Bilişimciydik Fenci Olduk iyimi

Kodla Büyü

adrenaline

Aktif Üye
Arkadaşlar bugün itibariyle 20 saat Fen ve teknoloji, 6 saatte ingilizce dersi olmak üzere 26 saat ders ile eğitim öğretime başlayacağım netleşti. İlçeden onaylarda alındı. Okuldan okula sürükleneceğime bende kabul ettim. Bilişimci fene girer, ziraatçi sınıf öğretmeni olur. İşte milli eğitimde kalite budur...

Çok iyi olmuş bence, okul okul gezmektense...
Burda da ingilizceye giren bilişimci var. Sizinki yine yan alan sayılır.

branşımız adına kötü
sizin için güzel olmuş hocam
sınıf başarılarında fark yatarısınız umarım
sitedeki sizseniz benim bir alt dönem mezunuymuşunuz

cesur yürek99' Alıntı:
bence bütün bilişimciler fene yada matematiğe geçsin iki branştada ciddi açık var
O zaman Fen yada Matematik öğretmenlerinin okulda varsa BT derslerine girmesinide onaylıyorsunuz ilginç bir yaklaşım.

Branş değişikliği en iyi çözüm. Bilişim Öğretmenliği branşına son verilmesi gereklidir. Branşımız yaşatılmayacaksa, süründürülmesine de gerek yok. Son verilsin olsun bitsin.

ist_koord' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
bence bütün bilişimciler fene yada matematiğe geçsin iki branştada ciddi açık var
O zaman Fen yada Matematik öğretmenlerinin okulda varsa BT derslerine girmesinide onaylıyorsunuz ilginç bir yaklaşım.

Bazı arkadaşların böykle bir talebi vardı bence görevelendirme ile bu branşlarda derse girebilirler

ben de bilişim + resim-teknoloji tasarıma giricem ama formatörlüğe bin kat tercih ederim.. 12.30da çıkar giderim evime... keşke branş değişikliği olsa, böte yazacağım zaman yüzüne bakmadığım branşlara bile mum ettiler.. yazık...

Bunlar olağan şeyler hocam. sosyalci beden eğitimine girer, din kültürü müziğe girer, bilişimci fene girer, hiç bulamazlarsa öğretmenlikle alakası olmayan bi ücretli bulurla onu sokarlar bu ülkede böyle...

işte bilgisayar destekli eğitim :) bilgisayardan mp3 dinleterek müzikçi, paintte resim yaptırarak resimci, fifa vb oyunlar oynatarak bedenci, hatim indirerek dinci, film izleterek fenci (biyoloji daha uygun olur galiba) olabiliyoruz ne güzel bir mesleğimiz var...

şimdi unutmuş olabiliriz ama bu bölümü kazanırken fulle yakın fen ve matematik yaptık.hatta türkçe de öyle.kazanırken bırakın okurken BÖTE için 2*6 mat 2*6 fizik 2*6 kimya dersleri aldk.bence fen ve matematikçilerden eksiğimiz de yok ilköğretimlerde.lisede iddialı değilim ama ilköğretimde bu işi kıvırırız aslında.

Böte mezunu olarak bizim yan dalımız fen bilgisi olduğunu düşünüyodum, mezuniyet belgemi bugün actım hiç bir bilgi yer almıyo yan branş ile ilgili. meger yan dalımız yokmuş :(
bu konuda bilgisi olan var mı?
Alan değişikliği düşünürsek neye göre secicegiz ?

oda bişemi hocam ben geceç sene bilişim türkçe müzik ve beden eğitimi derslerine girdim bu senede bilişim müzik ve matematik derslerine giriyorum :))

maşallah bilişim alanı her geçen gün genişliyor :) Matematik ve feni yapacağımıza eminim ama ben matematik dersini tercih ederim ilköğretim mat kolay beyaaa sadece çocuklara anlayabilecekleri şekilde aktarmak gerek :)

Bende biraz matematikçi oldum 18 saat dersim var bizim branştan, herkes hangi dersi istiyorsa söyledi(öğretmeni olmayan dersler için) ben ek ders istememiştim, müdürüm dışarıdan işletme iktisat gelene kadar girermisin dedi, bende haklı deyip kabul ettim, daha önce iki sene 7.sınıfların matematik dersine girmiştim çok eğlenceli olacak ama matematik öğretmeni için yalvaracaklar o kadar çok soru çözeceklerki öğrenene kadar :mrgreen:

ben de ilk atandığım çpl de, matematik, geometri,proje, sosyal etkinlik, çocuk gelişimi müzik, bilgisayar,bilgisayarda yazı,ofis programları,işletme bir de adını hatırlamadığım bir ders:)
adlı derslere girmiştim hepsine 1 haftada :) 1-2 ay devam etti böyle.. sonra bıraktım :?

yanlız hiç kimsenin buna bi itirazı yok gibi :?: sanki herkes halinden memmun.ben meslek lisesinde görev yapıyorum ama açıkçası i.ö de olsam ve bu şekilde alanım olmayan derslere girsem sizin kadar kanaatkar olmazdım heralde :-1: üzüldüm.yani bende i.ö bilgisayar yazabilirdim ama tercihimi tef ten yana kullandım.ancak şu var tefte olsa böte de olsa sonuçta biz buralara ne puanlarla geldik.benm girdiğim sene eczacılıktan sonra en yüksek puanla alan öğretmenlik bi lise matematik bir de bil.öğr. idi.yanlış anlaşılmasın küçümseme gibi bi niyetim yok ama şimdi fen bilg.,beden, müzik gibi derslere girmekten mutlu olmayı ve buna gösterilen rızayı gerçekten yadırgadım.Bence bu hepimiz adına çok üzücü bi durum.keşke burda bu durumun vehametini tartışabilsek.ama anlaşılan bu durumdan bi tek ben rahatsız olmuşum :sleep:

Zaten kendi dersimizden baska her derse giriyoruz.
Bildigin meb in jokeriyiz.
Bugunku maas tablosunu gordukten sonra hizmetli denemeye karar verdim :))

ist_koord' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
ben bir bilişim öğretmeni olarak onaylıyorum hocam.. okuduğum bölümden çok pişmanım ve derste bilgisayarı kendimi zorlayarak işliyorum kalan zamanda da sınava hazırlanan öğrencilerimin çözemediği mat. ve fen sorularını çözüyorum ancak o zaman mutlu oluyorum..

Kendimi başka bi dersin öğretmeni olarak düşünemiyorum. Kilitlenip kalırım herhalde. Tabi beden hariç :roll:

Keşke ders 2 saat ve zorunlu olsa bi de notu olsa ne güzel olurdu, bu sene bt sınıfında derslerimde ilk dönem için internet bağlantısı olmayacak daha verimli olacaktır ders ancak bir saat günaydın, otur,yoklama, deftere yaz 10 dakika, geri kaldı 30 dakika kapatmak için 5 dakika kaldı 25 hadi bunu açın dedik aksilikler fare bozuldu klavye tutuldu hikayeleri 5-10 dakika eeee geri ne kaldı ki? cevap : Herkes biliyor zaten !

bt adına kötü olsa da maddi açıdan çok güzel bir yıl olacak sanırım. alandışı girdiğiniz tüm derslerin ücretini alacaksınız :)

Geri