalıyorsunuz.

para ticarette arkadaşlar fotoğraf ofisim var ve iyi kazanıyorum :) bir işyeri açın ve ticaret yapın

egitimci.' Alıntı:
idril42' Alıntı:

kendi sektöründen (bilişim ile alakalı) para kazanabiliyor musun? yoksa farklı alanlarda mı faaliyet gösteriyorsun? (dekorasyon moda yemek vb...)
Farklı sektör tabi ki

frtmr' Alıntı:
idril42' Alıntı:

25 liralık vps te 10k site barındırınca cpu kullanımı yüzde kaç oluyor. Günde kaç kez reset attırmak zorunda kalıyorsunuz.

Yıllardır sorun yaşamadım 10 k hit bile değil ki yeter ki donanımı adam gibi paylaştirilmis olsun sunucunun. Adamlar Reseller da 20 k kullanıyorlar. Bundan dolayı hiç sorun yaşamadım. Tecrübe ile sabit

Hocam günlük hit olarak yazamıyorum ama mysql bir site anlık 500 civarı ziyaretçi alsa (db boyutuna da bağlı), firma anlık sunucu takibi yapıyorsa hesabı dondurur, vps yada vds de bölünmüş işlemcinin bölünmüş kısmında yüksek değerler görmek mümkün apache vs. restart etmeden siteler rahat etmeyebilir.

Ziyaretçi sayıları host, reseller vds ile ilgili birşeyler bulmaya çalıştım makaleler benim görüşüme yakın.

http://www.uzmangundem.com/internet-sit ... in-55.html
http://frmexe.com/frm/metin2-pvp-server ... e-vps.html

frtmr' Alıntı:
Hocam günlük hit olarak yazamıyorum ama mysql bir site anlık 500 civarı ziyaretçi alsa (db boyutuna da bağlı), firma anlık sunucu takibi yapıyorsa hesabı dondurur, vps yada vds de bölünmüş işlemcinin bölünmüş kısmında yüksek değerler görmek mümkün apache vs. restart etmeden siteler rahat etmeyebilir.

Ziyaretçi sayıları host, reseller vds ile ilgili birşeyler bulmaya çalıştım makaleler benim görüşüme yakın.

http://www.uzmangundem.com/internet-sit ... in-55.html
http://frmexe.com/frm/metin2-pvp-server ... e-vps.html

Ben anlık lafı etmedim zaten,10 K hit günlük örnek idi,yani günlük 10 K hit ,optimizasyonu yapılmış bir VPS de çok rahat çalışır. Yıllardır kullanıyorum..

Geri